Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Eylül 2012 Cumartesi

Kasımpaşa : 2 - Fenerbahçe : 0 (Spor Toto Süper Lig 6.hafta maçı) KÖTÜ OYNAMAYA HAKKINIZ VAR ANCAK KÖTÜ MÜCADELEYE HAKKINIZ YOK !!


Fenerbahçe, son haftalalardaki kötü futbolunu Kasımpaşa karşısında adeta tavan yaptırırken, taraftarlarını da ileriki haftalar için karamsar bir tabloya itti.

Sezon başında yapılan kaliteli transferlere rağmen istenilen skorları bırakın, "mücadeleci futbolun" oldukça uzağında olan Fenerbahçe, bu kadar kaliteli ismin biraraya gelmesinin tam aksine takım olma görüntüsünden de uzak.

Kasımpaşa gibi ligin iyi ve diri bir takıma karşı sahada hiçbir mücadele vermeyen Fenerbahçeli futbolcular, bu mağlubiyetin asıl sorumlularıdır.

Aykut Kocaman'ı taraftar karşısında suçlu ilan ettiren de maalesef ki Fenerbahçeli futbolculardır.

Elbette ki Aykut Kocaman da bir insandır ve O'nun da bu uzun ve zorlu maratonda hataları olacaktır.

Tıpkı 2010-11 sezonunda şampiyon, 2011-12 sezonunda ise bütün olumsuzluklara rağmen "sadece 1 gol" ile şampiyonluğu kaybettiği dönemde gösterdiği başarılı performans gibi.

Sezon başından beri Fenerbahçeli futbolcuların, maçın genelinde kopuk kopuk oynamalarının nirvanasına ulaştıkları maçtır Kasımpaşa maçı.

Defansın sağlam ismi Yobo savruk, Egemen kopuk, orta sahanın dinamosu Meireles yorgun, Mehmet Topal durgun, sağ kanadın etkili ismi Mehmet Topuz yoklar içinde, son yılların en iyi isimlerinden olan Gökhan Gönül bezgin, hülasa bütün futbolcular adeta "şu lig nereden başladı" havasında içerisindeler.

Kasımpaşa'nın attığı 1 ve 2.gollerde Yobo ile Egemen'in yaptığı yerleşme hatalarının yanısıra, her iki golde de stoperlerin kademesine zamanında giremeyen solbek Hasan Ali Kaldırım'ın hatası büyüktür.

Sezon başından beri Hasan Ali Kaldırım, bu tarz pozisyon hatalarını çok sık yaparken, maalesef ki  kadro içerisinde yedek bir sol bek mevcut değildir.

Tıpkı geçen sezon Reto Ziegler'in yedeğinin olmadığı gibi.

Tıpkı bir önceki sezon Andre Santos'un yedeğinin olmadığı gibi.

Dolayısıyla ihtiyacı olmayan bölgelere transfer yapılırken, asıl ihtiyaç bölgelerine transfer yapılmaması da bir teknik ekip ve yönetim zaafiyetidir.

İleride top tutamayan Fenerbahçe, ikinci devrede de Kuyt ve Caner değişiklikleriyle bu sıkıntıya çare olamadı.

Moussa Sow'un, Yalçın Ayhan ve Elyasa Süme'nin arasında kaybolması, Alex De Souza'nın, Fabian Ernst'in markajından kurtulamaması, Miroslav Stoch'un aldığı bütün topları ezmesi, Meireles'in zaman zaman pas hatalarıyla oynaması, Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül'ün ileriye top taşıyamamaları, Fenerbahçe'nin mağlubiyetinin başlıca etkenlerindendi.

Dolayısıyla Kasımpaşa'nın aldığı bu galibiyet, sonuna kadar hakedilmiş bir galibiyettir ve Fenerbahçe cephesinde ise sonuna kadar hakedilmiş bir mağlubiyettir.

Bir futbolcunun kötü oynama hakkı vardır ancak asla ve asla kötü mücadele etme hakkı yoktur.

Ancak Fenerbahçeli futbolcuların tamamına yakını, mücadeleden yoksun bir görüntü içerisinde olduklarından dolayıdır ki bugün Kasımpaşa karşısında mağlup olmuşlardır.

Şimdi önümüzde son derece kritik UEFA Ligi maçı ve akabinde de Beşiktaş maçı var.

Böylesi bir görüntü içerisindeki Fenerbahçe'nin, çok acil bir şekilde takım içi kenetlenmeyi istenilen seviyeye getirmesi bu maçlar öncesi tek kurtuluş reçetesidir.

Gerisi laf-ı güzaf..

Stat: Recep Tayyip Erdoğan


Hakemler: İlker Meral, Cem Satman, Hakan Yemişken

Kasımpaşa: Isaksson, Abdurrahman Dereli, Yalçın Ayhan, Elyasa Süme, Sancak Kaplan, Djalma, Kerem Şeras, Ernst, Özer Hurmacı (Dk. 67 Hüseyin Kala), Adem Büyük (Dk. 78 Ali Bilgin), Uche (Dk. 74 Santiago Garcia)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 76 Krasic), Stoch (Dk. 46 Caner Erkin), Alex (Dk. 46 Kuyt), Sow

Goller: Dk. 73 Uche, Dk. 77 Hüseyin Kala (Kasımpaşa)

Sarı Kart: Dk. 55 Elyasa Süme (Kasımpaşa)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder