Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

19 Mayıs 2013 Pazar

KDÇ Karabükspor : 3 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 34.hafta maçı) BU SEZON DA BİTTİ !!


Sezon bitti nihayet.

Aslında Fenerbahçe için sezon, geçen hafta fiilen sona ermişti, bu akşam ise resmen bitti.

Şampiyonlar Ligi'ne ön eleme turundan katılmayı geçen hafta garantileyen Fenerbahçe, bir anlamda KDÇ Karabükspor karşısına formalite maçı olarak çıktı ancak rakibi KDÇ Karabükspor'un amacı bu maçta çok çok farklıydı.

Küme düşme korkusunu çok yakından hisseden ve bu maçı mutlaka kazanmak zorunda olan Karabükspor karşısında Fenerbahçe, kupa finali oynayacak olması, sakatlar ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle zorunlu olarak rotasyonlu bir kadroyla sahadaydı.

Sakat Egemen ve Serdar Kesimal'in olmadığı defansta, Yobo da rotasyon nedeniyle sahada yeralmazken defans, belki de Gençlerbirliği'nde forma giydiği yıllar haricinde stoper olarak ilk defa maça çıkan Orhan Şam-Bekir İrtegün, Gökhan Gönül ve Reto Ziegler'den oluşmaktaydı.

Orta sahasında da benzer durumlar söz konusuydu.

Cezalı Meireles'in olmadığı akşam da genç Salih te dinlendirilmek için 18 dışındaydı.

Emre Belözoğlu-Mehmet Topal ikilisiyle maça başlandı.

Sağ kanatta ise Dirk Kuyt yoktu.

Böylesine eksik kadrosuyla mücadele eden Fenerbahçe, golü de bularak öne geçerken ikinci yarıda maçı rolantiye alması nedeniyle Karabükspor'un can havliyle geliştirdiği ataklara boyun eğmek zorunda kaldı.

Aslında Fenerbahçe için maç, ilk yarıda bitebilirdi.

Zira Karabükspor kalecisi Tomiç, tam 3 %100 gollük şutları çelerken ikinci yarıda da, küme düşme hattındaki bir diğer rakip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kasımpaşa önünde galip oynamasının da Karabükspor cephesine getirdiği gerginlikle maç bir anda Karabükspor tarafına gitti.

Hafta içi kupa finalinde oynayacak futbolcuların, olası bir sakatlık riskine girmemek adına bazı pozisyonları "görmezden gelmeleri" de maçı Karabükspor adına kolay kılan unsurlardandı.

Şükürler olsun ki Kasımpaşa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni mağlup etti de Karabükspor'un Fenerbahçe'yi mağlup etmesi "Türk futbolunun temizliğine gölge düşürmedi."

Aksi bir durum olsaydı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kasımpaşa'yı, Karabükspor da Fenerbahçe'yi mağlup etseydi, bu durumda bile İBB küme düşmüş olsaydı bu akşam eminiz ki bütün spor medyası, Fenerbahçe için "yeni bir 3 Temmuz sürecini" başlatmak için düğmeye basmış olacaktı.

Nihayetinde yıllardan beri neredeyse Galatasaray'ın "pilot takımı" konumundaki İBB küme düştü, bu lig de böylece bitti.

Sırada, "Trabzonspor'un altyapısı Karabükspor"  var.

Umarız ilahi adalet, onlar için de tecelli eder.

Yakın zamanda..

63.resmi maçına çıkan Fenerbahçe'nin, bu sezon 3 cephede gösterdiği olağanüstü mücadelede, bu mücadeleye omuz veren bütün birim ve bireylere teşekkür ederek, biz de sezona nokta koyalım.

Kupa finalinde de Fenerbahçe'nin "kupayla sezonu kapatmasını" dileyelim.

Stat: Dr. Necmettin Şeyhoğlu


Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Serdar Akçer, Mehmet Cem Hanoğlu

Kardemir D.Ç. Karabükspor: Tomiç, Erdem, Mabiala (Dk. 45 Hakan Söyler), Seric, Yiğit, Kağan, Deumi, Shelton (Dk. 45 İlhan Parlak) , Ahmet İlhan Özek, Lualua, Gökhan Ünal (Dk. 68 Hakan Özmert)

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Orhan Şam, Ziegler, Mehmet Topal (Dk. 70 Stoch), Cristian (Dk. 82 Caner), Mehmet Topuz, Emre Belözoğlu, Sow (Dk. 88 Semih), Webo

Goller: Dk. 33 Mehmet Topuz, Dk. 74 Webo (Fenerbahçe), Dk. 47 (penaltıdan) ve Dk. 77 Lualua, Dk. 50 Ahmet İlhan (Kardemir D.Ç. Karabükspor)

Sarı kartlar: Dk. 11 Yiğit, Dk. 19 Erdem, Dk. 22 Seric, Dk. 51 Abdülaziz (yedek kulübesinde), Dk. 84 Hakan Söyler (Kardemir D.Ç. Karabükspor), Dk. 46 Mert (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder