Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

15 Şubat 2015 Pazar

Gaziantepspor : 0 - Fenerbahçe : 5 ( Spor Toto Süper Lig 20.hafta maçı ) SEVGİLİDEN EN GÜZEL HEDİYE !!

Geçen hafta Trabzonspor maçından sonra Volkan Demirel'in "son derece haklı ve yerinde bir tesbitle" sarfettiği sözlerin ceremesini, hemen maç bitmeden kesmişti "Quality Turkish Media."

Ve PFDK'da Volkan Demirel'e "bu haklı sözlerinden" ötürü 4 maç ceza verdi.

Volkan Demirel'in sözlerinde kastettiği hakem hatalarını veya eyyamlarını, Bülent Yıldırım'ın bugün yönettiği Karabükspor-K.Erciyesspor maçında verdiği penaltı ile örtüştürebiliriz.

Zira hem Diego'nun hem de bugünkü Traore'nin pozisyonları neredeyse aynı.

Geçen hafta penaltıyı "çalan" Bülent Yıldırım, bugün K.Erciyes cephesinden bir "telefon" almamış olsa gerek ki penaltıyı rahatlıkla verdi.

Eee o halde Volkan Demirel, maç sonundaki "son derece haklı ve yerinde tesbitinde" haksız mı?


Maça gelecek olursak;

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, 6 Mayıs 2012 tarihinde Trabzon'da oynadığı ve 3-1 kazandığı maçtan sonraki en farklı deplasmanda galibiyetini aldı bu akşam.

Hafta içi Rize'de yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan ancak ileri uçtaki iki ismi, Sow ve Emenike'yi oynatan İsmail Kartal, golcülerini Gaziantep'e hazırlıyordu demek ki.

Zira her iki futbolcu da bu akşam farklı galibiyetin mimarlardındandı.

Emenike, maçın hemen başında attığı golle Gaziantepspor'un gardını düşürürken Fenerbahçe'ye ilerideki dakikalar için kuşkusuz ki avantaj sağladı.

Çünkü Gaziantepspor'un istatistiklerine baktığımız zaman maçların ilk yarım saatlerinde rakip kaleye daha etkili giden bir takım olduğunu görüyoruz.

Bu akşam da aynısı oldu.

Golden sonra Fenerbahçe kalesinde ciddi anlamda tehlikeli ataklar geliştirdiler.

İki %100 gol pozisyonunda Caner Erkin ve Bruno Alves, kaleci Mert'i geçen toplarda gole izin vermediler.

Gaziantepspor'un bu baskısında, 3 haftadır takımdan uzak olan ve maç eksiği bulunan Emre Belözoğlu ile Diego'nun mutlaka ki etkisi vardı.

Ayrıca Mehmet Topal'ın kritik noktalarda kaybettiği toplar da bu baskının önemli unsurlarındandı.

İkinci yarıya Selçuk Şahin'i alarak başlayan İsmail Kartal, hem rakibi geride tuttu, hem de orta alanda kazandıkları toplarla ani atakların ve gollerin de sebebi oldu.

Demek ki bir oyuncu, takıma ne kadar büyük katkı sağlayabiliyormuş, bu akşamki değişiklikle kendisini bir kez daha gösterdi.

Selçuk Şahin, defansına yardımcı olan, Mehmet Topal'ın yükünü hafifleten isim olurken Emre Belözoğlu da Diego'dan boşalan bölgede hem daha diri kaldı, hem de Diego'nun atamadığı final paslarını son derece olumlu kullandı.

Dirk Kuyt ve Sow'un attığı gollerde bunu rahatlıkla görebiliyoruz.

Fenerbahçe bu galibiyetle geçen haftaki skor kısırlığının da bir nevi rövanşını alırken önümüzdeki haftalar için de yeniden olumlu sinyaller verdi.

Özellikle ikinci yarıdaki etkili futboluyla.

Fenerbahçe'nin galibiyetinin yanısıra bu akşam maçın hakemi Halis Özkahya hakkında da birkaç satır karalamak gerekirse;

Bilindiği gibi geçen hafta oynanan Eskişehirspor-Galatasaray maçı hakemiydi Halis Özkahya.

O maçta Eskişehirspor'un net 2 penaltısını vermeyen Halis Özkahya, özellikle de o maçta Tarık Çamdal'ın rakibini ceza sahasının solunda kolundan çekerek indirdiği pozisyona devam derken, bu akşam Alper Potuk'a verdiği penaltı, ayrıca Konyaspor-Beşiktaş maçında Beşiktaşlı Athiba'nın çizgiye bastı gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kartı çıkartmasına rağmen Emre Belözoğlu penaltı atışı kullanırken tam 13 futbolcunun çizgi ihlalini görmezden geldi.

Bu 3 maçta da verdiği kararlar (Konyaspor-Beşiktaş, Eskişehirspor-Galatasaray ve Gaziantepspor-Fenerbahçe) Halis Özkahya'nın ne kadar çelişkili ve yanlı kararlar verdiğini de gösteriyor.

Zira Konyaspor-Beşiktaş maçından sonraki hafta Beşiktaş-Galatasaray maçı vardı ve Beşiktaş orta sahasının en iyi isimlerinden birinin olmaması Galatasaray'a avantaj sağlayacaktı.

Geçen haftaki Eskişehirspor-Galatasaray maçı ise 1-1 devam ederken hem Melo'nun hem de Tarık Çamdal'ın pozisyonları net penaltıydı ve Eskişehirspor'un öne geçmesine izin vermedi Halis Özkahya.

Bu akşam verdiği kararlara bakacak olursak;

Alper Potuk'a verdiği penaltı son derece basit olmasına rağmen Egemen Korkmaz'ın ikinci pozisyonu net penaltıydı.

Ayrıca Diego'nun 44.dakikada çektiği şutun kaleciden dönmesini takip eden Moussa Sow'a, Gaziantepspor kalecisinin yerdeki çelmesi de bize göre net penaltı ve kırmızı karttı.

Zira o pozisyonda Moussa Sow, kaleciden dönen ve sol tarafa doğru açılan topu takip etmek için kalecinin üzerinden atlamış ve yönü tamamen top olmasına rağmen Karcemarskas'ın çelmesiyle yerde kalmıştı.

Bu pozisyon da arada kaynadı gitti.

Maçta ayrıca bir başka dikkat çekici nokta ise, Okan Buruk'un hakemlere karşı "Allah belanızı versin." sözleriydi.

Caner Erkin'in "Allah belanızı vermesin" temennisine 1 maç ceza verenler, Okan Buruk'un "Allah belanızı versin." bedduasına ise "Yarabbi şükür" dediler.

Gerisi teferruat..

Şimdi önümüzde Akhisar Belediye maçı var.

Bu sezonki 2 mağlup olunan takımlardan birisi olan Akhisar Belediyespor maçı öncesi takımda form düzeyi üst seviyede..

Geçen haftaki maçta yaşanan pozisyon zenginliği ve Roberto Carlos'un çalıştırdığı takımların açık futbol oynadıkları düşünülecek olursa, bu maçın ne kadar gollü geçeceği de belli olur..

Darısı sonraki haftalara..

Stat: Kamil Ocak

Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Cem Satman

Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa Süme, Chibuke (Dk. 72 Luis Leal), Şenol Can (Dk. 61 Gökhan Süzen), Erdem Şen, Muhammet Demir, Mustafa Durak (Dk. 61 Ferhat Ayaz), Chico, Barış Yardımcı, Vranjes, Vitor

Fenerbahçe: Mert Günok, Egemen Korkmaz, Mehmet Topal, Sow, Ribas (Dk. 46 Selçuk Şahin), Kuyt (Dk. 70 Alper Potuk), Emre Belözoğlu (Dk. 81 Meireles), Bruno Alves, Emenike, Gökhan Gönül, Caner Erkin

Goller: Dk. 7 Emenike, Dk.58 Kuyt, Dk. 60 ve 68 Sow, Dk. 73 Emre Belözoğlu (penaltıdan) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 72 Gökhan Süzen (Gaziantepspor), Dk. 17 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder