Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Aralık 2016 Salı

Trabzonspor : 0 - Fenerbahçe : 3 ( Spor Toto Süper Lig 16.hafta maçı ) AVNİ AKER TAMAM, AKYAZI'DA GÖRÜŞMEK ÜZERE !!



09 Eylül 1974 tarihinde, 1.lige yükseldikleri ilk sezonda Avni Aker Stadı’nda ilk defa karşılaştıkları Fenerbahçe’den, Ender Konca’nın attığı gol ile iç sahada ilk mağlubiyetlerini alan Trabzonspor, bu akşam da Avni Aker Stadı’ndaki son maçta, ne tesadüftür ki yine Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup olarak, “efsane statlarına” veda ettiler.

İstanbul’daki en son galibiyetlerini 1997  yılında alan, iç sahada ise son 15 lig maçında Fenerbahçe’yi mağlup edemeyen, bırakın mağlup etmeyi son 7 sezonda iç sahada Fenerbahçe’ye gol dahi atamayan Trabzonspor, maç öncesinde de Fenerbahçe için “bulunmaz bir deplasman” olarak duruyordu kağıt üzerinde.

Geçen hafta Gençlerbirliği maçında sahanın yıldızı olan Volkan Demirel, bu akşam sadece Mehmet Ekici’nin frikik şutunda zorlanırken, aslında maçın özeti de buydu.

Defansın yılmaz savaşçısı Martin Sktrel,  bu sezonki performansı ile adeta zirve yapan Hasan Ali Kaldırım, gitgelli performansların sahibi Volkan Şen ve “golcü” Robin Van Persie’nin olmadığı bir akşamda, sahada Fenerbahçe’nin kadrosu da görüldü ki en az oynayan as oyuncular kadar bu takımda performanslarıyla önem arzediyorlar..

İlk dakikalarda Trabzonspor  baskılı bir oyun ortaya koyuyor görünse de, sonrasında Fenerbahçe özellikle Lens’in önderliğinde rakibini adeta sürklase etti.

Maç 0-0 ve 11 e 11 oynandığı dönemde de Fernandao, Sow ve Alper ile pozisyonlara giren de yine Fenerbahçe idi.

Yusuf Erdoğan’ın kırmızı kart görmesinden  sonra ise oyun daha da kolaylaştı.

Zira Trabzonspor takımında Mehmet Ekici ile birlikte en fazla dikkat çekmesi muhtemel isimdi Yusuf Erdoğan.

Fernandao’nun penaltı golüyle öne geçen Fenerbahçe, devre bitmeden galibiyeti perçinlemek istiyordu ve bunda da başarılı oldu.

Son haftalarda özellikle topu rakibine vererek oynamayı bir alışkanlık haline getiren Fenerbahçe, bu akşam da hemen hemen benzer bir taktikle sahadaydı.

İkinci yarının ilk 15 dakikasında ise Trabzonspor, adeta rakibini izledi sahada.

Fenerbahçe, orta alanda Mehmet Topal ve Josef De Souza ile birlikte kazandıkları topları, bol pas yaparak sahada dolaştırdı, sağdan sola, ilerden geriye birçok pas yaparak, Trabzonspor’un muhtemel presini de kırdı.

Fenerbahçe’nin attığı 2 ve 3.goller, defanstan başlayan hızlı hücumlarla birlikte oldu.

2.golde Naustadter’in uzun topunu alan Jeremain Lens, sağ kanattan adeta hızlı bir tren gibi giderek öldürücü noktaya pasını gönderdi, son haftaların golcüsü Moussa Sow, “bu defa normal” bir gol attı.

3.golde ise Volkan Demirel’in uzun pasında hareketlenen Sow, bu defa ters kanattaki Lens’e milimetrik bir pas attı, Lens te soldan içeri girerek Avni Aker’deki son golü atan oyuncu olarak, tarihe geçti.

3-0 öne geçen Fenerbahçe’de Dirk Advocaat, maçın tamamlanmasına daha 20 dakika olmasına rağmen, sahanın en etkili iki oyuncusu Jeremain Lens ve Moussa Sow ile birlikte, orta sahadan Alper Potuk’u da saha dışına alarak, adeta “bu kadar yeter” dedi.

Maçın hakemi Ali Palabıyık’tan da birkaç cümle ile bahsedecek olursak;

MHK’nın bu sezonki hakemleri, aslında diğer sezonlardan farklı değil.

Medya desteği ile allayıp pullayarak süsledikleri ve dünya piyasasına sundukları “elit hakem” Cüneyt Çakır’ın daha bir gün önce “kalecinin eliyle oynadığı pozisyona” çaldığı penaltı ile Kayseri’de Dany’in koltuk altına gelen topa penaltı ve kırmızı kart çıkartan Halil Umut Meler vakıaları henüz sıcaklığını korurken, bu akşam Ali Palabıyık ta maç içerisinde Yusuf Yazıcı’nın Mehmet Topal’a kasti ve yaralayıcı tekmesi, Mustafa Akbaş’ın Ozan Tufan’ın ayağını kırmak için adeta gayret sarfettiği tekmesi (pozisyona faul bile çalmadı )ve son olarak ta Uğur Demirok’un maçın sonunda İsmail Köybaşı’na yaptığı gaddarca tekmeleri  kırmızı kart ile cezalandırmayarak, diğer meslektaşlarına “ihanet etmedi.”

Fenerbahçe şimdi galip te hakem konuşulmuyor ekranlarda,

Gerçi mağlup olduğu zamanlarda da konuşulmadı..

Ancak Fenerbahçe lehine hakemler hata yaptıkları zaman, konuşulurlar, “lisansları yırtılır.”

Acaba MHK Başkanı, mesela Uğur Demirok’un tekmesi sonrası da TV lere bağlanarak, “bu pozisyona kırmızı kart çıkartacak hakemin, lisansını yırtarım” diyecek mi, merak ediyoruz..

Liderin puan kaybettiği haftada Fenerbahçe kazanarak, ligin ilk yarısını tamamlarken, şimdi umutlar ikinci yarıda..

Adanaspor ve Başakşehir ile içeride oynanacak maçlardan alınacak galibiyetler, eminiz ki Fenerbahçe’yi şampiyonluk potasına yeniden sokacaktır, aslında Fenerbahçe 9 puan geride olduğu zaman da şampiyonlukta iddialıydı. 

Ancak puantajdaki geride olmak, takım üzerinde müthiş bir stres oluşturuyordu.

Ama şimdi liderle sadece 5 puan fark var ve oynanacak maç ta Kadıköy’de.

Alınacak galibiyetle birlikte ikinci yarının hemen başında puan farkı 2 ye düşecek ve lig yarışı yeniden başlayacak.

Ancak ikinci yarı öncesi Fenerbahçe’nin mutlaka kadroya takviye yapması şart.

Ligin ilk yarısında eksikliği bolca hissedilen forvet arkası pozisyonuna transfer gerekiyor.

Diğer bölgelerde ise oyuncu sayısı yeterli.

Avni Aker’i “resmen yıkıma gönderen” Fenerbahçe, şimdi “Akyazı Spor Kompleksi” nde de “gerçek açılışı” yapmak için bekliyor.

Eh artık, seneye Akyazı Spor Kompleksi’nde görüşmek üzere.. 

Stat: Hüseyin Avni Aker

Hakemler: Ali Palabıyık, Kemal Yılmaz (Tolga Özkalfa), Serkan Olguncan

Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Durica, Uğur Demirok, Mustafa Akbaş, Okay Yokuşlu, Onazi (Dk. 46 Yusuf Yazıcı), Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici, Castillo (Dk. 62 Güray Vural), N'Doye

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Neustaedter, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 71 Ozan Tufan), Lens (Dk. 84 Salih Uçan), Sow (Dk. 71 Chahechouhe), Fernandao

Goller: Dk. 29 (Penaltıdan) Fernandao, Dk. 40 Sow, Dk. 67 Lens (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 27 Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 21 Mehmet Topal, Dk. 35 Neustaedter, Dk. 48 Fernandao, Dk. 68 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Dk. 60 N'Doye, Dk. 89 Uğur Demirok (Trabzonspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder