Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

21 Ağustos 2012 Salı

Spartak Moskova : 2 - Fenerbahçe : 1 (Şampiyonlar Ligi Play Off turu 1.maçı) ŞAMPİYONLAR LİGİ UZAK DEĞİL


Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmesi adına son viraj olan Moskova deplasmanına çıkmadan önce, gerek son haftalarda ortaya konulan silik futbol, gerekse kadrodaki oyuncuların formsuzluğu birçok kişinin kafalarındaki soru işaretlerinden biriydi bu maça gitmeden önce.


Rus liginin güçlü takımlarından olan Spartak Moskova, özellikle kendi sahasında oynadığı maçlardaki baskılı futbolunu bu maçta da göstereceği düşünüldüğünden, Fenerbahçe'nin sahaya çıkardığı 11 de, bu oyun anlayışına karşılık vermesi gereken türdendi.


Alex De Souza gibi önemli bir silahını 11 dışına bırakan Aykut Kocaman, buna karşılık Baroni'yi Alex'in bölgesinde, Mehmet Topal ve Selçuk Şahin'i de orta sahaya monte ederek maça başladı.

Santrafor Moussa Sow sol açıkta, Dirk Kuyt ise merkez santrafor olarak görev alırken, haftalardır formasından uzak kalan Gökhan Gönül ise alışkın olduğu Mehmet Topuz ile birlikte sağ kanatta maça başladı.

Defansında Yobo gibi önemli bir oyuncusuna bu maçta kavuşan Fenerbahçe, bunun etkisini de maç boyunca gördü.

Yobo'nun rakip ataklardaki hamle üstünlüğü, kademe anlayışı ve özellikle yakından tanıdığı Emenike'ye yakın markajı, ilk yarının önemli ayrıntılarındandı.

Spartak Moskova'nın defansından çıkarken yaptığı hazırlık maçlarına anında presle karşılık veren Fenerbahçe, Baroni ve Selçuk Şahin ile bunda başarılı olurken, büyük umutlarla transfer edilen Mehmet Topal ise savunma ağırlıklı bir oyun anlayışı içerisinde göründü.

Fenerbahçe'de bu akşam futbollarıyla öne çıkan isimler, en başta Selçuk Şahin, defansta Yobo ve forvette Dirk Kuyt'tu.

O Selçuk Şahin ki, Fenerbahçe'nin maç boyunca geliştirdiği 2 gollük atağın da başlangıç noktasındaydı.

Baroni'nin köşeye giden kafa şutunda topu bekletmeden ters kanada yıkan da Selçuk Şahin'di, Dirk Kuyt'un golünde defans arkasına Moussa Sow'a gönderdiği uzun topun sahibi de Selçuk Şahin'di.

Hem ofansif hem de defansif anlamdaki görevlerini eksiksiz şekilde yerine getiren Selçuk Şahin, Fenerbahçe takımının en iyisi olarak dikkat çekti.

Dirk Kuyt ise, 93.dakikadaki sarı kart gördüğü pozisyonda bile uyguladığı presle ne kadar olumlu bir transfer olduğunu gösterdi.

Maçın öne çıkan isimlerinden birisi de Moussa Sow idi. Sol açıkta başladığı maçta hem savunmaya yardımı, hem de gol bölgelerindeki çalışkanlığı dikkat çekerken, Dirk Kuyt'a yaptığı asist mükemmeldi. Umarız Moussa Sow'un bu performansı artarak devam eder. Çünkü Fenerbahçe'nin sistem için en gerek duyduğu futbolculardan bir tanesidir Sow.

Deplasmanda alınan 2-1 lik mağlubiyet, eleme maçları için asla kötü bir skor değildir. Bu gerçeği düşündüğümüz zaman, önümüzdeki hafta oynanacak rövanşta Fenerbahçe'nin rakibini geçmesi çok ta uzak bir ihtimal değildir.

Fenerbahçe takımında bu akşam futboluyla aksayan belki de tek futbolcu sol bek Hasan Ali Kaldırım'dı.

Hem Emennike'nin attığı golden önceki hamle yetersizliği, hem 2.golden önce topu alabilecek durumda olmasına rağmen kornere göndermesi ve kornerden gelen topun gol olması, hem de zaman zaman maç içerisindeki yerini kaybetmesiyle birlikte yaptığı pas hataları da dikkat çekti.

Sağbek Gökhan Gönül, özellikle maçın ilk yarısındaki ileri çıkışlarını ikinci yarıda yerine getiremezken savunmadaki kademe anlayışı mükemmeldi. Hatta bu anlayış sayesinde maçın ilk yarısındaki mutlak gollük pozisyonda rakibinin önünden son anda topu almasıyla birlikte, Fenerbahçe'nin erken bir gol yemesini engelledi.

Kaleci Mert Günok ta maçın iyi isimlerinden birisiydi.

Gerek yan toplarda, gerekse cepheden gelen toplarda gerekli müdahaleleri yaparken yediği gollerde yapabilecek birşeyi yoktu.

Artık şimdi önümüzde tek 90 dakika var Avrupa arenası için..

Ve bu skorla birlikte, İstanbul'da Alex gibi bir kozun da sahada olacağı düşünülecek olursa, Şampiyonlar Ligi için yeterli kadro ve oyun anlayışıyla Fenerbahçe, bunu başarabilecek güçtedir.

Umarız yanılmayız.

STAT: Luzhniki

HAKEMLER: Martin Atkinson, Peter Kirkup, Stuart Burt xx

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Egemen, Yobo , Hasan Ali, Selçuk, Mehmet Topal (Bienvenu), Cristian, Mehmet Topuz (Caner Erkin), Kuyt, Sow (Krasiç)

SPARTAK MOSKOVA: Dykan, Makeev, Suchy, Pareja, Kombarov , Carioca, Romulo, McGeady, Bilyaletdinov, Ari, Emenike.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder