Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

1 Eylül 2014 Pazartesi

Fenerbahçe : 3 - Kardemir Karabükspor : 2 (Spor Toto Süper Lig 1.hafta maçı) ŞAMPİYON, SAHNE ALDI !!



Son şampiyon Fenerbahçe, Kadıköy'de sahne aldı bu akşam.

Maç öncesinde ani bir kararla Volkan Demirel'e verilen 3 maçlık ceza, Bruno Alves'in sakatlık nedeniyle kadroda yeralmaması, dünya yıldızı Diego Ribas'ın ise henüz daha hazır olmaması nedeniyle yedek başlaması, Fenerbahçe açısından dezavantajlardı.

Bir önceki gün rakipleri deplasmanda kazanırken Fenerbahçe'nin bu akşam Karabükspor karşısında alacağı skor, merak konusuydu.

Maça Fenerbahçe bol pas yaparak, defansı sağlam tutarak başladı.

İsmail Kartal'ın bu sezon Fenerbahçe'ye oynatacağı futbol, geride kalan 3 maçta kendisini gösterdi.

Olympiakos, Galatasaray ve Karabükspor maçlarında ortaya konulan futbol, cümbür cemaat hücuma gitmek değil de daha ziyade pasa dayalı, defansı sağlam tutan ve bıkmadan hücum deneyen bir sistemi öngörüyor.

Aykut Kocaman'ı çağrıştıran bu sistem, biraz daha hızlı pas trafiğini de İsmail Kartal ile birlikte kendisini bulmuş gibi.

Kuyt'un yine fırsatçılığı, takipçiliği ve inadı sayesinde kazanılan ilk golden sonra Fenerbahçe daha da açılacak derken, anlamsız bir şekilde geriye yaslanarak oynamaya başladı.

3 gün önce Fransa'da 120 dakika oynayan rakibi Karabükspor ise yediği golün etkisini çabuk atlattı ve orta sahayı kalabalık tutarak Fenerbahçe'nin hızlı hücumcularına topun geçişini engelledi.

Mehmet Topal geride yine sağlam oynuyor, Meireles basit toplar atıyor, Emre ise daha çok mücadeleci yönüyle ilk yarıyı tamamlıyordu.

Sağ kanatta Gökhan Gönül'ün Kuyt ve Sow ile zaman zaman yaptığı bindirmeler, son pas organizasyonlarının yeterli olmaması nedeniyle tehlikeli bölgeye gidemiyordu.

Caner'in ilk yarıda biraz tutuk olduğunu gördük.

Nitekim Karabükspor golü de Caner'in savunduğu kanattan yapılan orta nedeniyle geldi.

Gerçi o golde yerini kaybeden Kadlec ve müdahalede geç kalan Bekir'in de kısmi hataları vardı.

İkinci yarıda oyunu tamamen rakip sahaya yıkan Fenerbahçe, maç sonu itibariyle tam 511 isabetli pas ile bu sezonki futbolun ipuçlarını da ortaya koydu.

Meireles ve Caner'in gollük şutlarını son anda çıkartan Waterdam, farkı engellerken Dirk Kuyt'un fırsatçılığından oluşturduğu pozisyondaki yavaş vuruşunda ise farkı yine Waterdam engelledi.

Dünya yıldız Diego Ribas'ın oyuna dahil olmasıyla birlikte ise top daha çok Fenerbahçeli futbolcularda kalırken, Diego'nun zaman zaman ara pasları, aniden hücumu hızlandıran hareketleri dikkat çekiciydi.

Tam hazır olan Diego, Fenerbahçe'nin ön bölgedeki gücüne çok güç katacaktır.

Kadlec'in şanssız bir şekilde kendi kalesine gol atmasından sonra İsmail Kartal oldukça radikal bir kararla yabancı kontenjanı nedeniyle Kadlec'i stoperden alarak Mehmet Topal'ı stopere çekti, Webo'yu 4.cü hücumcu olarak sahaya sürdü.

Sow-Diego-Kuyt ve Webo'nun oluşturduğu ön bölge, bu değişikliğin meyvesini hemen aldı.

Oyuna girdikten hemen 1 dakika sonra golü atan Webo, Fenerbahçe'yi bu sezona da 3 puanla başlamasına neden olan isimdi.

Şimdi önümüzde bir milli maç arası ve sonrasında ise deplasmandaki Trabzonspor maçı var.

Alves için iyi bir fırsat bu ara..

Umarız hem Alves takıma yetişir, hem de Fenerbahçe son yıllardaki Trabzonspor deplasman galibiyetlerine bir yenisini daha ekler.

Darısı sonraki haftaya..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu

Hakemler: Mustafa İlker Coşkun, İsmail Şencan, Mehmet Cem Şenoğlu

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Kadlec (Dk. 74 Webo), Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Sow (Dk. 87 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 62 Diego)

Kardemir Karabükspor: Waterman (Dk. 78 Aykut Özer), Erdem Özgenç, Emre Güngör, Yiğit İncedemir, Mabiala, Aykut Akgün, Sow, Hakan Özmert (Dk. 86 Akpala), Erkan Kaş, Viola (Dk. 46 Traore), Kumbela

Goller: Dk. 8 Emenike, Dk. 53 Sow, Dk. 81 Webo (Fenerbahçe), Dk. 35 Kumbela, Dk. 67 Kadlec (kendi kalesine) (Kardemir Karabükspor)

Sarı Kartlar: Dk. 36 Erkan Kaş, Dk. 45 Sow, Dk. 90+5 Emre Güngör (Kardemir Karabükspor), Dk. 43 Emre Belözoğlu, Dk. 90 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder