Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Fenerbahçe : 4 - Bursaspor : 0 (Ziraat Türkiye Kupası Final maçı) BU SEZONA KUPA YAKIŞIRDI !!



Sezon başından bu yana yürütülen linç kampanyasının artarak devam ettiği şu günlerde, Fenerbahçe sezonu kupayla tamamlarken aslında buruk bir şekilde sezonu kapattı diyebiliriz.

4 gün önce sadece 1 gol ile kaybettikleri lig şampiyonluğunun moral bozukluğunu çabuk atlatmış göründüler..

Bütün kadro zaafiyetine, bütün zorluklara ve bütün bir sezonun yaşanan büyük stresin son noktasıydı Türkiye Kupası finali..

29 yıl önce kazanılan kupanın ardından geçen büyük zaman diliminde, bazı sezonlar çok yaklaşılan ancak finalde kaybedilen kupanın, belki de Fenerbahçe camiasına yüklediği manaydı bu kupanın kazanılması.

Sezon başında kadrosu neredeyse dağıtılmış, geçen yıl kazanılan şampiyonluktaki pay sahibi oyuncularının ayrılmak zorunda bırakıldığı, sezona büyük zorluklar içerisinde başlayan ve bu zorluklar sezon içerisinde adeta nirvanaya ulaşan Fenerbahçe, yine bu kötü anılara gebe olan sezonu kupayla tamamlamanın haklı gururunu yaşadı, yaşamakta.

Böylesi bir sezona elbette ki kupa yakışırdı.

Aslında çifte kupa hedefiyle sezona başlanmıştı.

Lig şampiyonluğunu, daha önce de söylediğimiz gibi sadece 1 gol ve yarım puan ile kaybeden Fenerbahçe, kupada ise Bursaspor karşısına işte bu moral dezevantajıyla başladı.

Daha maçın henüz başında Caner Erkin'in golüyle öne geçen Fenerbahçe, maçı da bir anda kolaya soktu.

Zira Bursaspor'un klasik oyun anlayışı olan kendi sahasında oyunu kabul edip hızlı ataklar üretmesinin de önüne geçti.



Play Offlarda sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı kalan Alex, Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz, maça 11 de başlarken yine sakatlığı nedeniyle uzun süre formasından ayrı kalan Moussa Sow da yedekler arasındaydı.

İşte o Alex'in önderliğinde başlayan Fenerbahçe, daha maçın başında öne geçmesinin avantajını maç içerisinde çok fazlaca kullandı.

Maçın adamı olan Alex, Türkiye'de bulunduğu 8 sezonda Fenerbahçe formasıyla kırılmadık rekor bırakmazken, bu rekorlarına bir de Türkiye Kupası'nı ekledi.

Maç içerisinde yaptığı 3 asistinin yanısıra attığı golle de geceye ve uzun zamandır devam eden Türkiye Kupası fobisini de son verdi.

Fenerbahçe, maçın tamamında rakibinin çok çok üstünde bir futbol ortaya koydu.

Orta sahada Emre-Baroni ikilisi sürekli olarak top kazanırken bu kazanılan topların hızlı bir şekilde Alex'e aktarılması, Alex'in de bütün sahayı parselleyerek oynaması ve paslarını etkili yerlere göndermesi neticesinde oldukça kolay bir galibiyet oldu. Öyle ki maç toplamında 571 isabetli pasla rakibine adeta top göstermedi.

Hatta Alex'in maç içerisinde verdiği ancak golle sonuçlanmayan çok önemli pasları da var. Bunların gol olmamasının en önemli nedenlerinden birisi, Bursasporlu İbrahim'in kritik müdahaleleriydi. Özellikle Bursaspor adına belki de sahada en fazla dikkat çeken isimdi İbrahim.

Defansta Yobo'nun zamansız sakatlığıyla Serdar Kesimal'in yerine görev yapması, son haftalarda gösterdiği üstün form grafiği ile Milli Takım'a yükselen Bekir İrtegün'ün sıfır hatayla oynaması, sağbekte önce Gökhan sonra Orhan Şam'ın eksiksiz oyunları, solbekte Ziegler ve önündeki Caner'in uyumu, yine sağ kanattaki Mehmet Topuz'un sakatlığın etkisinden uzak bir şekilde bütün ikili mücadelelere girmesi de Fenerbahçe'nin oyundaki artılarıydı.

Kısacası Fenerbahçe için zorluklarla dolu bir sezonda, en azından bu sezonun "istatistiklerde" hatırlanması babından kupanın kazanılması önemliydi ve Fenerbahçeli futbolcular da bu kupayı kazanarak, kendilerine bu sezonu adeta "zindan edenlere" en güzel cevabı vermiş oldular..

Böylesi bir final maçını yöneten hakem Bülent Yıldırım için de bir tek satır karalayacak olursak;

Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan ve golden sonra formasındaki armayı öpen Christian Baroni'ye sarı kart göstermek, ancak ve ancak Bülent Yıldırım ve O'nun "zihniyetindeki" hakemlere "yakışırdı." O da kendisinden bekleneni yaptı. Kutlarız !!

Bu kupanın kazanılmasında büyük emeği geçen, özellikle de yine Ankara'da oynanan Çeyrek Final Kayserispor maçının uzatma dakikalarında attığı golle Fenerbahçe'yi adeta geri döndüren Moussa Sow, final maçına damga vuran kaptan Alex, sezon içerisinde görev yapan yapmayan bütün futbolcu kadrosu, teknik kadro ve özellikle de Aykut Kocaman'a, "kocaman kocaman" teşekkürlerimizle birlikte, kupanın hediye olarak gideceği "Metris'e selam olsun."

Camiamıza hayırlı olsun..

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Ekrem Kan

Bursaspor: Carson, Basser, İbrahim, Serdar, Vederson, Sestak (Dk. 71 Okan), N’Diaye (Dk. 63 Turgay), Adem (Dk. 56 Musa), Ozan, Batalla, Pinto

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan (Dk. 58 Orhan), Bekir, Yobo (Dk. 30 Serdar), Ziegler, Mehmet, Baroni, Emre, Caner, Alex (Dk. 81 Sow), Semih

Goller: Dk. 2 Caner, Dk. 45 Baroni, Dk. 58 Semih, Dk. 78 Alex (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 45 Baroni, Dk. 73 Emre (Fenerbahçe), Dk. 53 Basser, Dk. 61 Vederson, Dk. 66 Pinto, Dk. 83 Musa (Bursaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder