Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Ekim 2014 Pazar

Fenerbahçe : 2 - Gençlerbirliği : 1 ( Spor Toto Süper Lig 7.hafta maçı ) ZORAKİ TEBESSÜM !!



Fenerbahçe, ligin 7.haftasında galip geldi gelmesine ama, öylesine işte..

Geçen hafta Türk Telekom Arena'da Alves'in ve Cüneyt Çakır'ın başrol oynadığı gecede mağlup olarak zirvenin 4 puan uzağına düşen Fenerbahçe, hiç kuşkusuz ki bu kaybı telafi etmek için çıkmıştı Kadıköy'deki taraftarı önüne.

Taraftar diyoruz ama, sanki geçen yıl hafta içi oynanan kupa maçlarındaki taraftar sayısı kadar olan bir taraftara..

Son uygulamalardan sonra bütün statlarda olduğu gibi Kadıköy'de de futbolun baş aktörü konumundaki taraftarlar, maalesef artık yok denecek kadar az.

Yine de bir iç saha maçıydı ama.

Fenerbahçe, ligin geride kalan haftalarından pek te farksız değildi.

Hatta ilk yarı itibariyle daha da kötüydü.

Caner Erkin ve Emenike yedek, müzmin yedek Diego ise yine yoktu.

İlk yarının en iyileri Alper Potuk, biraz da orta alandaki mücadelesiyle Raul Meireles.

Emre Belözoğlu, sakatlık sendromundan kurtulamamış, Sow ve Webo yapışık ikiz gibi, sağbek Gökhan Gönül biraz tutuk oynarken, defanstaki açığı kapatmak için o bölgeye kapatan Mehmet Topal'ın orta alana kattığı enerji ise maç boyu arandı.

Maçın ilk yarısında akıllarda kalan belki de tek pozisyon, Mervan'ın Kadlec'e yaptığı kasti faul ve görmediği kırmızı karttı.

İki hafta önce Bekir'e, geçen hafta Alves'e anında çıkan kartlar, nedense Fenerbahçe'nin rakiplerine hiç çıkmıyor.

Geçen hafta Emenike'nin pozisyonunda rakibe çıkmayan kırmızı kart, bu hafta da Mervan'a çıkmadı.

Sarı kartı olan Tosiç'in Alper Potuk'u kasti olarak çekmesine çıkmayan ikinci sarı kart gibi.

Maçın ikinci yarısında ise Fenerbahçe biraz daha hareketlenmiş gibiydi.

Alper Potuk'un sol taraftan taşıdığı toplarla birlikte sağ kanatta Gökhan Gönül daha fazla hücuma çıkıyor, Dirk Kuyt ise mücadelesine kaldığı yerden devam ediyordu.

Alper Potuk'un yine bu ataklarından birisinde kazandırdığı penaltı ve sonrasında gelen golle birlikte bir nebze rahatlayan Fenerbahçe, kapanan rakibi karşısında zaman zaman ikinci gol için de oldukça fazla pozisyon yakaladı.

Mehmet Topal ve Kadlec'in rakip altı pastan dışarı attığı toplarla birlikte Moussa Sow'un çizgi üzerinden çevrilen pozisyonunda olduğu gibi.

Gençlerbirliği'nin maç boyu Fenerbahçe sahasına girdiği tek pozisyonda golü bulması ise resmen trajedeydi.

Maçın son bölümü yaklaşmışken ve üstelik te beraberlik golü yenmişken sahadan bir golcünün çıkıp yerine başka bir golcünün girmesi ise, futbolun biraz garip yönüydü.

Ancak giren o golcü Emenike, farkını hemen hissettirdi ve kazandırdığı penaltıyla birlikte belki de hocasını bu hafta da kurtaran isim oldu.

Taraftarın, eski teknik direktörü anması ise Kadıköy'ün devam eden hastalığından başka birşey değildi.

Geçen yıllarda her kötü sonuçtan sonra Alex için tezahürat yapanlar, anlaşılan o ki bu sezon da eski teknik direktör için bu tezahüratlarına devam edecekler.

İkinci golden sonra yedek kulübesindeki birliktelikten utanç duymadan hem de.

Nihayetinde Fenerbahçe, önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş maçı öncesi bir nebze galibiyet morali bulurken, oynanan futbolla ise düşündürttü.

Kısacası, tribündeki taraftarına "zoraki tebessüm" ettirdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya, Baki Tuncay Akkın, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Emre Belözoğlu (Dk. 72 Diego), Alper Potuk, Kuyt, Sow (Dk. 82 Emenike), Webo (Dk. 67 Caner Erkin)

Gençlerbirliği: Dahlin, Hakan Aslantaş, Ahmet Yılmaz Çalık, Sedat Bayrak (Dk. 58 Guido Koçer), Tosic, Mervan Çelik, Petrovic (Dk. 77 Antal), Doğa Kaya, Uğur Çiftçi, İrfan Can Kahveci (Dk. 72 Nizamettin Çalışkan), Stancu

Goller: Dk. 50 Emre Belözoğlu (penaltıdan), Dk. 86 Kuyt (penaltıdan) (Fenerbahçe), Dk. 81 Antal (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 36 Tosic, Sedat Bayrak (İlk yarı bittikten sonra), Dk. 54 Doğa Kaya, Dk. 79 Uğur Çiftçi, Dk. 90+3 Ramazan Köse (yedek kulübesinde) (Gençlerbirliği), Dk. 69 Alper Potuk, Dk. 90 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder