Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Nisan 2012 Cumartesi

Fenerbahçe : 2 - Antalyaspor : 0 (Spor Toto Süper Lig 34.hafta maçı) ŞİMDİ SIRADA FİNAL SERİSİ VAR



Fenerbahçe, normal sezonun son haftasında, küme düşme potasındaki Antalyaspor karşısında net bir galibiyet alırken, rakibinin 1 puan için oynaması nedeniyle özellikle maçın ilk yarısında rakibin karşısında baskı kurma ve oyununu kabul ettirme konusunda zaman zaman zorlandı.

Tabi ki bunda Aykut Kocaman'ın sahaya sürdüğü maç kadrosu da etkiliydi.

Son haftalarda takımda forma giymekte zorlanan ve çeşitli spekülasyonlara neden olan Emre Belözoğlu, geçen hafta sakatlanan ve oyundan çıkmak zorunda kalan Alex De Souza ve Fenerbahçe'ye geldiğinden bu yana hemen hemen her maçta golü bulunan Moussa Sow'un ilk 11 de yeralmaması da Fenerbahçe'nin maç öncesi zorlandığı konulardı.

Defansında Yobo ve Bekir'in maç genelinde rahat bir gün yaşaması ise, rakibi Antalyaspor'un "ille de 1 puan" mantığıyla hareket etmesinden kaynaklanıyordu kuşkusuz ki..

Orta sahada Baroni ve Selçuk Şahin'in vasatı aşamadığı maçın ikinci yarısında ise Aykut Kocaman'ın değişiklikleri geldi.

Son haftalarda "kendi tasarrrufundan" dolayı oynatmadığı Emre Belözoğlu ile Moussa Sow'u ikinci yarının başında sahaya süren Aykut Kocaman ise, bu maçı kazanmak istiyordu.

Özellikle Emre'nin oyuna girmesinin ardından orta sahada Fenerbahçe daha fazla topa sahip olurken, tehlikeli ataklar da bu yarının hemen başında kendisini göstermeye başladı.

Moussa Sow'un kendi mevkisinin biraz daha gerisinde başladığı ikinci yarıda, Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül mücadeleleriyle ön plana çıktı.

Caner Erkin'in sol kanattan geliştirdiği ataklarda son pas tercihlerinin doğru yapılmaması, atakları tehlikeden uzak tutarken, sezonun bir başka tartışılan ismi Bienvenu ise, mücadelesi ve gol atma azmiyle kendisini gösterdi.

Attığı golde ise, adeta geçen maçlarına nazire yaptı. Zor pozisyonda olmasına rağmen,
düzgün vuruşunun golle sonuçlanması güzeldi.

Moussa Sow'un oyunu ileride tutan gayretleriyle birlikte rakip kaleye daha fazla yüklenen Fenerbahçe orta sahası, 2-0 dan sonra ise oyunu rolantiyeye aldı, maçı istediği sonuçla tamamladı..

Şimdi önümüzde, "Süper Final" serisi var..

Fenerbahçe'nin, özellikle son yıllarda zorluk derecesi daha yüksek olan maçlardaki futbolunun iyi ve sonuca yönelik olması, bu seri öncesi en büyük kozu..

Aykut Kocaman'ın da maç sonu söylediği gibi, "Herşeyin yaşanabileceği" 6 maçlık periyot başlıyor..

İnşallah ta istenildiği gibi sonlanır..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Tolga Özkalfa, Baki Tuncay Akkın, Ekrem Kan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin (Dk. 46 Emre Belözoğlu), Cristian, Caner Erkin, Stoch (Dk. 46 Sow), Bienvenu (Dk. 79 Dia)

Medical Park Antalyaspor: Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Ali Turan, Musa Nizam, Minev, Tita, İbrahim Dağaşan (Dk. 78 Jaba), Sedat Ağçay, Ali Zitouni, Uğur İnceman (Dk. 84 Emrah Başsan), Mehmet Yılmaz (Dk. 70 Sinan Kaloğlu)

Goller: Dk. 62 Sow, Dk. 72 Bienvenu (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 68 Emre Belözoğlu, Dk. 77 Caner Erkin (Fenerbahçe), Dk. 81 Uğur İnceman (Medical Park Antalyaspor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder