Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

18 Mart 2013 Pazartesi

MP Antalyaspor : 1 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 26.hafta maçı) TAKİBE DEVAM



Hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Çeyrek Finale yükselen, çok kısa sürelerle son derece farklı hedefler içeren maçlara çıkan Fenerbahçe, sezonun 49.maçını bu defa Antalya'da oynadı.

Geçen hafta içerideki Bursaspor galibiyetinin ardından deplasmanda da kazanarak yeni bir seri yakalama hedefi içerisindeki Fenerbahçe, gün içerisinde liderin Kayseri'de kazanması üzerine de mutlaka ama mutlaka kazanması gerekiyordu.

Defansında Bekir İrtegün'ün yerine Egemen Korkmaz ile başlayan, orta alanda ise geçen hafta sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Emre Belözoğlu'nun takıma geri dönmesiyle rahatlayan Aykut Kocaman, belki de en büyük sürprizi son maçların formsuz ismi olan Baroni'yi kenara çekerek, UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı futbol ve attığı golle bütün otoritelerin beğenisini kazanarak kendisine moral bulan Salih Uçan'ı oynatmasıydı.

Maça her iki takım da temkinli başlarken Fenerbahçe'nin hedefi mümkün olduğu kadar kısa sürede golü bulmaktı.

Zira golün gecikeceği her an, biraz daha risk alarak oynayacaklar, bu da rakip Antalyaspor'un ekmeğine yağ sürecekti.

Ligin ilk yarısında  Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan maçı hatırlayanlar, ne söylemek istediğimizi de daha iyi anlarlar.

Belki de Türkiye'nin en hızlı hücuma çıkan takımlarının başında gelen Antalyaspor, Isaac, Diarra ve Tita gibi hızlı oyuncularına güveniyordu bu anlamda.

Genç Salih Uçan'ın, Dirk Kuyt'tan  aldığı topu eveleyip gevelemeden güzel bir şekilde yaptığı harika vuruş, kariyerinde Fenerbahçe formasıyla ligde attığı ilk gol olarak kayıtlara geçerken, daha sonraki dakikalarda oynadığı futbolla da biraz daha büyüdü.

Gerçi ikinci yarının ortalarında bir ara oyundan düşer gibi olsa da, kısa süreli bir bocalamadan sonra yeniden kendisini toparladı ve 90 dakika sahada kaldı.

Emre Belözoğlu'nun zamansız ve beklenmedik sakatlığı nedeniyle mecburi oyuncu değişikliğine giden Aykut Kocaman'ın, Selçuk Şahin'i Baroni'ye tercih etmesi ise, Baroni adına düşündürücü olsa gerek.

İlk yarıda pas hatalarıyla oynayan, girdiği ikili mücadelelerin çoğunda yerde kalan Raul Meireles ise, bizce ikinci yarıda kritik noktalarda yaptığı müdahaleler ve ileriye top taşımalarıyla Fenerbahçe'yi rakip sahaya götüren isimlerin başındaydı.

Webo'nun sakatlanması sonrası yeniden santrafora geçen Moussa Sow ise, rakip defans üzerine kurduğu baskıyla dikkat çekerken attığı golle de Fenerbahçe'nin galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

İkinci yarıda karşı karşıya kalarak kaçırdığı 2 pozisyon ise, Sow'dan beklenmeyecek türdendi.

Kısacası Fenerbahçe, rakibinin kazandığı bir haftada deplasmanda da kazanmak zorundaydı ve bunu başardı.

Ligin kalan 8 haftasında ne olur bilinmez ancak bilinen tek gerçeğin, bir kısım medyanın tayin ettiği gibi ligin şampiyonunun henüz belli olmadığıdır.

Darısı, gelecek haftalara..

Stat: Akdeniz Üniversitesi


Hakemler: Hüseyin Göçek, Volkan Narinç, Serkan Akarca

Medical Park Antalyaspor: Sammy, Koray, Deniz, Musa, Ergün, Janda (Dk. 69 Ömer Şişmanoğlu), Uğur, Isaac, Aissati (Dk. 83 Emrah), Tita, Diarra (Dk. 75 Murat Duruer

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Egemen, Yobo, Gökhan, Meireles (Dk. 83 Cristian), Emre Belözoğlu (Dk. 16 Selçuk), Salih, Caner (Dk. 77 Mehmet Topuz), Kuyt, Sow

Goller: Dk. 32 Tita (Medical Park Antalyaspor), Dk. 11 Salih, Dk. 42 Sow (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 26 Musa (Medical Park Antalyaspor), Dk. 55 Gökhan Gönül, Dk. 90+1 Salih, Dk. 90+4 Sow(Fenerbahçe)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder