Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

16 Ocak 2013 Çarşamba

Bursaspor : 2 - Fenerbahçe : 3 (Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3.hafta maçı) SON ŞAMPİYON KAYIPSIZ !!


Son şampiyon Fenerbahçe, kupada yarı finale artık çok yaklaştı.

Grup maçlarında yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, 3 gün içerisinde oynadığı ikinci deplasman maçında da deplasmanda galip gelirken, özellikle maçın son 15 dakikasında ortaya koyduğu pozitif futbolla ligin ikinci yarısı öncesi olumlu sinyaller verdi.

Maça oldukça istekli başlayan Fenerbahçe, 1461 Trabzon maçında 11 de başlamayan ve sonradan girdiği oyunda skoru Fenerbahçe lehine çeviren Gökhan Gönül'ün, artık "klasikleşen" gollerinden biriyle öne geçti. Arkasından Krasiç ve Semih Şentürk ile de pozisyonlar yakalamasına rağmen, farkı açmayı beceremedi.

Baroni'nin olmadığı ilk yarıda Salih Uçan'ı forvet arkasında oynatan Aykut Kocaman, ön liberoda ise Mehmet Topal ve Selçuk Şahin ikilisine görev vermişti.

Yobo'nun uzun bir süre takımdan ayrı kalacak olması nedeniyle de stoperlerde sürekli bir değişim içerisinde olan Aykut Kocaman, Egemen Korkmaz'dan sonra bu defa da Bekir İrtegün'ü Serdar Kesimal ile birlikte görmek istedi lig öncesi.

Bursaspor'un orta alanda Batalla önderliğinde geliştirdiği ataklara maçın ilk yarısında karşılık veremeyen Fenerbahçe, genç Salih'in insiyatif alarak rakip 18 üzerine taşıdığı birkaç pozisyonda etkili olmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı ve maçın ilk yarısında sıkıntılı anlar yaşadı.

Asıl sıkıntı ise maçın ikinci yarısında geldi.

İkinci yarıyla birlikte şiddetini artıran yağmurun da etkisiyle zaman zaman top kontrolünü sağlayamayan Fenerbahçeli futbolcular, ikinci yarının hemen başında özellikle hücuma çıkarken Dirk Kuyt'un kaptırdığı toplar neticesinde kalesinde ciddi tehlikeler de yaşadı.

Krasiç savunmaya dönmekte zorluk çekerken, Semih Şentürk bütün iyi niyetiyle ileride tek başına mücadele ediyor, orta alanda ise Selçuk Şahin'in sarı kartlı oynamasının da getirdiği çekingenlikle ataklara müdahale etmesine neden oluyordu.

Ve bu dakikalarda da önce Pinto, sonra da Gökhan Gönül'ün kendi kalesine attığı gollerle öne geçti Bursaspor.

Maçta geriye düşen Fenerbahçe, yaptığı 2 değişiklikle bu maçı ne kadar çok istediğini de ortaya koydu.

Yine kupadaki grubun ilk maçı Sivasspor olduğu gibi sonradan oyuna giren Moussa Sow ve Baroni'nin kısa sürede maçı Fenerbahçe'ye getirdiğini gördük.

Özellikle Moussa Sow, kaptığı toplarla ve defans arkası yaptığı koşularla Bursaspor savunmasını çökerten isimdi.

Attığı ve Baroni'ye attırdığı gollerle maçın kazanılmasında büyük katkısı oldu.

Hakem Yunus Yıldırım'ın, önceki Fenerbahçe maçlarında olduğu gibi yine Fenerbahçe aleyhine yapılan sertliklere gözlerini kapamasının da getirdiği bir Bursaspor baskısının sonrasında gelen goller, Fenerbahçe'yi kupada kayıpsız bir şekilde yoluna devam ettirirken, yine Yunus Yıldırım'ın, Fenerbahçe 3.golünden sonra kale arkası tribünlerinden sahaya yağan yabancı maddelere itiraz eden Semih Şentürk'e çıkardığı sarı kart ta anlaşılır türden değildi.

Tıpkı 1461 Trabzon maçında Suat Aslanboğa'nın, golü atan ve tribünlere "sus" işareti yapan Semih Şentürk'e çıkardığı kart gibi.

Üstelik te her attığı golden sonra tribünlere aynı harekeri yapan ve "büyük sempati" toplayan Burak Yılmaz örneği gözönündeyken.

Ayrıca Bursaspor'un attığı ilk golden önce Sebastian Pinto'nun, Musa Çağıran'ın şutu öncesinde bariz ofsaytta olduğunu "görmeyen" (üstelik te aynı çizgide olmasına rağmen) yardımcı hakem Gökhan Memişoğlu'nun, maçın ilk yarısında defans arkasından koşu yapan Milos Krasiç'e kaldırdığı bayrağı, hangi hakemlik kriterine göre kaldırdığını merak etmiyor değiliz..


Alıştık gerçi bu çifte standartlara artık.

Ne garibimize gidiyor, ne de tepki verebiliyoruz..

Maça dönecek olursak;

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Baroni'nin olmadığı akşamda forvet arkasında maça başlayan Salih Uçan'ın bu bölgede sergilediği performans ta küçümsenmeyecek türdendi.

Zaman zaman yaptığı klas hareket ve paslarla birlikte verdiği mücadele, bu çocuğun Fenerbahçe istikbalinin açık olduğunu gösterdi.

Yeter ki Aykut Kocaman'ın söylediği gibi "futbol dışı alanlara" sapmasın..

Ve Allah nazarlardan saklasın bu kardeşimizi.

Salih ile birlikte maçta öne çıkan isimler, kendisini geliştirdiği ortada olan defansta Serdar Kesimal, eski günlerine dönüş sinyalini son iki maçta ortaya koyan Gökhan Gönül, verdiği mücadeleyle Semih Şentürk, sonradan oyuna giren ve maçı değiştiren Sow ile Baroni oldu bize göre.

Umarız lig öncesi alınan bu galibiyet, takımın moral seviyesini de üst düzeye çıkartır ve 2 sezon öncesinde olduğu gibi ikinci yarıda beklenen seri gelir.

Darısı lig maçlarına diyelim o halde..

Stat: Atatürk

Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Gökhan Memişoğlu

Bursaspor: Carson, Şener, Serdar, Ömer, Hakan, Sestak (Dk. 46 Okan), Musa, Belluschi (Dk. 90 Tahacan), Ferhat, Batalla, Pinto (Dk. 66 Batuhan)

Fenerbahçe: Mert, Bekir, Serdar, Gökhan, Hasan Ali, Mehmet Topal, Kuyt, Krasic (Dk. 63 Sow), Selçuk (Dk. 76 Mehmet Topuz), Salih (Dk. 63 Baroni), Semih

Goller: Dk. 59 Pinto, Dk. 70 Gökhan Gönül (kendi kalesine) (Bursaspor), Dk. 10 Gökhan Gönül, Dk. 79 Şener (kendi kalesine), Dk. 80 Baroni (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 64 Belluschi, Dk. 90 Şener (Bursaspor), Dk. 35 Selçuk, Dk. 77 Bekir, Dk. 80 Semih (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder