Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Nisan 2014 Pazartesi

Fenerbahçe : 0 - Çaykur Rizespor : 0 (Spor Toto Süper Lig 31.hafta maçı) ŞAMPİYON DİYE YAZILIR, FENERBAHÇE DİYE OKUNUR !!



Haftalar önce mantiken kesinleşen, resmi tablo için "dakika" sayan Fenerbahçe, artık ligin fişini bu akşam çekti.

ŞAMPİYON FENERBAHÇE

3 Temmuz kâbusunu bütün çirkinlikleriyle yaşayan, türlü ayak oyunlarına rağmen camiasını dimdik ayakta tutan, kendisi yılmayan ama rakiplerini yıldıran, büyük Başkan Aziz Yıldırım'ıyla..

Sezon başında takımın başına getirilen Ersun Yanal'ıyla,

Kalesinde 10 yılına 5 şampiyonluk, 4 ikincilik sığdıran Volkan Demirel'iyle,

Sezon başında oynadığı 3 maçta kurtardığı 2 penaltıyla, özellikle Eskişehirspor maçındaki kurtardığı penaltıyla galibiyeti getiren Mert Günok'uyla..

Sakat sakat oynamasına rağmen cengaverliğini ön plana çıkartan, terinin son damlasına kadar sahada mücadele veren Gökhan Gönül'üyle..

4.sezonunda 2.şampiyonluğunu kazanan ve bu sezon oynadığı futbolla, yaptığı asistlerle bu büyük başarıda pay sahibi olan Caner Erkin'iyle..

Zenit'ten sezon başında transfer edilen, pek çok maçta gözü kara hamleleriyle dikkat çeken ve kariyerinde 6.şampiyonluk sevinci yaşayan Bruno Alves'iyle..

Oynadığı 5.sezonunda 2.şampiyonluğunu yaşayan, defanstaki hamleleriyle olduğu kadar kişiliğiyle de bu taraftarın sevgisini kazanan Bekir İrtegün'üyle..

2.sezonunda şampiyonluk yaşayan, kritik maçlardaki kritik golleriyle, özellikle Bursa deplasmanında bitime saniyeler kala attığı golle özgüveni yeniden takıma kazandıran Egemen Korkmaz'ıyla..

Orta sahada savaşçı kimliğiyle ve oynadığı haftalarda takımın rahatlamasını sağlayan, rakiplerin birçok maçtaki hedefindeki isim olan kaptan Emre Belözoğlu'yla..

Sezon başında beklentilerin uzağında olmasına rağmen daha sonraları oynadığı futbolla Ersun Yanal'ın vazgeçilmezlerinden olan Raul Meireles'iyle..

Hemen hemen bütün sezonda oynadığı kusursuz futbolla bu şampiyonluğu çok önemli isimlerinden olan Mehmet Topal'ıyla..

Yedek kalmasına rağmen bunu asla kendisine sorun etmeyen, 10.sezonunda 5.şampiyonluğunu yaşayan ve bu takımın "profesyonellik abidelerinden olan" Selçuk Şahin'iyle..

ŞAMPİYON FENERBAHÇE..

Orta sahanın genç savaşçısı Alper Potuk'uyla..

Yine bir başka genç yıldız Salih Uçan'ıyla..

Bütün sezon boyunca gösterdiği performansla taraflı tarafsız bütün futbolseverlerin kalbini kazanan, profesyonelliğinden maçın hiçbir dakikasında asla ödün vermeyen, sahaya bütün gücünü koyan ve arkadaşlarını da buna yönlendiren "yılmaz savaşçı" Dirk Kuyt'uyla..

Oynadığı mevki nedeniyle golcü kimliğini pek sahaya yansıtamasa da attığı 13 golle bu şampiyonluğun mihenk taşlarından olan ve tribünlerin sevgilisi "Hacı" Moussa Sow'uyla..

2 sezon önce başladığı Fenerbahçe kariyerine, "türlü ayakoyunları" nedeniyle kısa bir süre ara vermek zorunda olan ama bu sezon döndüğü takımında, rakip stoperleri adeta "sırtına alarak" taşıyan, gücünü sahaya yansıttığı maçlarda rakiplerin korkulu rüyası "kara bela" Emenike'siyle..

Oynadığı maçlarda attığı gollerle takıma hayat veren, sakatlıklarına rağmen bu takımın önemli isimlerinden olan Pierre Webo'suyla..

Profesyonelliğinden ödün vermeden çalışan, oynadığı maçlarda vasatı aşamasa da son haftalarda oynadığı futbolla bu takıma katkı sağlan Michal Kadlec'iyle..

Yabancı kontenjanı nedeniyle takıma giremese de her an kadroyu zorlayacak isimlerden olan Samuel Holmen'iyle..

ŞAMPİYON FENERBAHÇE..

Hasan Ali'siyle..

Mehmet Topuz'uyla..

Serdar Kesimal'iyle..

Erten Ersu'suyla..

Genç İbrahim Serdar Aydın'ıyla..

ŞAMPİYON FENERBAHÇE..

Bütün Fenerbahçelilere kutlu olsun..

Şükürler olsun ki bu takım, rakiplerin bütün ayakoyunlarına rağmen, Federasyonun bütün yanlı ve yanlış kararlarına rağmen, sezon içerisinde oynadığı çokça cezalı maçta tribünleri erkeklerden devralan kadın ve çocuk taraftarlarıyla..

ŞAMPİYON FENERBAHÇE..

Bütün sezon boyunca kar-kış demeden, yağmur çamur demeden, deplasmanlarda rakip taraftarlarları, Kadıköy'de ise rakip futbolcuları sindiren, susturan, coşkusuyla takıma destek olan, bu takım için olmazsa olmazların başında gelen büyük taraftarıyla..

ŞAMPİYON FENERBAHÇE..

Rekor denilecek kadar puan farkıyla şampiyonluğu garantileyen ama bu puan farkını önümüzdeki haftalarda açma gücünü de elinde bulunduran...

ŞAMPİYON FENERBAHÇE..

Bütün camiamıza kutlu olsun..

Mübarek olsun..

Darısı, sonraki sezonlara..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Tolga Özkalfa, Cem Satman, İsmail Şencan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Meireles, Mehmet Topal, Kuyt (Dk. 72 Alper Potuk), Emre Belözoğlu (Dk. 82 Selçuk Şahin), Sow, Emenike (Dk. 65 Webo)

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Orhan Ovacıklı, Viera, Oboabona, Ali Adnan, Kağan Söylemezgiller, Kıvanç Karakaş, Deniz Kadah, Sylvestre (Dk. 90+1 Aykut Akgün), Ümit Korkmaz (Dk. 46 Eren Albayrak), Lualua (Dk. 90+3 Tevfik Köse)

Sarı kartlar: Dk. 23 Viera, Dk. 44 Deniz Kadah, Dk. 88 Kağan Söylemezgiller (Çaykur Rizespor), Dk. 42 Emenike (Fenerbahçe)

1 yorum: