Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

12 Eylül 2016 Pazartesi

Fenerbahçe : 0 - Bursaspor : 1 ( Spor Toto Süper Lig 3.hafta maçı ) AMA BİZİM HD TV MİZ VAARRRR !!



Ligin henüz 3.haftası olmasına rağmen liderle arasında oluşan 8 puanlık fark, Fenerbahçe için tarihinde ilk defa yaşanan bir tablo.

Zira, 1959 yılından itibaren oynanan Süper Ligde (önceki adıyla 1.lig) Fenerbahçe, hiçbir sezon ilk 3 haftayı galibiyetsiz geçirmemişti.

Galibiyetsizlikten ziyade Fenerbahçe taraftarını karamsarlığa sokan tablo, takım içerisinde kimin hangi görevde ve neyi oynadığıdır maç içerisinde.

Milli maç arasına girmeden önce Kayserispor’a karşı 90+3.dakikada Alper Potuk’un golüyle mağlup olmaktan kurtulan Fenerbahçe, aynı şansı bugün Bursaspor karşısında yakalayamadı.

Volkan Şen’in kişisel gayretiyle getirip direkten dönen topu ve yine Volkan Şen’in gol vuruşunu Aziz Behich’in çizgi üzerinden çıkardığı pozisyonlar hariç, Fenerbahçe tribünlerini heyecanlandıracak anlar da olmadı Kadıköy’de.

Yani kısacası, Fenerbahçe maça nasıl başladıyla öyle de bitirdi.

Geçen sezon Pereira’nın bu takıma en büyük katkısı olan (!) Josef De Souza, bu hafta da yine Fenerbahçe’nin yediği golde hemen hemen başroldeydi.

Batalla’nın attığı golden önce Fenerbahçe, Lens ile sağ çizgiden atak içerisindeydi ve Lens topu ceza sahasına taşırken, Bursaspor defansından seken topa ceza yayı içerisinde müdahale edemeyen Josef De Souza, Bursaspor atağa kalktığında ise “rahvan adım” geriye koşmanın telaş ve gayreti içerisindeydi. (!)

İşte o pozisyon hızlı gelişip Josef De Souza’nın gerisinden gelip atağa katılan 35 lik Batalla, yine geçen sezon Kadıköy’de oynanan Galatasaray maçının son anlarında Olcan Adın’ın yaptığı gibi Josef De Souza’nın iki metre önüne geçerek kafayla golü atarken, pozisyonun geçen yıldan tek farkı, saha içerisinde Dirk Advocaat’ın, Josef’i fırçalamadığıydı.

Zira geçen sezon Pereira “senden kısa adama kafa vurdurdun” diye Josef’in üzerine yürümüştü maç sonu.

İşte bu Josef De Souza, Fenerbahçe orta sahasında bu akşam da fren olmaya devam etti.

Hızlı gelişmeye aday her atağı yavaşlattı, ileriye top taşıyacağına yine geriye ve yanlara oynayarak hem rakip hücumculara pres şansı tanıdı, hem de kendi arkadaşlarının saha içi dağılmalarının aksine onları hep yalnız bıraktı.

Ozan Tufan ise, yine savruk, çok koşan ve çok top kaybeden, verimsiz şekilde oynadı ilk yarı boyunca.
İkinci yarıda Alper Potuk’un oyundan çıkmasıyla birlikte Fenerbahçe orta sahası zaman zaman 2 li oynadı, Robin Van Persie, Moussa Sow’un bazen yanında bazen de gerisindeydi.

Yeni transfer Lens, hızlı ancak takım arkadaşlarını henüz tanımadığı belli.

İkiye birleri yapmaya kalktığı anlarda topu verip gitti ama kendisine atacak adam olmadığı için, gerisin geri döndü.

Zaman zaman top kayıpları yaşadı ve henüz Fenerbahçe formasına hazır olmadığı görüldü.

Moussa Sow ise, Alex gibi, Emre gibi orta sahalarla oynamaya alışkın.

Ozan gibi, Josef gibi savruk orta sahalarla değil.

Dolayısıyla maç içerisinde ne bir top alabildi, ne pozisyona girebildi.

Diğer yeni transferler Skrtel fena değilken, Roman Naustadter’i gördükten sonra acaba “Michail Kadlec neden gitti” diye sorası geliyor insanın.

Van Der Wiel’i gördükten sonra ise “milli takımın sağbeki Şener Özbayraklı neden kulübede” diye de sorası geliyor insanın..

Bütün maç boyunca sadece Volkan Şen'in hem oyuna hem de skora itiraz eden anlayıştaki oyunu ise, gecenin akıllarda kalan tek olumlu yanıydı. 

Geçen sezonlarda Fenerbahçe'de "isyancı ruhlu" oyuncu sayısı fazla iken bu sezon sadece Volkan Şen'in kalması ise, Fenerbahçe'yi sezonun sonraki bölümünde bekleyen en büyük tehlike olarak göze çarpıyor..

Son 4.5 sezondur bütün isteklere, isyanlara, haykırışlara, hatta yalvarış ve yakarışlara rağmen Fenerbahçe hücumlarını yönlendirecek bir orta saha oyuncusu alamayan Fenerbahçe yönetimi ise, bu akşamın ve bu sezonun asıl sorumlusu.

Geçen 4 sezonun olduğu gibi..

Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf Öz

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Neustaedter (Dk. 76 Emenike), Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk (Dk. 46 Van Persie), Lens (Dk. 74 Stoch), Volkan Şen, Sow.

Bursaspor: Harun Tekin, Ertuğrul Ersoy, İsmail Konuk, Sivok, Aziz Eraltay, Şamil Çınaz, Faty, John (Dk. 60 Sercan Yıldırım), Pablo Batalla, Del Valle (Dk. 90 Necid), Kubilay Kanatsızkuş (Dk. 74 Mert Örnek)

Gol: Dk. 33 Batalla (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 44 Faty, Dk. 83 Sercan Yıldırım (Bursaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder