Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Mart 2012 Salı

Sabiha Gökçen'den mesaj var : "Çağlayan'a gelmeyin !!"



Konumuz, Fenerbahçe Unıversal'in Avrupa Şampiyonu olması değil..

Konumuz, Türkiye'ye uluslararası platformda kazandırılan bir kupa da değil..

Konumuz, Aziz Yıldırım önderliğindeki Fenerbahçe Spor Kulübü'nün, amatör branşlara yaptığı muazzam katkı ve sonrasında kazanılan başarı hiç değil..

Konumuz, Türkiye'deki taraftarın düştüğü ve düşürüldüğü durumla birlikte verilmek istenen mesaj..

Hatırlanacağı gibi birkaç gün önce İstanbul'da toplanan UEFA Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açıkça şu mesajı vermişti:

"Kişileri cezalandırın, kurumları affedin."

Yine bilindiği gibi Çağlayan duruşmalarının ikinci perdesi başladı bugün..

Başbakan'ın verdiği mesaj da ortada..

Güzel ülkemde adaletin nasıl gelişeceğini hep berabere bekleyip göreceğiz..

Yine hatırlanacağı gibi 24 Şubat 2012 tarihinde Çağlayan'daki duruşmanın son perdesini takip eden Fenerbahçe taraftarına karşı, polisin yaptığı muamelenin ne kadar sert olduğu bütün kamuoyunda belirtildi..

Gecenin o saatinde sadece Başkan Aziz Yıldırım'ın ve yöneticilerinin lehine tezahüratlarda bulunan taraftara karşı, önce panzerlerle tazyikli su sıkılmış, sonrasında da ayrım yapmadan orada bulunan taraftarlar bir güzel joptan geçirilmişti..

Bugün başlayan Çağlayan duruşmaları öncesinde, dün gece Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, Avrupa Şampiyonu olan takımlarını karşılamaya giden taraftarın karşısına çevik kuvvet polisini çıkarmak, çok net olarak söylemek gerekirse, bir gözdağıdır, Çağlayan duruşmaları öncesinde organize olmaya çalışan taraftara verilmiş bir mesajdır..

Zira dün gece Sabiha Gökçen Havalimanı'na bir şampiyon takım inmiştir ve bu şampiyon takımın Türkiye macerasını takip edenler çok iyi bilmektedir ki, alana karşılamaya giden Fenerbahçe taraftarının ekseriyatı, Burhan Felek tribünlerini kendilerine mesken edinen kişilerdir..

Yani sadece takımları şampiyon oldu diye o alana giden kişiler değildir, büyük çoğunluğu futbol maçlarından çok Sarı Melekler'i takip eden gruptur, taraftarlardır..

Ve o taraftarların alandaki amacı, sadece takımlarına sevgilerini göstermektir..

Bu taraftarlar özelinde verilmek istenen mesaj ise çok açıktır..

"Çağlayan'a gelmeyin, sonunuz böyle olur."

Demokratikleşme sürecindeki Türkiye'de yaşanan bu manzara, gerçekten çok düşündürücü ve çok ta ürkütücüdür..

Aynı zamanda bütün planlarını Türkiye'nin imajını düzeltmek ve bu imajı iyi yönde göstermek niyeti doğrultusunda yapan yöneticilerimizin, bu durum karşısında takınacağı tavır da merak konusudur..

Zira dün gece Sabiha Gökçen'de sadece ulusal medya yoktu, Avrupa Şampiyonunu görüntülemek için doğal olarak uluslararası medya mensupları da alandaydı..

Yabancı medya mensupları olmasa bile, günümüz iletişim çağında Türkiye'de bir Avrupa Şampiyonu takımı karşılayan taraftarlara gösterilen şiddet içerikli karşılığın, uluslararası medyada yer bulmaması zaten mümkün değil..

Tekrar başa dönmek gerekirse, hem 24 Şubat 2012 günü Çağlayan'da, hem de 26 Mart 2012gecesi Sabiha Gökçen'de meydana gelen görüntüler, taraftara verilmiş bir mesajdır, gözdağıdır..

Son bir söz de Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimine;

"Neredesiniz?"

Zira taraftar, alanlarda, meydanlarda, statlarda, tribünlerde..

Peki siz neredesiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder