Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Kasım 2012 Pazartesi

Fenerbahçe : 4 - Gençlerbirliği : 1 (Spor Toto Süper Lig 13.hafta maçı) "SOW" DEVAM EDİYOR !!




Geçen hafta Eskişehir'de Fırat Aydınus tarafından adeta katleden, PFDK ve Tahkim Kurulu kararlarıyla katliamı tescillenen, bütün bunlara rağmen ise UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Marsilya'yı mağlup ederek grubunu lider olarak tamamlayıp yoluna devam eden Fenerbahçe, ligde de kaldığı yerden mesaisine devam etti.

Karşısında, ligin iyi takımlarından olan Gençlerbirliği vardı.

Özellikle maçın ilk yarısında, Marsilya deplasmanından Cuma sabah saatlerinde dönen ve tek antrenmanla maça çıkan Fenerbahçe'nin yorgun olduğu gözlemlendi.

Mehmet Topal, son haftalardaki çıkışına ara vermiş, Raul Meireles ise yine maçın ilk yarısında pas hatalarıyla dikkat çekerken, Dirk Kuyt ve Moussa Sow'un gayretleriyle maça tutundu Fenerbahçe.

Sol kanatta Miroslav Stoch, kendisinden beklenen patlamayı yine gerçekleştiremezken, özellikle karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaçırdığı gol de Stoch'u etkiledi.

Maçın ilk yarısında, Fenerbahçe kalesine bir defa giden Gençlerbirliği, üstelik te duran topta golü bulurken, Mehmet Topal'ın goldeki hatası barizdi.

Golü atan Aykut Demir ile birlikte hareketlenmeye başlayan Mehmet Topal, daha sonra bu koşusuna son verirken Aykut Demir'e gol şansını verdi.

Golden sonra ise adeta oyun, Fenerbahçe'nin daha önceki maçlarda yaptığı bol pas organizasyonuna döndü. Ancak bu organizasyonu yapan Fenerbahçe değil, Gençlerbirliği idi.

Orta sahada top kazanamayan Fenerbahçe'ye karşı Gençlerbirliği bol pas yaparak presi kırdı ve oyunu kanatlara açarak Fenerbahçe'nin baskı kurmasına engel olmaya çalıştı.

Ancak bu duruma itiraz eden oyuncuların başında Gökhan Gönül, Raul Meireles, Dirk Kuyt ve Moussa Sow vardı.

Bu dört oyuncunun ortaklaşa geliştirdiği bir atakta ise Meireles'in çabasıyla kazanılan top, Dirk Kuyt'un müthiş ara pasıyla hareketlenen Moussa Sow'un, yine "sıradışı" bir tarzda yaptığı vuruşla, hem de tam zamanında Fenerbahçe'ye eşitliği getirdi.


Devreye berabere giren Fenerbahçe'de gol tam da zamanında gelmişti.

İkinci yarı başlar başlamaz ise adeta ilk yarıdaki durgun Fenerbahçe'den sahada eser yoktu.

Her futbolcu kendi kapasitelerinin üzerine çıkarak oynamaya başladı.

Dirk Kuyt'un başı çektiği bu organizasyonda Raul Meireles tecrübesiyle kazandığı ve sürdürdüğü ataklarla tehlikeli pozisyonlar hazırlarken, Moussa Sow ise adeta bir tilki kurnazlığıyla rakip kalede tehlikeli oluyordu.

"Rövaşata olmazsa atmam abi" repliği yakında piyasaya çıkacak olan Moussa Sow, yine böyle bir fantastik hareketle Saraçoğlu tribünlerini ayağa kaldırırken kaleci Ramazan'ın yerinde hamlesi, jeneriklik bir gole engel oldu.

Yine aynı Sow, Raul Meireles'e bekletmeden yaptığı asistle ise zor gidecek maçı kolaya çeviren isimdi.



Maçın ikinci yarısında, Gençlerbirliği sağ kanadını daha fazla kullanan Fenerbahçe, bu çalışmasının semeresini de aldı.

Gençlerbirliği'nde bu akşam sağbek oynayan Mehmet Sedef'in aslında mevkisinin oyuncusu olmaması da, yenilen gollerde etkili oldu.

Fenerbahçe, ikinci yarıdaki bütün gollerini ve tehlikeli ataklarını hep  Gençlerbirliği sağ kanadından gerçekleştirdi.

Önce Stoch zorladı o kanadı, içeriye müthiş hamleler yaptı, hatta Moussa Sow'a "al da at" dercesine bir de asist yaptı.

Ancak "zor gollerin adamı" Sow, bu ikramı reddetti.

Dedik ya, "rövaşata olmazsa atmam abi" tarzından bir hareketle kolay olanı gerçekleştiremedi.

Daha sonra ise o kanada Baroni yerleşti, bütün ataklar kanattan gelmeye başladı.

Dirk Kuyt ve Sezer Öztürk'ün attığı goller, farkı açarken Sezer Öztürk attığı golle de kendisine verilen şansları pozitif anlamda kullanmaya devam etti.



Nihayetinde Fenerbahçe, ligdeki takibi devam ettirirken şimdi önümüzde bir kupa mesaisi var.

Geçtiğimiz haftalarda Aykut Kocaman'ın, yedek oyuncularını kastederek "bir an önce kupa maçlarının gelmesini bekliyorum, yedek oyuncularım açısından" söyleminin eyleme dönüştürüleceği bir hafta.

Rakip, yıllar önce kötü hatıralara neden olan ve Zdenek Zeman'ın ayrılmasına kadar varan olayların sebebi Pendikspor.

Son haftalarda üst üste zorlu maçlar oynayan Fenerbahçe A kadrosunun, dinlenmeye geçeceği bir maç.

Umarız ki güzel bir oyun ve iyi bir skorla yola devam eder Fenerbahçe.

Maç özetine gelince;



Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Yunus Yıldırım, Ekrem Kan, İsmail Şencan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Meireles, Mehmet Topal (Dk. 59 Sezer Öztürk), Kuyt, Cristian, Stoch (Dk. 74 Mehmet Topuz), Sow (Dk. 81 Semih)

Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Mehmet Sedef, Aykut Demir, Curri (Dk. 74 Kulusic), Tosic, Hurşut Meriç (Dk. 69 Lekic), Özgür İleri (Dk. 55 Oktay Delibalta), Azofeifa, Cem Can, Jimmy Durmaz, Zec

Goller: Dk. 20 Aykut Demir (Gençlerbirliği), Dk. 44 Sow, Dk. 63 Meireles, Dk. 73 Kuyt, Dk. 78 Sezer Öztürk (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 19 Meireles, Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 89 Semih Şentürk (Fenerbahçe), Dk. 89 Azofeifa (Gençlerbirliği)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder