Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Nisan 2015 Çarşamba

Bursaspor : 1 - Fenerbahçe : 2 ( Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçı ) FENERBAHÇE SENARYO DA BOZAR, TİYATRO DA !!



Fenerbahçe, ligde ve kupada iddiasını sürdürürken, Türkiye liginin en iyi takımlarından olan ve bu sezon kupa finalinin Bursa'da yapılacak olmasından dolayı ayrı bir motive olan Bursaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek avantajı eline aldı.

Özellikle ilk yarının 10.dakikasından sonra oynanan futbol galibiyet için yeterken ikinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleriyle İsmail Kartal, yine şaşırttı.

4 stoper özelliği olan oyuncunun aynı zamanda sahada yeralması nedeniyle maçın son 10 dakikası, neredeyse Fenerbahçe ceza sahası içerisinde oynandı.

Nedeni ise pas yapacak oyuncunun sahada kalmamasıydı.

Egemen Korkmaz'ın defansa dönmesiyle birlikte defans dengeleri yerine otururken, Caner Erkin'in yerine oynayan Michal Kadlec, zaman zaman pas hatalarıyla ön plana çıksa da, özellikle maçın son dakikalarında gollük bir şutu karşılamasıyla dikkat çekti.

Kaçırdığı gollerle belki de ligde Fenerbahçe'nin erken şampiyonluğunu engelleyen Emenike ise, bugün daha diriydi.

İkili mücadeleleri kazandı, istediği topları önüne alınca rakiplerini ekarte etti, böyle bir pozisyonda da golünü attı.

Ancak ikinci yarının başında kaçırdığı gol ise, attığından daha kolaydı.

Yine de Emenike, önceki maçlarına nazaran daha iyiydi.

Bir diğer beklentileri karşılayamayan oyuncu olan Diego Ribas ta, sahada kaldığı sürece takımını iyi yönetti, orta alanda gollük paslar attı, yukarıda zikrettiğimiz Emenike'nin kaçırdığı gol pozisyonunda ise, defans arkasına attığı öldürücü pas ile kalitesini gösterdi.

Zaten Fenerbahçe'nin baskı yediği anlarda Diego Ribas'ın oyundan alınmasının etkisi büyüktü.

Çünkü ileride top tutan, pas dağıtan tek oyuncu Diego Ribas'tı.

Bruno Alves, attığı frikik golüyle galibiyeti getirirken, uzun zamandır Fenerbahçe'nin o pozisyondan frikik golü olmadığını da hatırlattı izleyenlere. Hem de müthiş bir gol..

Fenerbahçe, ikinci maç için avantaj sağlarken, daha önce Trabzon'da yaşanan olayların bir benzeri bu akşam Bursa'da yaşandı.

Türkiye'de Fenerbahçe'ye karşı yapılan şiddet eylemleri gerektiği gibi cezalandırılmadığı müddetçe bu olaylar daha çok artacak, burası bir gerçek.

Yetkililerin bir an önce tedbir alması lazım.

Maç öncesi Bursa'da yaşanan olayların organize olduğu, tribüne asılan pankarttan belliydi.

Bir grup dışarıda Fenerbahçe kafilesini taciz ederken diğer grup ise tribüne pankart asmakla meşguldü.

"Senaryo yazarsınız ancak Bursaspor bu tiyatroyu bozar" şeklindeki pankart, acaba şimdi kimlerin elinde kaldı? 

Zira daha geçen hafta Kadıköy'deki maçta kasıtlı olarak "bordo ceket, mavi pantolon" giyerek tribünleri germe amacını güden Şenol Güneş, bu akşam ise takım elbise-kravatlıydı. 

Şimdi kim senaryo yazıyor dersiniz? 

Sahi şu Bursaspor'un "en formda oyuncusu" olan ama ne hikmetse bütün maçlarda yedekten giren  Holmen'in "statü gereği" oynamamış olması bu tiyatroyu bozmuş olmasın. 

***

Şimdi önümüzde kupadan daha da önemli lig maçları var.

Bu akşam Bursa'da oynanan oyunun özellikle ilk devresini, bu takım eğer kalan 6 maçın tamamına yayabilirse şampiyon olmaması için hiç bir neden yok.

Darısı hem lige, hem finale..

Stat: Bursa Atatürk Stadı

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Mehmet Cem Satman

Bursaspor: Harun Tekin, Şener Özbayraklı, Şamil Çinaz, Serdar Aziz, Aziz Eraltay (Dk. 80 Bekir Yılmaz), Ozan Tufan, Belluschi, Josue, Volkan Şen (Dk. 60 Emre Taşdemir), Bakambu (Dk. 73 Enes Ünal), Fernandao

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Kadlec, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Kuyt, Alper Potuk (Dk. 84 Bekir İrtegün), Diego (Dk 77 Caner Erkin), Emenike (Dk. 79 Sow)

Goller: Dk. 33 Belluschi (Bursaspor), Dk. 26 Emenike, Dk. 36 Alves (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 44 Belluschi, Dk. 63 Serdar Aziz (Bursaspor), Dk. 9 Kadlec, Dk. 79 Volkan Demirel, Dk. 90 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder