Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

23 Ocak 2017 Pazartesi

Fenerbahçe : 1 - Medipol Başakşehir : 0 ( Spor Toto Süper Lig 18.hafta maçı ) FENERBAHÇE'DEN SERİ SONU !!



Fenerbahçe, ligde ya tamam, veya devam maçına çıkacağını, bütün hafta boyunca kendisine yüksek sesle tekrarlayıp, o şekilde maça hazırlanmıştı.

Geçen haftaki sürpriz Adanaspor beraberliği sonrası, artık ligde kayba tahammülü kalmayan, olası bir puan kaybı durumunda ikinci yarı başında şampiyonluk yarışına havlu atacağından, kimsenin kuşkusu yoktu.

Hele de “transfer için” yine “alacağız, görüşüyoruz, gidiyoruz, geliyoruz” masallarıyla geçtiği bir dönemde.

Teknik Direktör Dirk Advocaat’ın üzerine basa basa “bize bir orta saha oyuncusu lazım” feryad-u figanlarına rağmen, “işbitiriciliğiyle” tanınan Fenerbahçe Yönetimi, maalasef ki transferin sona ermesine 9 gün kala yine somut bir adım atmış değil.

Son 5 sezondur olduğu gibi.

Geçen hafta Mehmet Topal’ın sakatlığıyla orta sahada eli iyice zayıflayan Dirk Advocaat, kuşkusuz ki Volkan Şen, Moussa Sow ve özellikle de Robin Van Persie’nin eksikliğini fazlasıyla hissediyor.

Kadro yapılırken bu oyuncuların alternatifleri, sahada ne kadar verimli olabilir, bunun detayları düşünülüyor antrenmanlarda.

Bu akşam da maç öncesi Aatıf’ın sakatlanarak kadrodan çıkartılması sonucu, orta alanda oynaması beklenen Alper Potuk kanatta, maç içerisinde Ozan Tufan’ın sakatlanmasından sonra ise orta alanda görev yaptı.

Simon Kjaer’in 1 hafta aradan sonra takıma dönmesi, defansı rahatlatırken, hafta içi kupa maçında kırmızı kartla oyun dışı kalan İsmail Köybaşı’nın sakatlanması ise, olası bir solbek değişimi öncesi işleri iyice zora soktu.

Neyse ki Hasan Ali Kaldırım, maçı sakatlanmadan veya kart görmeden tamamladı.
İşte bütün bu handikaplara karşın Fenerbahçe, Başakşehir karşısında maça istekli ama kontrollü başladı.

Başakşehir’in orta alanda Emre Belözoğlu önderliğinde geliştireceği ataklara, başlamadan set çeken Josef De Souza-Ozan Tufan ikilisi, kaptıkları toplarla da özellikle Jeremain Lens’in hücum alanına hızlı çıkarmanın hesaplarını yaptılar.

Hakem Bülent Yıldırım’ın, maç içerisinde tam 7 Fenerbahçeli oyuncuya sarı kart çıkarması, özellikle de maçın hemen başında Josef De Souza, maçın ilk yarısında da Jeremain Lens, Ozan Tufan ve Jose Fernandao’ya sarı kart çıkarması, Fenerbahçe’nin saha içi mücadele gücünü de psikolojik yönden etkiledi.

“Gözün üstünde kaşın var” mantığıyla pozisyonlara yaklaşan Bülent Yıldırım’ın, her an bir oyuncuyu ihraç etmesi işten bile değildi.

Bu risklerle birlikte ilk yarıyı oynayan Fenerbahçe, Ozan Tufan’ın attığı golle maçın ilk yarısını önde tamamlarken, ikinci yarıda da farkı artırmak için bolca pozisyon buldu.

Bu sezon kendi sahasında oynadığı Galatasaray-Beşiktaş ve Medipol Başakşehir gibi ligin zirvesinde yeralan takımlara, toplamda 5 şut imkanı veren Fenerbahçe defansı, bu maçı da aynı istatistikle tamamladı.

Başakşehir’in, Visca’nın şutu dışında kaleyi zorlayan şutu olmadı.

Ama buna karşılık Fenerbahçe, özellikle ikinci yarıda, Karaviev, Lens, Fernadao ve Robin Van Persie ile farkı açacak net fırsatlar buldu.

Kaçırılan penaltıyı saymıyoruz, zira pozisyon penaltı değildi.

Asıl penaltı, ikinci yarının hemen başında Hasan Ali Kaldırım’ın ortasında, sağbek Caiçara’nın eliyle kestiği pozisyondu.

Nihayetinde Fenerbahçe kazanmak zorundaydı  ve sahasında, ikinci bir sürprize izin vermedi.

Şimdi önümüzdeki hafta, Kayseri deplasmanı var.

Rakip, ligin dibinde..

Bu sezon özellikle alt sıralarda yeralan takımlara karşı bolca puan kaybı yaşayan Fenerbahçe, Kayseri’den sonra bu defa son yıllarda zorlandığı Bursaspor deplasmanına gidiyor.

Yani iki deplasman üstüste..

5 hafta sonra oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisine kadar Fenerbahçe’nin puan kaybı yaşamaması gerekiyor.

Eğer 5 hafta sürekli galibiyet alınırsa, 24.hafta puan durumunda enteresan gelişmeler olabilir.

Ama herşeyden önce, transfer süresinin bitmesine 9 gün kala, yönetimin bir an önce orta saha oyuncusu alması lazım.


Aksi takdirde, bir sezon daha “ahlar ve vahlarla” nihayetlenecek..

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi


Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Ozan Tufan (Dk. 46 Karavaiev), De Souza, Alper Potuk, Salih Uçan (Dk. 76 Neustaedter), Lens, Fernandao (Dk. 83 Van Persie)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar (Dk. 46 Caiçara), Yalçın Ayhan, Epureanu, Eren Albayrak, Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca (Dk. 81 Doka), Mossoro (Dk. 72 Mustafa Pektemek), Cengiz Ünder, Mehmet Batdal

Gol: Dk. 28 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 4 De Souza, Dk. 23 Lens, Dk. 37 Ozan Tufan, Dk. 45 Fernandao, Dk. 78 Alper Potuk, Dk. 90 Volkan Demirel, Dk. 90+1 Karavaiev (Fenerbahçe), Dk. 19 Uğur Uçar, Dk. 45+1 Mahmut Tekdemir, Dk. 90+1 Doka (Medipol Başakşehir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder