Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

9 Ağustos 2012 Perşembe

FC Vaslui : 1 - Fenerbahçe : 4 (Şampiyonlar Ligi 3.Öneleme Turu rövanş maçı)



Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne bir adım daha yaklaştı.

Geçen hafta İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı Vaslui karşısında işi sıkı tutmakta kararlı olan Fenerbahçe, rövanşa mutlak galibiyet parolasıyla çıkarken, daha ilk 10 dakikada oynadığı futbolla bu konudaki kararlılığını da ortaya koymaktaydı.

İstanbul'da ilk 11 de sahaya çıkan Miroslav Stoch yedekler arasında yeralırken, yerine forma giyen Caner Erkin attığı golle takımını öne geçiren golü de atmayı başardı.

Yine İstanbul'da maça 11 de başlayan Semih Şentürk'ün yerine Dirk Kuyt'u tercih eden Aykut Kocaman, orta sahaya ise "yılların eskitemediği ve kim gelirse gelsin formamı alırım" diyen Selçuk Şahin'i monte ederek maça başlıyordu.

Maçın ilk yarısında özellikle beraberlik golüne kadar rakibine bariz bir üstünlük kuran Fenerbahçe, ne hikmetse beraberlik golünden sonra ise yine rakibinden baskı yiyen bir görüntü çiziyordu. Özellikle maçın 30.dakikasında Vaslui forvetlerine gol izni vermeyen Volkan Demirel, maçın ikinci yarısında ise kurtardığı penaltıyla Fenerbahçe'yi maça ortak ederken Vaslui oyuncuları ve hocasını ise adeta moralmen çökertiyordu.

Maçın ikinci yarısında Caner-Stoch değişikliği etkisini kısa sürede ortaya koyarken, ataklarda daha hızlı hareket eden Fenerbahçe orta sahası, topu rakibine vermeyerek te pozisyon üstünlüğünü ele geçiriyordu.

Özellikle Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz ikilisi, rakibin sol kanadını adeta çökertirken, Gökhan Gönül yaptığı iki asistle en az Dirk Kuyt ve Volkan Demirel kadar geceye damga vuran isimlerden oluyordu.

Maç genelinde topu kanatlara servis ettiği anlarda etkili olan Fenerbahçe, her iki kanadı da zaman zaman etkili kullanırken sağ kanattan geliştirilen ataklar daha etkili ve can alıcıydı. Nitekim yukarıda da bahsettiğimiz gibi Gökhan Gönül'ün yaptığı iki asist, oyun planı ve taktiğinin doğru olduğu yönündeydi.

Defansında Egemen ve Bekir ikilisi ile Vaslui forvetlerini etkisiz hale getirmek isteyen Aykut Kocaman, önümüzdeki turda Yobo alternatifiyle de hiç kuşkusuz daha güçlü bir konuma gelecektir.

Yine önümüzdeki turda oynayacak olan Krasiç'in katkısı da hiç kuşkusuz ki büyük olacaktır.

Sol bek Hasan Ali Kaldırım, hergeçen gün daha fazla formasına ısınırken, sezon içerisinde mutlaka yedeğinin olması gerektiğini de belirtiyor. Zira geçen sezon da Ziegler, diyebiliriz ki yedeği olmayan tek oyuncuydu. Tabi ki sezon içerisinde Caner Erkin'in birkaç maç sol bek oynadığını saymazsak. Aynı sıkıntı bu sezon Hasan Ali Kaldırım için de geçerli.

Sonradan oyuna giren ve bu takımın ilk forveti olması gerektiğini her fırsatta belirttiğimiz Moussa Sow ise, ne kadar kaliteli bir golcü olduğunu oyunda kaldığı 8 dakikada girdiği 2 net pozisyonla gösterdi. İlkinde rakip altıpastan ıskalayan Sow, sonrasında attığı muhteşem golle ise kalitesini gösterdi.

Maçın hakemine gelecek olursak;

Maç genelinde çaldığı ve çalmadığı düdüklerle az kalsın maça damgasını vuruyordu. Özellikle Vaslui lehine verdiği penaltı öncesi Gökhan Gönül aleyhine çaldığı faul komikten de öteydi. Ayrıca rakibin sarı kartlı oyuncuları Salageanu ve N’Doye'ye çıkarmadığı ikinci sarı kartlar da maçta hakemin hatalarındandı.

Nihayetinde Fenerbahçe, kendisinden çok düşük kalitedeki bir takım karşısında özellikle ilk maçta çok zorlanmasına rağmen turu geçti. Şimdi önümüzde daha güçlü rakipler var. Ancak önümüzdeki süre ve takıma girecek diğer oyuncuların da olduğunu düşünecek olursak, Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe için uzak olmasa gerek..

Darısı "tur şansına" ve sonrasına..

Stat: Ceahlaul


Hakemler: Sergei Karasev, Tikhon Kalugin, Dmitri Mosyakin (Rusya)

Vaslui: Coman, Milanov, Varela, Charalambous, Salageanu, Antal (Dk. 83 Zsiga), Caue (Dk. 73 Sburlea), N’Doye (Dk. 79 Raul Costin), Sanmartean, Stanciu, Niculae

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian, Caner Erkin (Dk. 61 Stoch), Alex (Dk. 81 Mehmet Topal), Kuyt (Dk. 85 Sow)

Goller: Dk. 12 Caner Erkin, Dk. 71 ve Dk. 76 Kuyt, Dk. 90+1 Sow (Fenerbahçe), Dk. 14 Niculae (Vaslui)

Sarı Kartlar: Dk. 40 N’Doye, Dk. 75 Milanov (Vaslui), Dk. 42 Caner Erkin, Dk. 58 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 73 Stoch (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder