Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Ekim 2012 Cuma

AEL Limasol : 0 - Fenerbahçe : 1 (UEFA Avrupa Ligi C Grubu 3.maçı) FENERBAHÇE, KIBRIS'TA "EGEMEN" !!



Son haftalarda gerek aldığı skorlar, gerekse saha içerisindeki futboluyla, sezon başına oranla "bir nebze" olsun form grafiğini yükselten Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ndeki serüvenine kaldığı yerden devam ederek grup liderliğini ele geçirdi.

Güney Kıbrıs'ta oynanacak maçtan günlerce önce "gerdirilmek istenen" ortamda futbol oynamanın hiç te kolay olmayacağı birçok kişi tarafından dile getirilirken, Fenerbahçeli futbolcular bu akşamki oyunuyla aslında hiç te gerginliğe gerek olmadığı ispatladı bütün kamuoyuna..

Aslında Fenerbahçe maça iyi başlamadı..

Maç genelinde de iyi oynamadı..

Ancak mükemmel oynayan bir kalecisi vardı..

Grubun iddiasız takımlarından AEL karşısında verilen anlık pozisyonlarda kalesinde devleşti Volkan Demirel..

O kurtardıkça takımın direnci de arttı. Aynı şekilde rakibin de umutları azaldı..

Defansında Yobo, orta sahasında Mehmet Topuz ve özellikle de Meireles'in eksikliğini maç boyunca çokça hissetti Fenerbahçe.

Sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Gönül  ile Mehmet Topal'ın eskiye nazaran ürkek oynamaları, rakibin tatlı-sert bir oyun anlayışıyla sahada yeralması, orta sahasında oynayan hem Selçuk Şahin'in, hem de Mehmet Topal'ın daha fazla defansif oyun anlayışı içerisinde olmaları nedeniyle ileride bir türlü çoğalamadı Fenerbahçe.

İleriye top geldiği zamanlarda ise Dirk Kuyt'un pas tercihlerini doğru yönde kullanamamasından kaynaklanan pozisyon kayıpları yaşadı.

Mesela bunlardan birisinde ilk yarıda Dirk Kuyt'un ceza sahası üzerinden dönerek yaptığı vuruş auta giderken, hemen arkasındaki Baroni'ye topu bırakmaması mutlak bir golün kaçmasına neden oldu. Zira o pozisyonda Baroni, kaleyi tam karşıdan görüyordu ve vuruş açısı da tam Baroni'ye göreydi.

Söz Baroni'den açılmışken, tıpkı Dirk Kuyt'ta olduğu gibi zaman zaman pas hatasıyla oynasa da yine de Fenerbahçe'nin iyilerindendi.

Maçın ikinci yarısında ise, ilk yarıya nazaran daha derli toplu bir Fenerbahçe vardı sahada.

Rakibinin baskı yaptığı dakikalarda bile sakin oynamaya çalışan, bol pas yaparak rakibin presini kıran ve sonrasında oyun kontrolünü eline alan Fenerbahçe, çok tehlikeli atakları da geliştirmeye başladı.

Dirk Kuyt ve Moussa Sow'un kaçırdığı mutlak gollerden sonra köşe vuruşundan Egemen Korkmaz'ın attığı gol, hem Fenerbahçe'ye moral getirdi hem de Fenerbahçe'nin  Avrupa Kupaları'ndaki 100.golü olarak ta tarihe geçti.

Grubun diğer iddialı takımlarından olan Marsilya'nın Almanya deplasmanında M.Gladbach'a mağlup olmasından sonra liderlik artık Fenerbahçe'nin..

Şimdi önümüzde iç sahada oynanacak AEL maçı var..

O maçın da kazanılması durumunda, büyük bir ihtimalle Fenerbahçe'nin gruptan çıkma şansı çok çok yükseklere çıkacak kalan 2 maç öncesinde..

Umuyoruz ki Aykut Kocaman'ın hafta içerisinde söylediği "Bu takım, ligin 2.yarısında daha iyi olacak" tezi, zamanlama açısından daha da öne çekilir..

Darısı diğer maçlara..

Stat: GSP


Hakemler: Alexandru Dan Tudor, Cristian Constantin Nica, Aurel Onita (Romanya)

AEL Limasol: Degra, Marcos Airosa (Dk. 78 Luciano Bebe), Ouon, Dosa Junior, Carlitos, Dede, Nikolaou, Rui Miguel, Monteiro, Paulo Sergio (Dk. 70 Gilberto), Vouho (Dk. 73 Orlando Sa)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Sow (Dk. 90+3 Serdar Kesimal), Mehmet Topal, Cristian, Selçuk Şahin, Caner Erkin (68 Krasic), Kuyt (Dk. 85 Stoch)

Gol: Dk. 72 Egemen Korkmaz (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 19 Egemen, Dk. 22 Mehmet Topal (Fenerbahçe), Dk. 25 Monteiro, 82 Dede, Dk. 83 Dosa Junior (AEL Limasol)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder