Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

15 Ağustos 2015 Cumartesi

Fenerbahçe : 2 - Eskişehirspor : 0 ( Spor Toto Süper Lig 1.hafta maçı ) VİRA BİSMİLLAH.. SONU ŞAMPİYONLUK OLSUN !!



Fenerbahçe, ligin ilk haftasında Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etmesine rağmen, yeni bir takım olmanın bütün zaafiyetlerini her anlamda yaşadı.

Defansın gediklileri Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün olmadıkları akşamda yerlerine oynayan yeni transfer Şener Özbayraklı ile Hasan Ali Kaldırım, nisbeten daha az kanat ataklarına katılırken, stoperler Abdoulaye Ba ve Bruno Alves ise uyum içerisinde gözüktü.

Orta alanda Raul Meireles'in klasik top kayıplarını Josef De Souza bertaraf etmeye çalışırken, Diego Ribas ise gayretli ancak etrafında dönmeden bir türlü topu oyuna sokmadı. Böyle olunca da boşa çıkan arkadaşlarına zamanında pasları atamadı.

Fernandao'nun attığı goldeki gibi çabuk paslarla oynadığı zaman Diego Ribas, bu takımın vazgeçilmezlerinden olur, aksi takdirde kalabalık orta sahalar karşısında üretkenliği azalır. 

Büyük umutlarla gelen Luis Nani ise her ne kadar istekli ve birşeyler yapma gayretinde olsa da, güçsüz. 

Çalım atma hevesi yine devam ediyor. Topla driplingi iyi ancak basit oynamıyor, böyle olunca da aldığı bütün topları eziyor. 

Moussa Sow 4 yakalayıp 1 atarken, Fernandao ise bulduğu tek pozisyonu müthiş bir şutla gol yapmasını bildi.

Devre biterken gelen 2 gol ile ikinci yarı için rahatlayan Fenerbahçe, ikinci yarıda rakibinin eksik kalmasından da kaynaklanan üstünlüğü ile skoru artıracak çokça pozisyon da buldu.

3 tane Moussa Sow, %100 lük pozisyonu harcarken, hele kafa ile altı pasa bıraktığı topun gol olmaması tamamen Sow'un pozisyon hatasından kaynaklandı.

Ligin ilk maçı için fazla olumlu veya olumsuz yorumda bulunmak elbette ki yanlış olur.

Bu takım, 5 gol atsa da düşünceler değişmez, 3 gol yese de..

Önemli olan lig mücadelesinde, "geçiş süreci" dediğimiz bu zaman dilimini en az hasarla tamamlayarak, şampiyonluk mücadelesi vereceğin takımların maçlarında kayıplar olmasını beklemek.

Fizik üstünlüğünü ele alan ve yapılan/yapılacak takviyelerle birlikte 4-5 hafta sonra Fenerbahçe, zaten kendini bulacaktır, 

Bundan şüphemiz yok.

Söylediğimiz gibi, önemli olan bu dönemi en az kayıpla geçmek.

Darısı, ligin sonraki haftalarına..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Alves, Ba, Hasan Ali Kaldırım, Meireles (Dk. 62 Mehmet Topal), De Souza, Nani, Diego (Dk. 74 Alper Potuk, Sow, Fernandao (Dk. 63 Van Persie)

Eskişehirspor: Ali Şaşal Vural, Toko, Birol Parlak, Sezgin Coşkun, Anıl Karaer, Lawal, Causic, Alpaslan Öztürk (Dk. 46 Defederico), Onur Bayramoğlu (Dk. 46 Kaan Kanak), Ben Khalifa, Gekas (Dk. 66 Emre Güral)

Goller: 45+1 Sow, 45+4 Fernandao (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 58 Causic (Eskişehirspor)

Sarı kartlar: Dk. 25 Toko, Dk. 30 Birol Parlak (Eskişehirspor), Dk. 82 De Souza (Fenerbahçe)
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder