Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

21 Eylül 2012 Cuma

Fenerbahçe : 2 - Olympic Marsilya : 2 (UEFA Avrupa Ligi C Grubu 1.maçı) " BU MAÇTAN DA DERS ALACAĞIZ"



Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçında, kendi sahasında Olympic Marsilya ile oynarken, maça son derece istekli ve baskılı başladı.

Son lig maçında sakatlanan ve takımdan eksik kalan Dirk Kuyt'un yokluğu kendisini belli ederken, uzun bir zamandır takımdan ayrı kalan Moussa Sow'un oyunda olması ise bir nebze olsun Fenerbahçe'yi rahatlatıyordu.

Egemen Korkmaz'ın sakatlığı nedeniyle yeniden takıma dönen Bekir İrtegün, maç genelinde kritik müdahalelerde başrolu oynarken, son dakikada yaşadığı pozisyon ise tamamen bir şanssızlığın eseriydi.

Gökhan Gönül, özellikle maçın ilk yarısında son derece etkili atakların geliştiricisi olurken, Mehmet Topuz da yine çalışkan bir görüntü çiziyordu.

Ters kanatta ise Hasan Ali Kaldırım maçın son bölümlerinde oyundan düşerken, Caner Erkin ise attığı şık golün getirdiği moralle maç sonuna kadar mücadeleci bir oyun içerisindeydi.

Mehmet Topal ve Meireles, orta sahayı derleyen isimler olurken, özellikle Marsilya'nın attığı ilk golün öncesinde Meireles'in müdahalede geç kalması, klasından uzaktı.

Kaptan Alex, yine dümendeydi.

Topu her ayağına alışta takımını rahatlatıp atakları yönlendirirken, oyundan "zamansız" şekilde çıkmasından sonra Marsilya atakları da kendisini etkili olarak hissettirdi.

Alex'in oyundan alınmasının şoku henüz atlatılamamışken bu defa da Moussa Sow'un oyundan çıkması, topun tamamen Fenerbahçe yarı sahasında oynanmasına ve bilinçsiz bir şekilde ileriye doğru şişirilmesine neden oldu.

Hal böyle olunca da, hele de bir Fransız takımına karşı 2-0 önde olmanızın aslında bir avantaj olmadığını ilerleyen dakikalar gösterdi.

Maçın belki de kırılma noktası, Baroni ile Bienvenu'nun, skor 2-0 iken, müsait pozisyonu resmen "ellerine ayaklarına doladıkları" pozisyondu.

Fenerbahçe gibi bir takımda oynayan iki futbolcunun, son bölgede böylesine acemice hatalar içerisinde olmasının kızgınlığı henüz tazeyken, bu defa da yine aynı acemilikler içerisinde bulunan defans oyuncuları, Marsilya'yı maça ortak etti.

Aykut Kocaman'ın yaptığı bu anlamsız değişiklikler nedeniyle Fenerbahçe orta saha ve ileri uç oyuncuları, tamamen skoru koruma içgüdüselliğiyle birlikte atak düzenlemekten aciz, atak savuşturmakta ise son derece beceriksiz ve acemiydi.

Semeresini de son 10 dakikada yedikleri 2 golle aldılar.

Ve de şimdi bütün takım demoralize..

Umarız diğer maçlara sirayet etmez..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Ivan Bebek, Tomislav Petrovic, Miro Grgic (Hırvatistan)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Meireles, Mehmet Topal, Caner Erkin (Dk. 88 Stoch), Alex (Dk. 67 Cristian), Sow (Dk. 73 Bienvenu)

Olympique Marsilya: Mandanda, Fanni, N’Diaye (Dk. 42 Cheyrou), N’Koulou, Morel, Amalfitano, Kabore, Barton (Dk. 71 Jordan Ayew), Andre Ayew, Valbuena, Remy (Dk. 63 Gignac)

Goller: Dk. 28 Caner Erkin, Dk. 57 Alex (Fenerbahçe), Dk. 83 Valbuena, Dk. 90+4 Andre Ayew (Olympique Marsilya)

Sarı Kartlar: Dk. 38 Andre Ayew, Dk. 64 Amalfitano, Dk. 84 Jordan Ayew (Olympique Marsilya), Dk. 71 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder