Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Aralık 2014 Pazar

Fenerbahçe : 1 - Mersin İdmanyurdu : 0 ( Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçı) HIRS, AZİM, İSTEK = ZAFER !!



Fenerbahçe, ligin ilk yarısının bitimine 1 hafta kala, belki de sezonun en iyi futbolunu oynadı.

Maç boyunca rakip kaleye 21 şut gönderirken tam 12 şut kaleyi buldu, bunların 7 tanesi ise net gol pozisyonuydu.

1 penaltısı "yine" çalındı (!) diğer penaltısını ise değerlendiremedi.

Ancak maç 1-0 bitti.

Maçın başında Mersin İdmanyurdu tıpkı geçen hafta Galatasaray'a karşı yaptığı gibi ön alanda baskı kurdu, Fenerbahçe orta sahasını çıkartmamaya çalıştı. Kısmen bunda da başarılı oldular.

Ancak Fenerbahçe orta sahası,başta Emre olmak üzere, Mehmet Topal ve Raul Meireles, hem kariyerli hem de bu tip rakiplere karşı yüzlerce defa maç oynamış tecrübede olduklarından dolayı ayağa pas yaparak presi kırdı, zamanla da kendi oyununu sahaya yansıttı.

Kart cezalısı Emenike'nin yokluğunda forvete geçen Sow ve sol kanata geçen Alper Potuk önderliğinde de rakip kaleye atak üzerine atak yaptılar.

Özellikle Alper Potuk, her kazandığı topu rakip sahaya hızla taşıdı, adam eksiltti, forvet hattına destek verdi, kademeye girdi, mücadele etti.

Kısacası Alper Potuk, yine çalışkanlığıyla ön plana çıktı.

Sağ kanatta Gökhan Gönül, sol kanatta Caner Erkin, sürekli olarak hücumu düşünerek oynadılar, karşılarındaki rakipleri marke etmektense, kendilerini marke ettirmek mantığı içerisinde oldular.

Böyle olunca da Fenerbahçe, rakibinin üzerine çok adamla gitti, kaybettikleri toplarda ise ön alanda müthiş bir baskı kurarak Mersin İdmayurdu'nun tehlikeli atak başlatmasını önlediler.

Aradan geçen sızıntıları ise Alves-Egemen ikilisi kolayca bertaraf etti.

Egemen'den söz açılmışken, yavaş yavaş formunu bulmaya başlayan Egemen, eminiz ki Fenerbahçe defansının da kısa süre içerisinde vazgeçilmez oyuncusu olacaktır.

Bu baskılı oyunun neticesini de, belki de sezonun en istikrarlı oyuncusu olan Mehmet Topal'ın, doğru zamanda doğru yere girmesiyle golü buldu Fenerbahçe.

Gol pozisyonuna dikkat edilecek olursa, sağ kanatta atağı başlatan Gökhan Gönül, önünde Raul Meireles, sol kanattan ise gelip golü atan Mehmet Topal..

Yani iki ön libero da hücum bölgesinde.

İşte Fenerbahçe, bu pozisyonda olduğu gibi doğru hamleleri yaptığı için de bu akşamki maç, diğerlerinden daha fazla tempolu geçti.

Forvet hattında oynayan Sow, belki bu akşam gol atamadı ancak, özellikle golde yaptığı asist, (araya tek pas) hem de rakip savunma üzerine hem kurduğu baskı, hem de gol vuruşlarıyla Fenerbahçe'nin büyük gücüydü.

Gol pozisyonlarındaki şanssızlığının yanısıra rakip kalecinin önemli kurtarışları, özellikle Efe'nin kritik hamleleri vardı farkın açılmaması adına.

Hakem Bülent Yıldırım, yine bir Fenerbahçe maçında yine Caner Erkin'e sarı kart çıkartarak rekorunu geliştirdi, önce Alper Potuk'un golden hemen önceki pozisyonda Serkan Balcı ( ki Serkan Balcı'nın sarı kartı vardı. ) sonra Sow'un Efe'nin eliyle çeldiği topta ( ki Efe'nin de sarı kartı vardı ) çaldığı ( ! ) penaltılarla geceye damga vurup, o istatikleri geliştirirken, Diego için gittiği penaltı noktasında ise çaresizdi.

Yani Bülent Yıldırım da diğer hakemlerin yaptığı gibi "üçün birini verdi."

Tabi bizim "Quality Turkish Media" mız halen Fenerbahçe'nin kaç penaltı kazandığı martavallarıyla algı yönetimi yapmaya çalışsın dursun..

Mesela bugün NTV Spor bir manşet atmıştı gün içerisinde, maç yorumu yaparken :

"Penaltıcı Fenerbahçe"

Bu başlığı gören her insan, algı operasyonunun kancasına girer..

Peki ya maçlarda net çalınmayan, veya başka bir ifadeyle "hakemler tarafından çalınan" penaltılar ne olacak?

Bu neye benzer biliyor musunuz?

Bir işçinin bazı aylarda maaş alıp, bazı aylarda da patronu tarafından ücretsiz çalıştırılmasına benzer.

Yani o işçiye diyebilir misiniz ki "arkadaş ben sana bu ay paranı ödedim ya, daha ne istiyorsun, önümüzdeki ay da ödemem."

Diego'nun penaltı atma hevesine gelecek olursak;

2007-08 sezonunun şampiyonluğunun kaçtığı maçtır Ankaraspor maçı..

13 Nisan 2008 tarihinde 30.haftaya girilirken puan farkıyla lider olan Fenerbahçe'nin, deplasmanda oynanan Ankaraspor-Fenerbahçe maçı 2-1 Fenerbahçe lehine devam ederken 78.dakikada oyuna giren ve o sezon formsuz olan, tıpkı Diego gibi kendisinden beklentileri bir türlü karşılayamayan Mateja Kezman, üstelik te takımın penaltıcısı olan Alex De Souza oyunda iken 87.dakikada kazanılan penaltı atışını kaçırmış ve 90+5.dakikada da Mehmet Yılmaz'ın attığı golle maç 2-2 berabere biterken, bir sonraki deplasman olan Galatasaray deplasmanı öncesi puan farkı 2 ye inmiş, 32.hafta bir sonraki deplasmanda Galatasaray'a ise Volkan-Edu ikilisinin hatası sonrası yenilen golle de 1-0 mağlup olunarak liderliği bitime 2 hafta kala rakibe kaptırmış ve şampiyonluktan olmuştu Fenerbahçe...






Belki bu hafta şampiyonluk için kritik olmayabilir ancak maçın gidişatı açısından ve puan cetveli açısından son derece önemlidir, son derece kritiktir..

Futbol, hata affetmez..

Takımın penaltıcısı bellidir, eğer o isim sahada yoksa,bu defa kulübeden gelecek talimatla bu atış kullanılır.

Oyun içerisinde "ben atayım" kavgalarının yaşanmaması gerekir.

Birisi de İsmail Hoca'ya, yukarıda örneğini verdiğimiz sezon ve maçları bir zahmet iletsin..

Aslolan da Fenerbahçedir..

Gerisi teferruat..

Şimdi önümüzdeki hafta Başakşehir maçı var..

Belki de sezonun en kritik maçı..

Çünkü Başakşehir ciddi bir rakip..

Futbolu iyi oynuyorlar, rakip kim olursa olsun kazanmak için oynuyorlar..

Fenerbahçe'ye karşı da bu şekilde motive olacaklardır..

Başakşehir maçı kayıpsız atlatıldığı takdirde, derbide hangi sonuç çıkarsa çıksın Fenerbahçe karlıdır..

Beraberlikte ise zaten lider olarak devre tamamlanacaktır..

Darısı, önümüzdeki haftaya...

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Baki Tuncay Akkın

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves (Dk. 76 Bekir İrtegün), Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu (Dk. 85 Selçuk Şahin), Kuyt, Meireles (Dk. 59 Diego), Alper Potuk, Sow

Mersin İdmanyurdu: Mihaylov, Serkan Balcı, Efe Halil Özarslan, Servet Çetin, Vederson, Nakoulma, Murat Ceylan, Sadiku, Tita (Dk. 59 Sinan Kaloğlu), Khalili (Dk. 80 Pedriel), Futacs (Dk. 46 Welliton)

Gol: Dk 32 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 18 Serkan Balcı, Dk. 48 Efe Halil Özarslan, Dk. 84 Mihaylov (Mersin İdmanyurdu), Dk.19 Mehmet Topal, Dk. 36 Caner Erkin, Dk. 63 Alves (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder