Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Fenerbahçe : 3 - Red Bull Salzburg : 1 (Şampiyonlar Ligi 3.Ön Eleme Turu rövanş maçı) İLERİDE SELÇUK YULA VAR !!




Fenerbahçe camiası, güne şok bir haberle uyandı hiç kuşkusuz ki.

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane isimlerinden, büyük golcülerinden, "Büyük Fenerbahçeli" "Büyük Kaptan" "Eşsiz insan" "Dost" "Abi" Selçuk Yula'yı ansızın kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyordu bütün camia ve taraftarlar.

"Kalemizde İvançeviç var, Geri dörtlü çelikten duvar, Orta saha hepsi canavar, İleride Selçuk Yula var." tezahüratlarını yıllar boyu tribünlere söyleten Selçuk Yula'yı, futbol oynarken izlemenin büyük keyfini tadan birisi olarak, aynı mekanlarda O'nunla sohbet etmiş birisi olarak, O'nu kaybetmenin derin üzüntüsünü de yaşıyorum.

Allah, taksiratını affetsin, mekanı cennet olsun,

Fenerbahçe ve Türk futbolunun başı sağolsun.

Maça gelecek olursak;

Şampiyonlar Ligi'nin ne denli önemli olduğunu çok yakından biliyordu Fenerbahçe takımı hiç kuşkusuz ki.

Geçen hafta deplasmanda alınan gollü beraberliğin avantajıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, hemen hemen Saraçoğlu'nda oynadığı her maçta geriye düşme hastalığı, bu maçta da nüksetti.

Gökhan Gönül'ün olmadığı akşamda yine sağbek oynayan Mehmet Topuz'un bir anlık dalgınlığıyla gelişen atakta, Alves'in de ıska geçmesiyle gerisinde kalan Solario'nun golüyle öne geçen Salzburg, tribünleri bir anda şoka sokarken Fenerbahçe'yi ise adeta kamçıladı.

Golden hemen sonra baskısını artıran, gol için rakip defansın üzerine giden Fenerbahçe, Raul Meireles'in jeneriklik golüyle beraberliği, peşinden ise Moussa Sow'un dönerek vuruşuyla galibiyet sayısını bulurken, bir anlamda kendi futboluna da dönmüş oldu.

Aykut Kocaman'ın bu takıma işlediği "Sow-Webo-Kuyt-Baroni" dörtlüsü, Ersun Yenal için de bulunmaz bir nimet gibi görünüyor.

Salzburg ile deplasmanda oynanan maçın ikinci yarısında bu sisteme dönüş yapan Ersun Yenal, bu maça da aynı dizilişle başladı.

Baroni'nin önde basan futbolu, Meireles'in geriden ataklara katkısı ve Mehmet Topal'ın ise defansif anlamda orta sahayı oluşturması sonucu Fenerbahçe, alışkın futbolunu da sahaya yansıttı.

Bir ara bocalayan Mehmet Topuz'un ilerleyen dakikalarla birlikte daha fazla iyi oynaması, defansta kademelere girmesi de olumlu gelişmelerdendi.

Sow'un golünden önce orta alanda baskıyı yapan Baroni'nin, yine rakibin bir atağını keserek başlattığı atakta Sow'un harika pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Webo'nun golüyle de iyice rahatlayan Fenerbahçe'ye ne olduysa Meireles'in sakatlanarak oyundan çıkmasından sonra oldu.

İkinci yarıya skor avantajıyla başlanırken iyice geriye çekilen, rakibi kendi sahasında karşılayan ve defansif olarak ta hata üzerine hata yapan Fenerbahçe izledik ikinci yarıda.

Bu sezonun belki de en iyi transferi olarak görünen Bruno Alves'in harika futboluyla Volkan Demirel'in artarak devam eden formu neticesinde rakibe gol şansı vermemek demek, bütün maçların aynı çizgide biteceği anlamına gelmez elbette ki.

Solbek Kadlec'in vasatı aşamayan futboluna bu maçta da devam etmesi, Hasan Ali Kaldırım'ın takıma katkısının daha fazla olabileceği konusunu da gündemine getirmeli Ersun Yenal'ın.

İkinci yarıda oynanan futbolun bir nedeni de Meireles'in sakatlanarak oyundan çıkması, yerine giren Alper Potuk'un ise erken sarı kart görerek oyundan düşmesiydi.

Salzburg gibi dikine iyi oynayan, çabuk atağa kalkan genç ve dinamik bir takımı elemek Fenerbahçe için büyük bir başarı olmasa da asıl zorlu rakip bundan sonraki turda gelecek.

Bu bilinçle umarız ki yönetim de forvet transferini bir an önce sonuçlandırır ve Play Off turuna Fenerbahçe daha güçlü bir şekilde çıkar.

Şimdi önümüzde Kayseri'de oynanacak Süper Kupa Final maçı var.

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz'ın oynayamayacakları akşamda Mehmet Topal ve Raul Meireles'in de durumları kritik.

Ama Fenerbahçe camiası açısından Galatasaray ile oynanan bütün maçlara, hangi kadro çıkarsa çıksın elbette ki amaç, kazanmak olacaktır.

Umarız Kayseri'den Kupa gelir ve lige de kupa moraliyle başlanılır.

Darısı Kayseri'ye..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Pawel Gil, Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Yobo, Alves, Kadlec, Kuyt (Dk. 77 Caner Erkin), Mehmet Topal (Dk. 88 Selçuk Şahin), Meireles (Dk. 44 Alper Potuk), Cristian, Sow, Webo

Red Bull Salzburg: Gulacsi, Klein, Ramalho, Hinteregger, Ulmer, Kampl, Meilinger (Dk. 55 Jantscher), Ilsanver, Alan (Dk. 79 Hierlaender), Mane, Soriano

Goller: Dk. 4 Soriano (Red Bull Salzburg), Dk. 8 Meireles, Dk. 17 Sow, Dk. 34 Webo (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 25 Alan, Dk. 70 Mane, Ramalho (Red Bull Salzburg), Dk. 65 Alper Potuk (Fenerbahçe)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder