Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Eylül 2016 Salı

Kasımpaşa : 1 - Fenerbahçe : 5 ( Spor Toto Süper Lig 4.hafta maçı ) DÖNDÜLER !!



Sezona umulmadık puan kayıplarıyla başlayan Fenerbahçe, Kasımpaşa maçında gol patlaması yaşarken, özellikle ikinci yarıda oynadığı doğru futbolla, bundan sonraki haftalar için de nasıl oynanması gerektiğini gösterdi.

İlk yarıda atılan erken golün de etkisiyle rahatlayan ve daha özgüvenle ataklar yapan Fenerbahçe’de, özellikle ilk golden sonra Kasımpaşa’nın değerlendiremediği 2 net pozisyonun verilmesi ise, defansın daha henüz birbirleriyle oynama alışkanlığına girmediğinin göstergesiydi.

Büyük umutlarla transfer edilen sağbek Van der Wiel, maalesef ki henüz kendisini ispat edecek bir futbol ortaya koyamıyor ve önünde oynayan Lens ile koordine içerisinde değil.
Diğer bek Hasan Ali Kaldırım ise büyük özveriyle oynamasına rağmen, gol noktalarına atamadığı pas ve ortalarla hücumlarda sıkıntı yaşanmasına yol açıyor. Ama Van der Wiel’e kıyasla, daha üretken ve daha fazla oyunun içerisinde.

Orta saha oyuncularının bu akşam hücumlarda daha fazla içeriye girdiklerini, hem Josef’in hem de Ozan’ın attığı gollerden de görebiliyoruz.

Fenerbahçe orta sahası, işte bu şekilde oynamalı.

Ancak geriye dönüşlerde zaman zaman sıkıntılar yaşandı.

Zaten bunu da Dirk Advocaat, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında açıkça ifade etti.

“Kasımpaşa bu boşlukları değerlendiremedi” itirafı, aslında Fenerbahçe’deki sıkıntının da özeti.

Jeremain Lens, hızı ve tekniği ile Fenerbahçe hücumlarına genişlik katarken, yaptığı iki asistle de klasını gösterdi.

Ama bu akşam Fenerbahçe’nin en iyi oyuncusu, son maçlarda olduğu gibi Volkan Şen idi.
Bütün atakları başlatan, rakibe pres yapan, top kapan, ikili mücadele kazanan Volkan Şen, Emenike’nin attığı golden önce topu hızla rakip yarı alana taşıması ve defansı üzerine çekerken Lens’e verdiği pas ile adeta golün de hazırlayıcısı oldu.

Maçta 1 gol 2 asistle oynayan Emenike de, umarız bundan sonraki haftalarda bu performansına devam eder.

Daha önceki maçlarda forvetleri gol atamayan Fenerbahçe’de bu akşam hem Emenike, hem de sonradan oyuna giren Moussa Sow, gol oruçlarına son verirken, sonraki haftalar için de taraftarlara umut verdiler.

Lig uzun maraton elbette.

Sezonun henüz başında oluşan puan farkı kapanmayacak bir fark ta değil.

Ama Fenerbahçe’nin şampiyonlukta söz sahibi olabilmesi için, Kasımpaşa gibi sıkıntılı bir rakip yerine daha ciddi bir takım karşısında, özellikle dış sahada alacağı galibiyet ölçü olur.

Umarız bu galibiyet, takım üzerindeki ölü toprağını atacak ve sonraki haftalarda daha üretken bir futbol ortaya konacaktır.
Darısı, diğer maçlara..

Kasımpaşa: 1 - Fenerbahçe: 5

Stat: Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
Kasımpaşa: Ramazan Köse, Popov, Otigba, Titi, Bozhikov, Veysel Sarı (Dk. 46 Abdullah Durak), Pavelka, Tunay Torun, Adem Büyük, Castro (Dk. 85 Shala), Etoundi (Dk. 46 Eduok)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel (Dk. 46 Şener Özbayraklı), Kjaer, Skrtel, Hasan Ali (Dk. 79 İsmail Köybaşı), Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens (Dk. 71 Sow), Volkan Şen, Emenike
Goller: Dk. 11 De Souza, Dk. 20 Ozan Tufan, Dk. 45 Emenike, Dk. 73 Sow, Dk. 84 İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Dk. 57 Tunay Torun (Penaltıdan) (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 36 Van der Wiel, Dk. 42 Mehmet Topal, Dk. 44 Ozan Tufan, Dk. 56 Lens (Fenerbahçe), Dk. 69 Otigba, Dk. 90+1 Pavelka (Kasımpaşa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder