Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Eylül 2016 Pazartesi

Fenerbahçe : 2 - Gaziantepspor : 1 ( Spor Toto Süper Lig 5.hafta maçı ) FENERBAHÇE, DERBİ HAFTASINDA "KAFAYI" ÇALIŞTIRDI !!



Lige iyi bir başlangıç yapamayan ancak geçen hafta Kasımpaşa’yı deplasmanda farklı mağlup ederek silkelenen Fenerbahçe, derbide ortaya çıkan skorun ardından Gaziantepspor maçına daha başka bir önem verdi hiç kuşkusuz ki.

Teknik Direktör Dirk Advocaat’ın, oyuncular hakkında “dikine dikine” söylemleri sonrası kadroda revizyon ve oyun anlayışında da daha farklı bir tertip göze çarpıyor iki haftadır.
Müzmin sakat Robin Van Persie’nin “yokluğunu” kimse aramıyor artık.

Emenike’nin forvet mevkisinde 2 haftada 3 gol 2 asistlik performansı, şu an itibariyle iyi görünüyor.

Dahası, orta saha oyuncularının oyuna ve skora katkıları apaçık ortada.

Daha önce defansın önünde dolaşan Josef De Souza ve Ozan Tufan, artık daha fazla rakip kale önüne gidiyorlar ve pozisyonlarda gol arıyorlar.

Ligde bu haftaya kadar duran toptan gol atamayan Fenerbahçe, Gaziantepspor’u duran toptan bulduğu 2 golle mağlup ederken, attığından daha fazlasını ise kaçırdı.

Özellikle Volkan Şen, bu takımın an itibariyle en vazgeçilmez oyuncusu gibi görünüyor.

Sol kanatta öyle işler yapıyor ki, bir de gol vuruşları tam ve eksiksiz olsa, kesinlikle Avrupa takımları şimdiden teklif üzerine teklif yapıyor olacak.

Sol kanatta büyük özveriyle oynayan Hasan Ali Kaldırım ise, yürekli oynamasına rağmen bir türlü gollük ortaları yapamıyor.

Ama daha önceki sezon kadrolarına baktığımız zaman, “yürekli oynayan” oyuncu sayısı bir hayli fazla olan ama göze batmayan oyuncuların çok olduğunu hatırlıyoruz.

Selçuk Şahin, Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün v.s.

İşte bu sezon da Hasan Ali Kaldırım, bu isimlerin yokluğunu aratmıyor.

Umarız, gol yollarındaki paslarında da daha fazla isabet sağlar.

Diğer kanatta oynayan Van der Wiel ise, daha henüz istenilen seviyede değil.

Zaman zaman oyuna katılsa da, ataklara çıksa da yaptığı pas hataları ve geriye dönüşlerde yaşadığı sıkıntılar, defansı da zor durumda bırakıyor.

Bu akşam yenilen golde de biraz katkısı oldu Van der Wiel’in.

Kaptırdığı topta defans bocalama yaşarken, Simon Kjaer’in de bir anlık zamanlama hatasından Fenerbahçe tribünleri şok yaşadı.

Acaba yine mi puan kaybı yaşanacak endişesi yaşandığı anlarda, bu sezonki oynadığı 3.maçta 4.asistini yapan Jeremain Lens, ilerleyen haftalar için de daha şimdiden asist krallığına göz dikmiş görünüyor.

Lens, öyle toplar atıyor k, tam bitirici noktada, öldürücü toplar.

Fenerbahçe, derbinin berabere bittiği haftada kazanarak rakipleriyle olan puan farkını 4 e düşürürken, (Başakşehir’in liderliğinin bu ligde suni olduğunu düşünecek olursak) şampiyonluk konusunda da daha fazla kendisine güven geldi.

Ancak bu galibiyetin anlamı, önümüzdeki hafta deplasmanda oynanacak olan ve bu sezonun en flaş takımı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Osmanlıspor’u mağlup ettiği takdirde taçlanacak, daha iyi anlaşılacak.

Aksi durumda Osmanlıspor karşısında alınacak puan kaybı, yeniden Fenerbahçe’yi zor günlere sokmaya gebe.

Zira artık ilk yarıda daha zor haftalara doğru ilerleyecek.

Umarız ki bu akşam 1-1 den sonra Fenerbahçe’nin kazanma azmi ve 2-1 olduktan sonra her topa 3 oyuncu ile saldırma isteği, önümüzdeki haftalarda da devam eder.

Rakip Gaziantepspor ve hocası İsmail Kartal’a gelince;

İsmail Kartal, bu ligde nasıl profesyonel hoca olunur ve nasıl yediği ekmeğe ihanet edilmez, en güzel dersini verdi bu akşamki mücadelesi ve itidalli davranışlarıyla.

Unutmadı, bünyesinde yetiştiği, 12 yıl formasını giydiği ve daha sonra da yıllarca antrenörlük-teknik direktörlüğünü yaptığı camiaya en ufak bir saygısızlık göstermeden, sadece işini yaptı.

Umarız bu ligde İsmail Kartal, yapacağı atılımlarla önümüzdeki sezonlarda yeniden Fenerbahçe’nin başına geçer.

Unutulmasın ki, “beğenilmeyerek gönderilen” İsmail Kartal, “beğenilerek baştacı edilen Parreira”dan daha başarılıydı.

Elindeki dar ve kısıtlı kadroya rağmen üstelik.

Süper Kupa’yı kazandı, Parreira'nın iç sahada kazanamadığı bütün derbileri kazandı, ligi son 2 haftada kaybetti ( 31.hafta içeride Kayseri Erciyesspor beraberliği şampiyonluğa veda anlamındaydı.) kupada ise yarı final oynarken şok Bursaspor iç saha mağlubiyetiyle finali göremedi.

Kısacası İsmail Kartal gibi, Aykut Kocaman gibi camianın havasını bilen, ama eline de yabancı hocalara sağlanan geniş kadroların verildiği “öz evlatlar” bu takımı yeniden ayağa kaldırır ve başarıya koşar.

Şimdi Fenerbahçe için Avrupa liginde de söz sahibi olma zamanı.

Hedef, bu sezon Hollanda liginde 7 maçta 7 galibiyet alan Feyenoord.
Çok çok zor bir maç.

Temennimiz, daha önce defalarca olduğu gibi zorların kolaya dönüşebileceği bir maç olması.

Yürekten oynanması ve Türk futbolu ile Fenerbahçe tarihine yine büyük bir zaferin yaşatılması.

Darısı, Feyenoord ve sonraki maçlara..


Fenerbahçe: 2 - Gaziantepspor: 1

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 72 Alper Potuk), Lens (Dk. 88 Neustaedter), Volkan Şen (Dk. 72 Sow), Emenike

Gaziantepspor: Gökhan Değirmenci, Barış Yardımcı, Elyasa Süme, Abdülkadir Kayalı, Hintum, Kolar (Dk. 90 Putsila), Ghilas, Rajtoral (Dk. 63 Emre Nefiz), Muhammed İldiz, Larsson, İlhan Parlak (Dk. 46 Angan)

Goller: Dk. 22 Emenike, Dk. 86 De Souza (Fenerbahçe), Dk. 80 Ghilas (Gaziantepspor)

Sarı kartlar: Dk. 21 Rajtoral, Dk. 54 Angan, Dk. 66 Elyasa Süme, Dk. 85 Muhammed İldiz, Dk. 88 Hintum, Dk. 89 Emre Nefiz (Gaziantepspor), Dk. 90+2 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder