Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Aralık 2016 Salı

Fenerbahçe : 3 - Gençlerbirliği : 0 ( Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçı ) "BİR VOLKAN'DIR FENERBAHÇE" !!



Geçen hafta Antalya’da Cüneyt Çakır’a takılan Fenerbahçe, bu hafta ise Gençlerbirliği gibi ligin genç ve dinamik bir ekinine, üstelik te kendi sahasında oynamasına rağmen vasat bir futbol ortaya koydu.

Ligin 15 haftası geride kaldığı süreçte hiçbir takım Kadıköy’de Fenerbahçe kalesine 14 şut gönderip, hele de bunlardan 9 unu isabet ettirememişti.

Aslında maçın en güzel tesbitini, maç sonu bir Gençlerbirliği futbolcusu kameralara şöyle özetliyordu:

“Bu sahada, Galatasaray ve Beşiktaş, Fenerbahçe kalesine şut dahi atamadılar, ama biz 9 pozisyona girdik, Volkan abiyi geçemedik.”

İşte bu sözler, maçın da özetiydi.

Defans ve orta saha kurgusundan taviz vermeyerek, gerideki 7 oyuncuyu sürekli oynatan Dirk Advocaat, sadece forvet mevkisinde değişikliklere gidiyor haftalardır.

Bu hafta da böyle oldu.

Geçen hafta Antalya’da olmayan Robin Van Persie, bu akşam 11 de, geçen hafta 11 de olan Moussa Sow ise yedekteydi.

Ama 10.dakika itibariyle Robin Van Persie’nin sakatlanarak oyundan çıkmasının ardından, geçen haftaki kadroya döndü Dirk Advocaat.

Forvete Moussa Sow’u alarak, kanatlardan Volkan Şen ve Jeremain Lens’i koydu, arkalarında ise yine Alper Potuk vardı.

İlk yarı biterken, tutuk günlerinden birisini yaşayan asist kralı Jeremain Lens’in, rakip altıpas üzerine kestiği topa Moussa Sow, bu defa “nizami” şekilde ayak koyarak Fenerbahçe’yi devreye önde götürdü.

İkinci yarıda ise Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, forvetteki Rantie’yi oyundan çıkartarak en uca Serdar Gürler’i koydu.

Garip bir oyuncu değişikliği gibi görünse de, en uçta hareketli 3 oyuncuyla oynadı maçın ikinci yarısını.

Ve Fenerbahçe defansını tarumar etti bu 3 lü.

Öyle ki, başta da söylediğimiz gibi sezon başından bu yana hiçbir takım, Fenerbahçe kalesini böylesine abluka altına almamıştı.

İçerde kaybedilen Bursaspor, berabere kalınan Kayserispor ve Alanyaspor maçlarında rakiplerin kaleye gelen ilk ve tek şutları gol olmuş, Kayserispor maçında ise kaleye gelen 3 şut ta gol olmuştu ve Fenerbahçe bu maçlarda puan kayıpları yaşamıştı.

Zaten şu andaki liderle arasında olan puan farkının sebebi de bu 3 maç.

Ama Gençlerbirliği maçında kaleye gelen 9 şutun 6 sı, %100 lük gol pozisyonuydu.

İlk yarıda Khalili, ikinci yarıda Serdar Gürler, İrfan Can Kahveci, Khalili gibi oyuncuların kalenin her alanına gönderdiği toplarda Volkan Demirel vardı.

İkisinde de Simon Kjaer, çizgi üzerinden çıkardı topları.

Bekler Şener Özbayraklı ve özellikle Hasan Ali, bu maçta arkalarına çok fazla adam kaçırdılar.

Hal böyle olunca da defansta Simon Kjaer ve Martin Skrtel, hiçbir zaman vermedikleri pozisyonlar verdiler.

Orta alanda Mehmet Topal ve Josef De Souza’ya çok fazla baskı yapıldı, Alper Potuk’taki düşüş ise bu maçta da devam etti.

Yerine giren Ozan Tufan, bir nebze de olsa ileriye top taşısa da, maç eksikliği gözlerden kaçmadı. Ama yaptığı asist, “Alexvariydi.”

Aynı şekilde Josef De Souza’nın, 3.Fenerbahçe golü öncesi sol çizgide rakibinden sıyrılışı da, gol öncesinde büyük değer taşıyan bir hamleydi.

Maçın son anlarına gelindiği zaman, Volkan Şen-Fernandao değişikliği ile ileride top tutmayı hedefleyen Dirk Advocaat, bu değişikliğinde bir nebze de olsa başarılı oldu.

Fernandao, 12 hafta sonra Kadıköy’de yedek te olsa sahadaydı.

Ve oyuna girdikten sonra da ileride gelen topları fiziğini kullanarak dinlendirirken, arkadaşlarına da bir nebze olsun nefes aldırdı.

Attığı gol ise, Fernandao gibi bir oyuncunun atabileceği bir gol değildi.

Top süren, dripling yapan bir oyuncu değil Fernandao.

Ama Ozan Tufan’dan aldığı topu yaklaşık 30 metre taşıyarak golünü attı ve Fenerbahçe’yi, maçın son anlarında ipten aldı diyebiliriz.

Tutuk gününde olan Jeremain Lens te 2 asistle maçı tamamlarken, Fenerbahçe’nin haftaya oynayacağı Trabzonspor deplasmanı öncesi en büyük dezevantajı ise, defansın kemiği Martin Skrtel’in cezalı durumda olması.

Şimdi Fenerbahçe’nin ilk yarıdaki son hafta maçı öncesi hedefi, mutlak 3 puan.

2010 dan beri deplasmanda rakibine kaybetmeyen Fenerbahçe, maçın belki favorisi ancak, asla “Türk hakemlerine” güven olmaz.


“Yeni statlarının da açılışını yapmak”  inşaallah, Fenerbahçe’ye nasip olur..

Fenerbahçe: 3 - Gençlerbirliği: 0

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi


Hakemler: Fırat Aydınus, Hakan Yemi̇şken, Yusuf Bozdoğan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Alper Potuk (Dk. 70 Ozan Tufan), De Souza, Lens, Volkan Şen (Dk. 75 Fernandao), Van Persie (Dk. 11 Sow)

Gençlerbirliği: Hopf, Ahmet Oğuz (Dk. 57 Matei), Ahmet Yılmaz Çalık, Palitsevich, Uğur Çiftçi, Serdar Gürler, Khalili, Selçuk Şahin, Aydın Karabulut (Dk. 61 Muric), İrfan Can Kahveci, Rantie (Dk. 46 Landel)

Goller: Dk. 41 ve 90+1 Sow, Dk. 87 Fernandao (Fenerbahçe)


Sarı kartlar: Dk. 30 Ahmet Oğuz (Gençlerbirliği), Dk. 80 Skrtel (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder