Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

19 Aralık 2012 Çarşamba

Fenerbahçe : 2 - Sivasspor : 0 (Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 1.maçı) SALİH'İN GECESİ !!



Türkiye'nin "3 kulvarda da" yoluna devam eden "tek takımı" Fenerbahçe, soğuk ve kar beklenen bir İstanbul akşamında futboluyla tribünlerdeki taraftarlarının içini ısıttı.

Özellikle de "genç" Salih, oynadığı futbolla Meireles'siz geçecek günlerde "ben buradayım" mesajını verdi teknik heyete.

Fenerbahçe kariyerinde oynadığı ilk maç olan Antalyaspor maçında yaptığı hatanın golle neticelenmesinden sonra kendisine sahip çıkan hocası ve takım arkadaşlarının yüzünü kara çıkarmadı Salih.

Fenerbahçe orta sahasında her bölgeye bastı, rakiple mücadeleye girdi, top aldı, arkadaşlarına servis yaptı, beklerinin kademesine girdi, kısacası bir ön liberonun görevi neyse hepsini fazlasıyla yerine getirdi Salih.

"Yılların ve art niyetli kişilerin" eskitemediği Selçuk Şahin ise, Salih'ten aşağı kalır bir oyun ortaya koymadı.

"Kupa kaptanı" Selçuk Şahin, oyunun sıkıştığı her zaman ortaya çıktı, attığı toplarla arkadaşlarını rahatlattı, özellikle Fenerbahçe'nin ikinci golünden önce Moussa Sow'a attığı "defans arkası" topla ise "Alexvariydi."

Ama olsun,

Selçuk Şahin ne yaparsa yapsın, yine "bir kısım" kesimin de "çok bilmiş" yorumlarıyla birlikte "futbolun F sinden" anlamıyor nasılsa,

Oynasa ne olur, asist yapsa ne olur..

Maça baskılı başlayan Fenerbahçe, ilerleyen dakikalarda baskısını sahanın tamamına yayamazken Sivasspor oyunda dengeyi kurdu, hatta tehlikeli ataklar da geliştirdi.

Kaleci Mert Günok'un bu dakikalarda yaptığı iki kritik kurtarış, Fenerbahçe'yi soyunma odasına geride götürmezken maçın sonunda kurtardığı penaltı vuruşuyla da çok kritik bir görevi ifa etmiş oldu. Mert Günok, hatırlanacağı gibi 2 sezon önce de Trabzon'da kurtardığı penaltı vuruşuyla, sezonun "şampiyon" olarak tamamlanmasının "gizli kahramanıydı."

Her ne kadar "birileri" hazmedemese bile.

Her ne kadar "birileri" halen kupa bekliyor olsa bile.

Kupa, Kadıköy'de..Dileyen, gidip hatıra resim çektirebilir.

Maça dönecek olursak;

Başkan Aziz Yıldırım'ın bir gün önce "2 veya 3 transfer yapacağız" sözünü takımda bazı futbolcular can kulağıyla dinlerken, anlaşılan o ki bazı futbolcuların ise bu sözlerden adeta haberi yok.

Mesela Stoch..

Aykut Kocaman bu defa O'nu oyundan almadı.

O da haliyle kulübeyi tekmelemedi.

Hocasına da sitem etmedi.

Ama sahada kaldığı 90 dakika boyunca tek bir olumlu atağın içerisinde olmadı, aldığı bütün topları ezdi, bütün pas tercihlerini yanlış yaptı. Kısacası Stoch, adeta sadece esame listesindeydi.

Veya Mehmet Topuz..

Sakatlanıp geriye döndükten sonra bir türlü eski formunu yakalayamadı.

Halbuki Fenerbahçe'nin bu aralar iyi bir Mehmet Topuz'a o kadar ihtiyacı var ki.

Dirk Kuyt sakat, Meireles ve Mehmet Topal cezalı.

Keşke Mehmet Topuz kendisini toparlayabilse ve bir an önce takımda istediğimiz Mehmet Topuz olarak kendisine yer bulabilse.

Maçın ikinci yarısında ise Aykut Kocaman'ın yaptığı 2 değişiklik, tabir yerindeyse daha sahaya adım atar atmaz ve topla her ikisi de ilk buluştuklarında golü getirdi.

Moussa Sow aldığı ilk topla asist yaptı, Baroni ise aldığı ilk topla golü attı.




İkinci golde de roller değişmedi.

Yine Moussa Sow topu getirdi, vurulması imkansız yerden yine olağanüstü bir vuruş yaptı, dönen topta ise Baroni boş kaleye golü atarak Fenerbahçe'yi rahatlattı.



Kısacası Fenerbahçe, kupada oynayabileceği 12 maçın ilkini kazanarak hem kupada favori olduğunu gösterdi, hem de geriye kalan 11 maç için iyi bir sınav verdi.


Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Özgür Yankaya, Asım Yusuf Öz, Mehmet Cem Hanoğlu

Fenerbahçe: Mert Günok, Orhan Şam, Serdar Kesimal, Egemen Korkmaz (Dk. 46 Bekir İrtegün), Hasan Ali Kaldırım, Krasic, Selçuk Şahin, Salih Uçan, Stoch, Mehmet Topuz (Dk. 65 Cristian), Semih Şentürk (Dk. 66 Sow)

Sivasspor: Borjan, Erhan Güven, Murat Akça (Dk. 70 Navratil), Rajnoch, Hayrettin Yerlikaya, Erman Kılıç, Mehmet Nas, Kadir Bekmezci, Aatif (Dk. 79 Adem Koçak), Abdulkadir Özgen (Dk. 70 Pedriel), Eneramo

Goller: Dk. 66 ve Dk. 84 Cristian (Fenerbahçe)

Sarı Kart: Dk. 49 Erhan Güven (Sivasspor)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder