Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

30 Ocak 2013 Çarşamba

Sivasspor : 0 - Fenerbahçe : 0 (Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 5.maçı) KUPAYA BİR ADIM DAHA !!


Haftasonu ligde karşılaşacak iki takım Fenerbahçe ve Sivasspor, bu defa kupada yarı finali matematiksel olarak garantilemek adına Sivas'ta karşı karşıya geldiler.

Dün grupta oynanan diğer maçın ardından, her iki takıma da 1 puan, yarı finali garantiliyorken, Fenerbahçe adına da grup liderliği garanti anlamına geliyordu.

Geçen haftaki Fenerbahçe-Bursaspor maçından sonra "haftaya Sivas'ta umarım Fenerbahçe kendisinden bekleneni yapar" şeklinde kinayeli bir mesaj gönderen ve Fenerbahçe'yi, sözüm ona, "oynanmamış" maçta oynamamakla peşinen itham eden "sabık" teknik direktör Ertuğrul Sağlam, ne gariptir ki takımının başında Trabzon deplasmanına gidemedi. Bununla beraber Trabzon'daki maç ta berabere bitince bu sözlerin de hükmü kalmamıştı Sivasspor-Fenerbahçe maçı öncesi.

Ancak buna rağmen Fenerbahçe, Sivasspor maçına da ligde oynadığı kadroyla çıktı 5 değişiklikle..

Kalede Serkan, Solbek Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin, orta saha Cristian Baroni'nin yerine Salih Uçan ve forvet Moussa Sow'un yerine ise Semih Şentürk ile maça başlayan Fenerbahçe'de, sonradan Sow, Baroni ve Kuyt ta dahil oldu ve maçı ideal 11 iyle tamamladı.

Gün içerisinde hem Emre Belözoğlu hem de Pierre Webo transferlerini KAP'a bildiren Fenerbahçe, olası bir Belhanda transferiyle de transferi kapatmaya kararlı. Ancak bu noktada Fransızların "bunamış" Başkanı engel teşkil etmeye devam ediyor..

Maça rahat bir konumda başlayan iki takım da, skor adına birbirlerinin üzerine kontrollü bir şekilde giderken, ev sahibi olmanın avantajıyla oynayan Sivasspor, biraz daha gole yakın bir futbol ortaya koydu. Ancak bu ataklar pozisyona dönüşemeden Fenerbahçe defansı arasında kayboldu.

Fenerbahçe'de Bekir İrtegün, hem kupa hem de ligde aynı ciddiyetle oynamaya devam ederken, partneri Serdar Kesimal ise zaman zaman zorlanmasına rağmen ciddi bir hatanın sahibi olmadı.

Solbek mevkiinde oynayan Caner Erkin, oldukça fazla top kaybıyla oynarken önünde oynayan Miroslav Stoch ta iki maç aradan sonra yeniden kadroya girmesine rağmen maçta bir türlü ön plana çıkamadı.

Sağ tarafta ise Orhan Şam ve Mehmet Topuz ikilisi, sol taraftakilerden farksız bir görüntü sergilerken Orhan Şam birkaç pozisyonda ileri çıkıp orta yapmaya çalıştı. Bu ortalarından sadece birinde etkili de oldu..

Meireles ve Mehmet Topal ile ortayı kapatan, Salih Uçan'ı ise forvet arkası oynatan Aykut Kocaman, Emre Belözoğlu'nun takıma dönmesiyle birlikte bu bölgedeki rekabetten faydalı çıkacak gibi. Zaten Emre'yi takımda yeniden görmek istemesinin nedenlerinden birisi de kesinlikle bu bölgeden ileriye top taşıma konusunda yaşanan sıkıntıya çözüm bulmaktır.

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin ihtiyacı olan bir mevkide ihtiyaç duyduğu bir oyuncudur kuşkusuz ki.

Oyunu zaman zaman hırslandıran, arkadaşlarını motive eden ve rakip karşısında hırçın bir stile sahip olan Emre, Fenerbahçe için umarız yine faydalı işlerin içerisinde olur..

Aynı şekilde Webo ile de hücum hattına bir alternatif soluk geldi.

Sivasspor'un oyunu rakip alanda tuttuğu dakikalarda Bekir İrtegün ile Meireles Fenerbahçe adına bu ataklara karşı başarıyla karşı dururken, Fenerbahçe ataklarında ise aynı üretkenlik ortaya konamadı. Sadece Mehmet Topuz'un ikinci yarının başında kendi çabası ve inadıyla takip ettiği top, pozisyona dönerken Sivasspor kalecisi Borjan, pozisyonda başarılıydı.

Tabi ki bu üretken olmayan oyunda, bir ürt turu garantilemiş olmanın rehaveti vardı.

Şimdi iki takım, önümüzdeki Pazar günü, bu defa Kadıköy'de kozlarını paylaşacaklar..

Ligde hedefleri olan iki takım da bu maçta farklı bir görüntü ortaya koyacaklardır hiç kuşkusuz ki.

Takviye edilmiş kadrosuyla Fenerbahçe, bu maçta favori görünse de bu sezon Kadıköy biraz rahat geçiyor rakipler adına..

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Serkan Çınar, Uygar Bebek, Cevdet Kömürcüoğlu

Sivasspor: Borjan, Erhan Güven (Dk. 90 Navratil), Murat Akça, Ümit Kurt, Hayrettin Yerlikaya, Kadir Bekmezci, Hakan Arslan, Grosicki (Dk. 81 Pedriel), Aatif, Sercan Yıldırım (Dk. 55 Erman Kılıç), Eneramo

Fenerbahçe: Serkan Kırıntılı, Orhan Şam, Bekir İrtegün, Serdar Kesimal, Caner Erkin, Mehmet Topuz (Dk. 62 Kuyt), Mehmet Topal, Meireles (Dk. 77 Baroni), Stoch, Salih Uçan, Semih Şentürk (Dk. 64 Sow)

Sarı kartlar: Dk. 17 Salih Uçan, Dk. 31 Meireles, Dk. 51 Caner Erkin, Dk. 66 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Dk. 89 Pedriel (Sivasspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder