Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Aralık 2015 Pazar

Gençlerbirliği : 0 - Fenerbahçe : 1 ( Spor Toto Süper Lig 16.hafta maçı ) TEKMELERE RAĞMEN !!



Fenerbahçe, ligin ilk yarısındaki son deplasmanına, son haftalardaki kazanma alışkanlığını devam ettirmek ve ilk yarıyı lider tamamlamak adına mutlak galibiyet parolasıyla gitmişti.

Maça da bu istekle başladı.

Daha maçın ilk dakikalarında, orta alanda bol pas yaparak, rakibin presini kırmayı hedefleyen Fenerbahçe'de, topu hızlı oynayan Luis Nani, Lazar Markoviç, Gökhan Gönül gibi oyuncuların olması da istediğini sahaya yansıtma adına yetti.

Ligin son sıralarında yeralan ama kadrosu itibariyle bu tabloyu haketmediği düşünülen Gençlerbirliği ise, Fenerbahçe'nin geride bıraktığı alanlara Mustafa El-Kabir ve Stancu ile gidip, sürpriz gol bulma peşindeydi.

İlk dakikalarda rakibinin presini kıran Fenerbahçe, daha sonra ataklarını sıklaştırdı.

Jose Fernandao'nun altı pas içerisinden kaleye gönderdiği topta, maalesef ki kalede "Akhisar kalecisi Lukaç" yoktu.

Sonraki dakikalarda ise maç, Luis Nani ile Gençlerbirliği oyuncuların sertliği ve hakem Mete Kalkavan'ın bu sertlikleri izlemesiyle geçti diyebiliriz.

Öyle ki, Luis Nani'ye yapılan her faule devam diyen Mete Kalkavan, Luis Nani'yi sinirlendirirken rakiplere de büyük bir tolerans göstererek, O'nun oyundan düşmesine zemin hazırladı.

Ancak Luis Nani, belki de Türkiye'ye geldiğinden beri ilk defa bu sertliklere tepki göstererek hem fiziksel olarak direnç gösterdi, hem de oyun anlamında daha da motive olarak Fenerbahçe'nin ataklarını olgunlaştıran isim oldu.

Özellikle Fenerbahçe golünden önce Luis Nani'ye yapılan sert darbeye devam diyen Mete Kalkavan'ın bu "art niyet" kokan kararına, sadece Nani değil, bütün Fenerbahçeli futbolcular tepki gösterdi.

Sağ kanatta geliştirdiği hızlı ataklarla Gençlerbirliği savunmasının dengesini bozan Lazar Markoviç ise, yaptığı müthiş asistle Fernandao'nun golü atmasını sağladı.

İkinci yarıya da Fenerbahçe hızlı başladı.

Yine Nani önderliğinde gelişen ataklarda, orta alanda Diego'nun da katkısı eklenince Fenerbahçe, daha fazla rakip kaleye gitti.

Farkın artması için de yeterince pozisyon buldu.

Aynı pozisyon içerisinde önce Bruno Alves, sonra da Mehmet Topal'ın vuruşlarının gol olmaması, biraz beceriksizlik, biraz da şanssızdı.

Daha sonraki dakikalarda ise Jose Fernandao'nun, Nani'nin müthiş pasında altı pas içerisinde kaleciye nişanladığı topla birlikte, yine Hasan Ali'nin soldan kestiği sert ortaya arka direkte rakibin de müdahalesiyle birlikte vuruşunun ıskalaması da farkın açılmasını engelleyen pozisyonlardandı.

Hakem Mete Kalkavan'ın maçın ilk yarısında önce Jose Fernandao'ya, ikinci yarıda da Diego'ya yapılan net penaltıları çalmaması ise, Vitor Pereira'nın "evde eşiyle parti yapmasına" engel oldu.

Maç genelinde topun Fenerbahçe'de kaldığı, Gençlerbirliği'nin 90 dakika boyunca sadece 1 isabetli şutla maçı tamamladığını gözönünde bulunduracak olursak, Fenerbahçe'nin galibiyeti farklı şekilde kazanması gerektiğini ve hakettiğini de söyleyebiliriz.

Ancak yukarıda da söylediğimiz gibi Fenerbahçe'nin bu pozisyonları gol yapamaması, biraz beceriksizlik, biraz da şanssızlıktan kaynaklanıyor.

Şimdi ligde ilk yarının son haftasına girildi.

Rakip ise, yine ligin dibinde yeralan ancak kadrosu itibariyle bu bölgeyi haketmeyen Sivasspor.

İçeride oynanacak maçta ise, Fenerbahçe'nin son haftalardaki skor üreten isimleri, Luis Nani ve Jose Fernandao, kart cezalısı.

Her iki oyuncuyu da Fenerbahçe'nin arayacağı mutlak bir gerçek.

Özellikle forvet hattında rakip defansları oldukça yıpratan Jose Fernandao.

Umarız Mete Kalkavan'ın hışmına uğrayan bu iki oyuncuyu Fenerbahçe aramaz.

Ve de umarız ki, ligin ilk yarısında sıralama ne olursa olsun, Fenerbahçe galibiyetle tamamlar.

Darısı haftaya..

Stat: Ankara 19 Mayıs

Hakemler: Mete Kalkavan, Esat Sancaktar, Kerem Ersoy

Gençlerbirliği: Hopf, Uğur Çiftçi, Ferhat Görgülü, Kulusic, Latolevici (Dk. Berat Tosun), Skulason, Dimitriadis (Dk. 70 Guido Koçer), Spelmann, Landel (Dk. 46 İrfan Can Kahveci), El Kabir, Stancu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Markovic (Dk. 77 Volkan Şen), Diego (Dk. 77 Ozan Tufan), Nani, Fernandao (Dk. 82 Van Persie)

Gol: Dk. 34 Fernandao (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 55 Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği), Dk. 55 Nani, Dk. 61 Fernandao, Dk. 90+2 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder