Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

18 Şubat 2012 Cumartesi

Fenerbahçe : 4 - Sivasspor : 2 (Spor Toto Süper Lig 27.hafta maçı) YİNE REKOR, YİNE FENERBAHÇE !!



Fenerbahçe, lig tarihinde 3000 puan barajını aşan ilk takım olurken, yine ve yeni bir rekorun da sahibi oldu aynı zamanda..

Maç öncesinde sol kanadında ciddi bir revizyona giden, cezalı Caner Erkin'in yanısıra sezonun flaş ismi Stoch'un da beklenmeyen sakatlığıyla, sağ ayaklı Dia'yı mecburiyetten solaçık oynatan Aykut Kocaman, Dia'nın hızından faydalanmak istedi hiç kuşkusuz ki..

Geçen hafta sakatlığı nedeniyle takımda olmayan Emre ve Gökhan bu akşam yine sahadaydılar.. Ancak bu defa da son haftalarda oldukça dağınık bir görüntü sergileyen Serdar Kesimal kulübedeydi.. Sezona müthiş bir başlangıç yapan ancak daha sonra sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Bekir İrtegün, haftalar sonra takıma geri döndü.

Cezası nedeniyle bu sezon ikinci defa bayan taraftarlar ise, yine kendilerinden beklentileri boşa çıkarmadılar. Öyle ki, ezeli rakiplerinin de cezalı olduğu ve kendi sahalarında ancak 500 kadar taraftar toplayabildikleri "ezeli rekabette" tam 35 bin biletli izleyiciyle, kış mevsiminin en şiddetli olduğu böylesine bir zamanda, Saraçoğlu tribünlerinde yine gövde gösterisi yaptılar..

Maça Emre'nin golüyle başlayan Fenerbahçe'de ise, eksiklerin takıma döndüğü etkisini çabuk göstermişti..

Ancak yine aynı hastalık nüksetti..

Golden sonra geriye yaslanan ve organize atak geliştiremeyen Fenerbahçe, nihayetinde böylesine bir anda da şok bir gol gördü kalesinde..

Fenerbahçe'nin yediği ilk gole bakacak olursak, bütün "oklar" Bekir'i göstermekte belki.. Bir stoper çizgide rakibini nasıl döndürür diye eleştiri de alabilir Bekir İrtegün.. Ancak pozisyon iyi analiz edildiği zaman, sağbek mevkisindeki Gökhan Gönül'ün orta saha noktasında kaptırdığı topta kademesine giren Bekir İrtegün.. Ancak Eneramo, Bekir İrtegün'ü de geçerek ortasını yaparken, bu defa Bekir İrtegün'ün kademesine girmesi gereken, yani futboldaki "ters kademe" kuralını yerine getirmesi gereken ise sol bek Reto Ziegler olması lazımdı.. Ancak Ziegler, bu kademe hamlesinde oldukça geç davranırken, Fenerbahçe kalesinde beraberlik golünü gördü..

Bekir İrtegün ile birlikte Yobo da bu akşam Fenerbahçe savunmasında elinden gelen şekliyle birebir oynadığı Eneramo'yu kaleden uzak tutmaya çalıştı.. Bunda kısmen başarılı da oldu..

Solbek Reto Ziegler ise, geçtiğimiz haftaların aksine bu akşam daha sık hücuma çıktı. Ancak yaptığı ortalar ya rakibe gitti ya da bu teşebbüsü başlamadan sona erdi. Önceki haftalarda hücuma çıkmayan Ziegler'den ise, bu akşam hücum bölgesine yaptığı katkı ile gördüğümüz Ziegler elbette ki daha faydalı..

Sağbek Gökhan Gönül ise, özellikle Fenerbahçe'nin 3.golünden sonra bir açıldı, pir açıldı.. Eski Gökhan'dan zaman zaman kesitler veren Gökhan Gönül, umarız bir an önce sakatlığını tamamen atlatır ve bizler de O'nun hem savunmada, hem de hücumdaki güzel futbolunu eksiksiz izleriz.. Çünkü Gökhan Gönül'ün olmadığı Fenerbahçe, adeta bir kanadı eksik...

Emre'nin orta sahaya geçmesiyle birlikte tekrar sağ kanada dönen Mehmet Topuz da, Gökhan'a açtığı koşu yollarıyla hem orta sahaya yardımcı oldu, hem de hücumlara genişlik kazandırdı. Zaman zaman anlamsız top kayıpları yapsa da, yine de geçen haftalardaki etkisiz Mehmet Topuz yanında daha olumlu işler yaptı..

Baroni de tıpkı Ziegler gibi önceki haftaların tam tersine, ne zaman ki hücuma destek verdi, işte o zaman Fenerbahçe ileri uç oyuncuları rakip kalede daha etkili ataklar geliştirdiler. Nitekim bu akınlardan birinde de Alex ile beraberlik golünü de buldular. Ayrıca yine Alex'in galibiyet golünde de pozisyon başlangıcına baktığımız zaman Baroni'nin kaptığı topu hemen hücum bölgesine oynamasıyla hem rakip defansın yerleşme hatası yaptığını, hem de Alex'in yüzü kaleye dönük şekilde Sow ile paslaşarak gol bölgesine girdiğini görmekteyiz.. Anlatmak istediğimiz, Baroni'nin bir ön liberodan beklendiği şekilde oynamaya başladığı, takımı ileriye çıkardığı zamanlarda da hem Alex'in daha diri kaldığını, hem de forvet hattıyla köprü vazifesi kurduğudur. Tabi bunda Emre'nin mücadeleci oyununun da etkisi çok fazla..

Ve Alex..

Fenerbahçe kariyerinde "bilmem kaçıncı" golünü atarken, rakip oyuncular için nasıl bir "baş belası" olduğunu bu akşam bir kez daha gösterdi..

Hiç umulmadık anda sol direğin içine yaptığı düzgün vuruşla beraberliği sağlarken, hemen arkasından Sow ile adeta "gergef gergef" işleyerek attığı golde de Sow'un hem pozisyonu takibi, hem de asisti mükemmeldi..

Sow ise, sürekli sırtı kaleye dönük şekilde top aldı, rakibi eksitti, pas verdi, asist yaptı.. Sadece eksiği goldü.. Ancak golden de öte Alex'e asisti, yukarıda da söylediğimiz gibi muhteşemdi.. Zira bir santrafor, o pozisyonda sürekli kaleye vurmayı düşünmesine rağmen Sow, daha net pozisyondaki Alex'e pas vermeyi tercih etti. Tıpkı iki hafta önce Beşiktaş maçında hemen hemen aynı bölgeden kendisine asist yapan Caner gibi..

Fenerbahçe'nin bu galibiyetinde, ikinci yarıdaki amansız mücadelenin yanında hüç kuşkusuz ki Sivassporlu Pedriel'in kaçırdığı golün de etkisi çok fazla.. Zira o pozisyonun hemen sonrasında gelen Fenerbahçe golü, Sivassporlu futbolcuların moral-motivasyonunu tamamen bitirdi.. Umarız yarın, "şike yapmakla" suçlanmaz.. Malum, Sivassporlu futbolcular, bu konuda "sabıkalı." Bakınız geçen sezonun son maçı ve kaleci Korcan Çelikay'a.. Birisi yedi, birisi at(a)madı.. Ne farkeder?

Fenerbahçe'de bu akşam dikkat çeken bir başka nokta da, Dia'nın oyundan çıkıp Özgür Çek'in oyuna girmesi.. Ve maç, adeta o dakikadan sonra yeniden başladı... Mecburiyetten sol kanatta oynayan Dia'nın ne savunmaya, ne de asli görevi olan hücuma yeterince katkıda bulunamamasının getirdiği aksaklık, Özgür Çek'in oyuna girmesiyle giderildi. Nitekim Fenerbahçe'nin etkili olduğu anlarda Özgür'ün katkısı büyüktü. Ve Özgür de bu güzel futbolunu, Emre'ye yaptığı asistle süsledi..

Şimdi önümüzde kritik bir deplasman daha var..

Özellikle bu sezon deplasman performansıyla birlikte kendi sahasındaki başarılı oyunu düşünüldüğü zaman, Eskişehirspor maçı çok zor geçmeye şimdiden aday...

Umarız bu akşam, ikinci yarıda verilen mücadele, o maça da yansır ve Fenerbahçe, deplasmanda da galip gelir..

Takım kadrolarına gelecek olursak;

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 86 Orhan Şam), Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu (Dk. 77 Selçuk Şahin), Dia (Dk. 68 Özgür Çek), Alex, Sow

Sivasspor: Nihat Şahin, Uğur Kavuk, Navratil, Rajnoch, Ziya Erdal, Pedriel (Dk. 70 Cihan Özkara), Kıvanç Karakaş (Dk. 70 Mehmet Nas), Kadir Bekmezci, Grosicki (Dk. 79 Faty), Erman Kılıç, Eneramo

Goller: Dk. 4 ve 73 Emre Belözoğlu, Dk. 65 ve 67 Alex (Fenerbahçe), Dk. 16 Kıvanç Karakaş, Dk. 43 Rajnoch (Sivasspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Kıvanç Karakaş, Dk. 51 Erman Kılıç, Dk. 56 Eneramo, Dk. 69 Uğur Kavuk (Sivasspor), Dk. 55 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder