Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Ocak 2015 Pazar

Kasımpaşa : 0 - Fenerbahçe : 3 ( Spor Toto Süper Lig 17.hafta maçı ) MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ !!

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısına da bıraktığı yerden devam ederek başladı.

Ligin ilk yarısının son 3 haftasında ortaya konulan futbol, devre arasıyla birlikte hazırlık kampında da üzerine konularak artmaya başladı.

Moussa Sow, Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu gibi takımın 3 as orta oyuncusunun olmaması bile, bu işleyen çarka çomak sokamadı.

Sahasında Fenerbahçe ile birlikte ligin bir diğer namağlup takımı olan Kasımpaşa'yı net bir skorla mağlup ederken de önümüzdeki haftalar için umut dolu mesajları peşinen verdi taraftarına..

Egemen Korkmaz'ın takıma dahil olmasıyla birlikte defansını orta saha çizgisine yakın kuran Fenerbahçe, önde basarak ve alanı da daraltarak hem rakiplerine az pozisyon veriyor, hem de rakip kaleye daha hızlı gidiyor.

Nitekim bunu, ilk golden önce de gördük.

Alves'in oyunu kurduğu bölge, neredeyse orta saha çizgisi üzeri..

Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in mükemmel şekilde çalıştığı kanatlarla birlikte Diego Ribas'ın biraz daha kendisini toparlamış görüntüsü, Fenerbahçe'yi rakibi karşısnda öne çıkartan unsurlardı.

Tabi ki "yaşlı kurt" Dirk Kuyt'u unutmamak lazım.

Hemen hemen her maç Fenerbahçe takımının en iyi 3 oyuncusundan birisi olan Dirk Kuyt, bu akşam da 2 şık golle galibiyeti getiren isimlerin başındaydı.

Kasımpaşa'nın, Fenerbahçe kalesine attığı ilk şutun dakikasının 52 olduğunu düşünecek olursak, ( o şut ta 25 metre mesafeden, serbest vuruş ) Fenerbahçe'nin bu akşam ne denli etkili oynadığını da görürüz.

Kaleci Volkan Demirel de 2 kritik kurtarışla galibiyeti perçinleyen isimlerden birisiydi.

Şimdi önümüzdeki hafta Karabük deplasmanı var..

Son 3 sezonda Karabük deplasmanları Fenerbahçe açısından hep sıkıntılı..

En son galibiyet, 2010-11 sezonunda Lugano'nun gol attığı ve 1-0 kazanılan maç..

Mevsim kış, sahanın buz olma ihtimali yüksek..

Karabük-Trabzon-Konya maçlarının kayıpsız geçilmesi demek, Fenerbahçe'nin rakiplerinin gardını iyice düşürmesi demek..

Darısı, önce Karabük'e sonra sırasıyla diğerlerine..

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler: Mete Kalkavan, Serkan Ok, Ceyhun Sesigüzel

Kasımpaşa: Isaksson, Veysel Sarı, Donk, İlhan Eker, Sancak Kaplan (Dk. 68 Ferhat Kiraz), Tunay Torun, Castro (Dk. 77 Sanharib Büyüksal), Alpaslan Öztürk, Babel, Scarione (Dk. 59 Viudez), Adem Büyük

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Selçuk Şahin, Meireles (Dk. 60 Hasan Ali Kaldırım), Kuyt (Dk. 85 Kuyt), Diego, Alper Potuk, Emenike (Dk. 89 Webo)

Goller: Dk. 15 ve Dk. 69 Kuyt, 90+5 Caner Erkin (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 27 Selçuk Şahin, Dk. 65 Caner Erkin, Dk. 90+3 Egemen Kormaz (Fenerbahçe), Dk. 65 Veysel Sarı, Dk. 70 Adem Büyük (Kasımpaşa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder