Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Şubat 2017 Pazar

Gaziantepspor : 1 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 22.hafta maçı ) OLMUYOR, ÇEKTİRİN GİDİN ARTIK !!



Lige havluyu erken atan, geçen hafta UEFA Avrupa Ligi defterini kapatan Fenerbahçe’de şimdi yeni hedef (!) “Banka Kupası”

Ve bu hedefe doğru koşar adım ilerliyor.

Her sonraki hafta, bir önceki haftaya adeta “rahmet okutarak” sahaya çıkan Fenerbahçe, bu akşam da ligden düşmesine artık sadece 10 hafta kalan Gaziantepspor karşısında puan kaybetti, derbi haftasında kazanıp en azından Şampiyonlar Ligi için umutlanacağı bir dönemde, yine kahretti.

Aslında bu tablo, sezonun ilk haftasının ilk 5 haftasında belliydi.

Sonrasında kazanılan birkaç maç, belki Fenerbahçe taraftarını umutlandırmış olsa da, sonrasında gördük ki, değişen hiçbir şey yok, hatta daha da kötüye doğru ilerleyiş var.

Kadro yapısı olarak bireysel anlamda kaliteli olsalar da, takım oyununa geldiği zaman sahada yokları oynayan Fenerbahçe kadrosu, devre arası transfer dönemini de boş geçirdi.

Kiralık olarak transfer edilen Karaviev, haftalardır kadroya giremiyor.

Takımın en önemli gol umudu Robin Van Persie, bu sezon tam 11.deplasmanda yok.

Defansta Kjaer-Sktrel, orta alanda Mehmet Topal, forvette de Lens haricinde takıma pozitif anlamda katkı sağlayan oyuncusu neredeyse yok denecek kadar az olan Fenerbahçe, 
geçen sezonun kaçırılan şampiyonluğunun ardından, biraz da son yıllarda mental olarak yorulan futbolcu kadrosuyla yeni sezona başlamanın sıkıntılarını çekiyor.

6,5 yıldır orta sahada üretken oyuncusu olmayan, gol yollarına asist değeri katacak pas dağılımını yapan oyuncu sıkıntısı çeken Fenerbahçe, bu sezon da oyuncu kadrosunu sıradan isimlerle “takviye” ederken ne büyük bir hata yaptığını ilerleyen haftalarda gördü.

Son yıllarını kiralık olarak “tatilde” geçiren Emenike-Stoch ikilisi takıma döndü, yine geçen sezon Al-Ahli’de oynayan Sow ile İngiltere’den Lens te kiralık olarak kadroya “umut” olarak transfer edilirken, bu isimlerden şu ana kadar sadece Sow-Lens ikilisinin performansı inişli-çıkışlı sürüyor.

Bu akşamki oyunundan sonra İsmail Köybaşı’nın neden bu takıma transfer edildiğini (yıllık 1,950.000 euro garanti para) sormak lazım.

Sezonun ilk yarısında kadroya giremeyen Van der Wiel ile İsmail Köybaşı, sezonun ikinci yarısıyla birlikte takımın adeta “değişmezleri.”

Ruhu olmayan, hedefi kalmayan, istikrarı yakalamayan Fenerbahçe oyuncu kadrosunun bu hale gelmesinde belki de en büyük katkılardan birisi, Teknik Direktör Dirk Advocaat.

Kaybedilen her puan sonrası oyuncuları hedef alan açıklamalar yapan Dirk Advocaat, bu akşam da gol lazım olan dakikalarda dikine oynayan ve adam eksiltme özelliği olan Alper Potuk’u oyundan alarak, orta alanı sağlama almak adına Josef De Souza’yı oyuna sokarak maçı “sağlama” aldı.

Fenerbahçe Yönetimine gelince;


Söyleyecek kelam artık yok..

STAT: Gaziantep Arena

HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Kemal Yılmaz, Serkan Çimen

GAZİANTEPSPOR: Victor, Reis, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Pedroso (Dk. 46 Musa Nizam), Fatau, Ben-Hatira, Marcinho (Dk. 83 Kangwa), Kislyak, Sefa Yılmaz (Dk. 61 Orkan Çınar), Ghilas

FENERBAHÇE: Fabiano, Van der Wiel, Skrtel, Neustaedter, İsmail Köybaşı, Alper Potuk (Dk. 76 De Souza), Volkan Şen (Dk. 72 Chahechouhe), Ozan Tufan, Mehmet Topal, Lens, Sow (Dk. 72 Fernandao)

GOLLER: Dk. 11 Sefa Yılmaz (Gaziantepspor), Dk. 23 Lens (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Dk. 17 Pedroso, Dk. 45 Kislyak, Dk. 63 Fatau, Dk. 88 Ghilas, Dk. 90+3 Elyasa Süme (Gaziantepspor), Dk. 45+1 Alper Potuk, Dk. 88 De Souza (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder