Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

21 Şubat 2016 Pazar

Bursaspor : 0 - Fenerbahçe : 0 ( Spor Toto Süper Lig 22.hafta maçı ) MÜSRİF TÜCCAR VİTOR, KREDİYİ DE BİTİRDİ !!



Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında oynadığı 3.deplasmanda 2.defa kayıp yaşadı.

Eskişehirspor'u mağlup eden ama sonrasından Antalyaspor'a sezonun en kötü futboluyla mağlup olan Fenerbahçe, Bursaspor karşısında ise sezonun en iyi deplasman futbolunu oynamasına rağmen 0-0 berabere kalarak, liderliği de büyük ihtimalle yarın oynananacak Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı sonrası rakibine devredecek. 

Beşiktaş'ın ertelenen 2 maçı sonrası puan farkı bir ara 5 e kadar çıkmışken, şimdi rakibinin bir maç önünde olmasına rağmen liderliği devretme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Fenerbahçe'de, bu durumun en baş sorumlusu hiç kuşkusuz ki Teknik Direktör Vitor Pereira'dır. 

Sezon başında kendi istediği oyuncuların transferi yapılan, yüksek bonservis bedelleriyle son yıllarda Türkiye'deki en iyi kadro hizmetine sunulan Vitor Pereira, maalesef ki "insan yönetme sanatından uzak olduğunu" bu akşamki maçtan sonraki basın toplantısında bir kez daha yinelemiştir.

Şahsen bizim nazarımızda Vitor Pereira, kariyerinde kaç kupa kazanırsa kazansın, isterse bu sezon Fenerbahçe ile 3 kupa kazansın bu tezimiz değişmeyecektir.

Geçmişten bir örnekle konuyu biraz daha açmakta fayda vardır. 

Hepinizin hatırlayacağı gibi Fenerbahçe, 100.yılında Zico ile şampiyon olurken, zaman zaman oldukça da zorlanmış ancak sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek tarihinde ilk defa Ali Sami Yen Stadı'na "şampiyon" apoleti ile çıkmıştı.

Bir sonraki sezon ise Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finale kadar yükselmiş, Chealse'yi sadece bir gol averajla yarı finale göndermek zorunda kalmıştı.

İşte o sezonda şampiyonluk mücadelesini yine verirken, 1 Aralık 2007 günü Denizlispor ile çok kritik bir deplasman maçına çıkmış, o maçın 77.dakikasında 1-0 galip durumda iken ve Denizlispor sağlı sollu ataklarla kaleyi bunalttığı bir anda, o zamanlar Fenerbahçe forması giyen Uğur Boral'ın maç içerisinde arkadaşı ile olan olumsuz diyaloğu neticesinde oyundan çıkmak istemesine karşın Zico, kendisine müdahalede bulunmuş, maç devam ederken Uğur Boral'ı saha kenarına çağırarak dakikalarca kendisine bazı telkinlerde bulunmuş ve sonrasında Gökçek Vederson ile değiştirmişti.



Ama oyuncusunun gönlünü alarak, O'nu taltif ederek, arkadaşları ve taraftarlar önünde yapılması gerekeni sıcağı sıcağına yaparak bu değişikliğe gitmişti.

İşte o Uğur Boral, o maçtan sonra Fenerbahçe'nin en etkili oyuncularından birisi olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde CSKA Moskova'yı İstanbul'da 3-1 mağlup ettikleri maçın yıldızı olarak 2 gol atmış, Sevilla maçlarında ise şimdi Barcelona'da oynayan Dani Alves'e sahayı dar ederek maçın yıldız olmuştu.

Yetmedi, hemen yaz başında düzenlenen 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da Türk Milli Takımı'nın en etkili oyuncularından birisi olmuştu.

Bu örneği neden verdik? 

Vitor Pereira'nın Bursaspor maçı sonrasında basın toplantısında Robin Van Persie'yi kastederek yaptığı açıklamalar üzerine verdik.

Bir yanda kariyerindeki ilk şampiyonluğu Fenerbahçe ile yaşayan ve Fenerbahçe'ye imza attığı gün "ben, bir stajyer teknik direktörüm, tecrübem yok. Ama futbolu biliyorum, bana eğer yanlış yaptığımı oğlum bile ispat ederse, yanlışımda ısrar etmem" mesajını büyük bir alçakgönüllülükle veren Zico, diğer yanda ise imza attığı gün "oynadığımız futbolla rakiplerin uykularını kaçıracağız" diyerek aslında Fenerbahçelilerin uykularını kaçıran Pereira..

Bir yanda en kritik maçta takımın sıradan bir oyuncusunu saha kenarına çekerek dakikalarca konuşan ve O'na hatalarını anlatan Zico, diğer yanda ise elinde bir dünya starı olmasına rağmen, O'nu küstüren, kulübeye mahkum eden ve adeta kendisine dünyayı zehir eden Pereira.

Sonrasında ise şampiyonluk hayali kuran milyonlar..

Bu kadro bu sezon şampiyon olsa bile Pereira, bugünkü açıklamasıyla birçok Fenerbahçelinin gönlünden düşmüştür.

Bugünkü maça gelecek olursak;

Tıpkı Antalyaspor maçının henüz 5.dakikasında olduğu gibi Fenerbahçe, Bursaspor maçına da gol kaçırarak başladı.

Başrolde ise Vitor Pereira'nın "vazgeçilmezi" Fernandao vardı.

Antalyaspor maçında rakipten gelen topu kaleciye nişanlayan Fernandao, bu akşam da 9.dakikada müsait durumda olmasına rağmen Volkan Şen'in "al da at" dediği pası dışarı atarak adeta Fenerbahçe'nin kaderiyle oynamıştır.

Dahası 52.dakikada ise boş kaleye topu gönderemeyerek bir kez daha saç-baş yoldurtmuştur milyonlara.

Yetmemiş, 78.dakikada ise sol çaprazdan, adeta sıfır noktasından kaleye vurarak, içeride boş durumdaki Robin Van Persie'ye pas vermemiş ve adeta "gol atarsam bu takımın 1.forvetinin ben olduğumu bir kez daha ispatlarım Pereira'ya" mesajını vermiştir.

Bir deplasman maçı olmasına rağmen rakip kaleye tam 29 şut gönderip, bunların 11 ini gollük pozisyonlar içerisinde kaleye gönderen Fenerbahçe takımı eğer gol atmaya muvaffak olamıyorsa, burada sorgulanması gereken birinci derecedeki isim Vitor Pereira'dır.

Bir yanda geçen haftaki Kasımpaşa ve hafta içi oynanan Lokomotif Moskova maçlarının en iyi isimlerinden olan ve atılan gollerde birinci derecede katkısı olan, morallenen Robin Van Persie, diğer yanda ise Lokomotif Moskova maçında skor 2-0 olmasına rağmen altıpas üzerinden kaleciye topu nişanlayarak adeta "turun fişini çeken" Fernandao.

Bir yanda haftalardır aldığı her topu ezen, gölgesine bile çalım atan, 35 metreden kaleye şutlar göndererek kendi kendini tatmin eden Nani, diğer yanda O'ndaki bu formsuzluğu görmesine rağmen bir türlü önlem almayan, adeta kendisine destek olan Pereira.

Savunma anlamında rakiplerinize pozisyon vermeyebilirsiniz, ki bu akşam da öyle oldu.

Bursaspor, kaleye ilk isabetli şutunu maçın 81.dakikasında gönderebildi.

Ama bulduğunuz pozisyonlarda golün gelmemesi ise, maçın forvet yüzünden kaybedildiğinin bir göstergesidir.

İşte burada da Vitor Pereira'nın sezon başından bu yana uyguladığı "narsist yönetim tarzı" etkili olmuştur.

Şimdi önümüzdeki hafta Beşiktaş maçı var.

Beşiktaş'ı Kadıköy'de mağlup edemediği takdirde hiçbir Fenerbahçeli şampiyonluktan falan bahsetmesin.

Mağlup etmesi durumunda bile şampiyonluğun garantisi yok.

Bursaspor'a karşı gol bulamayan Fenerbahçe, 2 hafta sonra Akhisar'a, sonrasında Konya'ya, Galatasaray'a, Trabzon'a gidecek.

O takımları deplasmanda bu forvetle mağlup etmeyi hangi Fenerbahçeli garanti edebilir? 

Bu soruyu bütün Fenerbahçeliler kendisine sorsun.

Ve sonrasında da şu soruyu eklesin:

"Bu Vitor'un yaptığı, ayağına sıkmak değil de nedir?

Stat: Bursa Büyükşehir Belediyesi 
Hakemler: Mete Kalkavan, Aleks Taşçıoğlu, Serkan Ok 

Bursaspor: Harun Tekin, Hosogai, Şamil Çinaz, Sivok (Dk. 83 Dany), Aziz Eraltay, Faty, Bekir Yılmaz (Dk. 59 Jorquera), Batalla, Sercan Yıldırım, Deniz Yılmaz, Tomas Necid (Dk. 59 Dzsudzsak)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Bruno Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza (Dk. 65 Van Persie), Volkan Şen (Dk. 65 Alper Potuk), Diego (Dk. 71 Ozan Tufan), Nani, Fernandao 

Sarı kartlar: Dk. 24 Josef de Souza, Dk. 86 Van Persie (Fenerbahçe), Dk. 48 Şamil Çinaz, Dk. 84 Harun Tekin (Bursaspor)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder