Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Kasım 2015 Cuma

Molde : 0 - Fenerbahçe : 2 ( UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5.hafta maçı ) FENERBAHÇE, RİTMİNİ BULUYOR !!



Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde ritmini yavaş yavaş bulmaya başladı.

Gruptaki ilk maçında herkesin şaşırdığı bir skor alarak Molde'ye iç sahada mağlup olan Fenerbahçe ile, bu akşam deplasmanda Molde'ye ilk mağlubiyetini tattıran Fenerbahçe arasında çok fark var.

Özellikle takım savunması adına.

Gruptaki son haftaya girildiği kritik bir dönemeçte Molde'yi mutlaka mağlup etmek isteyen ve bunu da maç öncesi basın toplantısında dile getiren Vitor Pereira, son maçlar öncesi sürpriz bir skor istemediğini de maç başlarken ortaya koydu.

Ağır saha şartlarını göz önüne alarak forvette Fernandao'yu değerlendiren ve maç boyunca da bu isteğinden olumlu yanıt alan Pereira, son anda kadrodan çıkartılan Mehmet Topal'ın yerine ise Ozan Tufan'ı alarak başladı.

Ve de Fenerbahçe'nin Molde karşısında bu kadar öne çıkmasının en büyük nedenlerinden birisini de etüd etti.

Son Mersin İdmanyurdu maçında yaptığı 2 asist ve oynadığı futbolla alkışlanan Mehmet Topal'ın yokluğunu, genç Ozan aratmadı zira.

Yanında oynayan Josef De Souza'nın da haftalar sonra ilk defa bu kadar iştahlı oynaması ve önlerindeki Diego'nun yardımları sayesinde Fenerbahçe, maçın ilk dakikalarından itibaren oyunu Molde sahasına yıktı.

Gollük ataklarını da gerçekleştirirken Molde'nin kanatları kademelerle birlikte kapatması nedeniyle golü bulmakta, hatta forvete top aktarmakta zorlandı ilk yarı itibariyle.

Kenarlardan yapılan ortaların neredeyse hemen hepsi, Molde kalecisine gitti.

Ancak ikinci yarıda Molde'nin biraz öne çıkarak oynamak istemesi sonucu da Fenerbahçe atakları daha fazla tehlikeli olmaya başladı.

Orta alanda gençliği ve dinamizmi ile takımı ileriye çıkartan, oyunun her iki yönünde de kusursuz oynayan ve maçın sonlarında ise Fenerbahçe kariyerindeki ilk golünü atan genç Ozan, her iki kanatta da hem savunma hem de hücumda takım oyununa sadık kalırken ilk golün asistini yapan Alper Potuk, yine orta alanda sıkışan oyunu açmak için çok çalışan Diego, forvette az topla buluşmasına rağmen bir gol atarak ikinci golün perdelemesini yapan Fernandao, sağ kanattan yaptığı atakların ardı arkası kesilmeyen "kaptan Gökhan" sol kanatta sakatlanıp çıkana kadar sadece tek pas hatası ile oynayan Hasan Ali ve sonradan oyuna girmesine rağmen hemen ikinci golü hazırlayan Volkan Şen, kalede ise kritik 2 kurtarışla takımını oyunda tutan Fabiano, Fenerbahçe'nin galibiyetinde büyük pay sahibi olan isimlerdi.

Rakibin oynadığı suni çimin dezavantajı ve yağmurun şiddetli olması da Fenerbahçe'nin hızını kesmedi.

60.dakika sonrası biraz yorulma emareleri başlamışken Fernandao'nun gelen golü de yeniden canlanmalarına yetti.

Son maçlar öncesi gruptaki iddiasını devam ettiren, hatta grubu lider olarak tamamlama şansı bile bulunan Fenerbahçe, artık lige odaklanmalı.

Pazartesi günü Trabzonspor ile oynayacağı maç, gerçekten de çok kritik ve kesinlikle puan kaybının yaşanmaması gereken bir maç.

Son 2 sezondur Trabzonspor'a iç sahada gol atamayan, her iki maçı da 0-0 bitiren Fenerbahçe, umuyoruz ki bu "seriye son verir."

Molde karşısında oynanan takım oyununu Trabzonspor maçında da bekliyor taraftar.

Darısı, Trabzonspor maçına..

Stat: Aker

Hakemler: Miroslav Zelinka, Ondrej Pelikan, Jan Patak (Çek Cumhuriyeti)

Molde: Horvath, Linnes, Toivio, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad (Dk. 76 Eirik Hestad), Singh, Hussain, Svendsen (Dk. 85 Gabrielsen), Elyounoussi, Gulbrandsen (Dk. 46 Kamara)

Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım (Dk. 74 Kadlec), Nani (Dk. 81 Volkan Şen), De Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Diego, Fernandao (Dk. 86 Van Persie)

Goller: Dk. 68 Fernandao, Dk. 84 Ozan Tufan (Fenerbahçe)

Kırmızı kart:  Dk. 90+1 Rindaroy (Molde)

Sarı kartlar: Dk. 5 Forren, Dk. 8 Gulbrandsen, Dk. 62 Singh, Dk. 77 Hussain (Molde), Dk. 23 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 55 Kjaer, Dk. 61 Alves, Dk. 79 Kadlec, Dk. 81 Nani (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder