Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

19 Ağustos 2012 Pazar

SB Elazığspor : 1 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 1.hafta maçı) FENERBAHÇE, EH İŞTE !!


Süper Ligin ilk haftasında Elazığspor karşısına çıkan Fenerbahçe, oyun anlamında istenilen performansı sergileyemedi.

Hazırlık maçlarında ortaya koyduğu tutuk futbolun ötesine geçemeyen Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonlara oranla en büyük sorunu, daha önceki maçlarda olduğu gibi orta sahasından gerekli oyunu kuramadı. Hiç kuşkusuz ki orta sahasında Emre Belözoğlu gibi oyunun iki yönünü de mücadeleci ve hırslı futboluyla oynayan, gerektiğinde insiyatif alarak rakip kale önüne giden, gerektiği zaman dış şutlarla rakip savunmayı açmaya çalışan bir futbolcunun yokluğunu fazlasıyla hissediyor bu sezon.

Emre Belözoğlu'nun yerine transfer edilen Mehmet Topal, ne yazık ki henüz istenilen performansı geride kalan süreçte gösterebilmiş değil.

Yine geçen sezonun ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayan ve bu çıkışla birlikte yeni sözleşme imzalayan Baroni de geçtiğimiz sezonki formundan çok uzak.

Hal böyle olunca alternatifler üzerinde duran Aykut Kocaman da bu sıkıntıyı görüyor olmalı.

Son 9 yılın "joker ismi" Selçuk Şahin, yine bu takımda forma bulabiliyorsa eğer, bunda en önemli etken, yerine transfer edilen futbolcuların performans yetersizliği ve buna karşılık Selçuk Şahin'in özverisidir.

Defansında uzun uğraşlar sonucu transfer edilen Yobo'nun eksikliğiyle birlikte, özellikle Yobo'nun transferinden sonra büyük bir formsuzluk gösteren Bekir İrtegün ise adeta "ateşle oynuyor" kendi adına.

Vaslui ve Galatasaray maçlarında yaptığı bireysel hataların yanısıra bu akşam da Elazığspor golündeki büyük ve affedilmez pas hatası, Bekir İrtegün'ün bir panik havası içerisinde olduğunu gösteriyor. Halbuki formayı almışken ve geçen sezondan da Yobo'nun partneriyken bu sezon başında formasını bu kadar riske atması, Bekir İrtegün adına da olumsuz bir durum.

Defansından ve orta sahasından gerekli topları çıkartamayan ve baskı karşısında sürekli pas hatası yapan Fenerbahçe, Elazığspor karşısında özellikle ilk yarıda biraz Stoch, biraz Alex ve biraz da Sow'un bireysel anlamdaki performanslarıyla etkili olmaya çalışsa da, gol için yeterli olmadı bu "sanal baskı."

Buna karşılık Elazığspor son derece akıllı bir oyun anlayışıyla birlikte sürekli topun arkasında kalarak Fenerbahçe'nin yumuşak karnı olan orta sahası ve defansına baskı yaparak oyun kurmasına engel oldu.

Bu baskıyla birlikte kazandığı toplarla ise hiç bekletmeden forvet hattına, Tum ve Köksal gibi hızlı oyuncularla Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalışırken, bunun semeresini golle aldı.

Elazığspor golünde defanstan çıkarken pas hatası yapan Bekir İrtegün kadar, boş koşu yapan Herve Tum karşısında gerekli defansif önlemi alamayan Selçuk Şahin de sorumlu olarak dikkat çekti.

Hazırlık süreci boyunca takımda yer bulan ve bir nebze olsun birbirini tanımaya çalışan oyuncuların eksikliği de Fenerbahçe'nin bu akşamki skorunda etkiliydi bize göre.

Sağbekte Gökhan Gönül ile solbekte Hasan Ali Kaldırım'ın ikisinin birden olmaması, savunmadan oyunu kanatlara açma konusundaki sıkıntılardan birisiydi.

Ligde elbetteki bu tarz puan kayıplarının olması son derece normal, telafisi olan sonuçlar bunlar. Daha 33 haftası geride olan bir periyodun karşısında, telafisi olmayan ve son derece önemli olan 2 maç bekliyor bizi önümüzdeki hafta.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmak konusunda kararlı olan Fenerbahçe'nin, bu oyun anlayışı yeterli değil elbetteki gerekli skorları alması açısından.

Hakem Tolga Özkalfa'ya gelecek olursak;

Gerek Fenerbahçe'nin attığı golden önce oyunu durdurmaması, gerekse Alex'in ceza sahasında düşürülmesi pozisyonlarında son derece yetersizdi.

Herve Tum'un "silkelemesi" de kendine getiremedi..

"Bıraktığı" yerden devam etti.

Asla iyi bir hakem olmadığını bir kez daha gösterdi..

STAT: İzmir Atatürk


HAKEMLER: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ekrem Kan

FENERBAHÇE: Mert, Orhan, Bekir, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Dirk Kuyt, Mehmet Topal, Selçuk Şahin, Stoch, Alex de Souza, Sow

SANİCA BORU ELAZIĞSPOR: Ivesa, Adem, Bilica, Sedat, Zeegelaar, Köksal, Sezer, Bülent, Faubert, Murat, Tum

SARI KARTLAR: Sedat, Bülent (Sanica Boru Elazığspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder