Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Şubat 2012 Cumartesi

Eskişehirspor : 2 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 28.hafta maçı) KAN KAYBI SÜRÜYOR !!



Fenerbahçe, maalesef ki kan kaybetmeye devam ediyor..

Haftalardan beri deplasmanda kazanamama geleneği, kendi sahasında performansı iyi olan Eskişehir'de de devam etti.

Bu sezon Fenerbahçe'nin en sancılı bölgesi, hiç kuşkusuz ki solbek mevkisi..

Orta sahasında eksik olsa bulursunuz oynatacak birini, sağ kanadında eksik olsa, forvetinde eksik olsa mutlaka yedeğiniz mevcut. Ancak şu anda Fenerbahçe takımında yedek bir solbek yok. Hal böyle olunca da Reto Ziegler, haftalardır "tatilde"

Bu akşam Fenerbahçe'nin yine en sancılı bölgesi solbekti.

Veysel Sarı ve Dede tarafından adeta yolgeçen hanına döndü o taraf..

Nitekim Fenerbahçe'nin yediği 2 golde de başrolde yine Ziegler vardı. İlk golde, daha önce de defalarca yaptığı gibi topu, futbolda asla indirilmemesi gereken yere indirdi, ikinci golde ise mevkisini kaybederek hızlı atakt kanadının boşalmasını sağladı. Ziegler'in kademesine girmek isteyen stoperler de ortayı açık bırakınca birden hızlı atak, golle sonuçlandı. Gerçi goldeki Volkan'ın da ıskasını unutmamak lazım..

Defansında yine zorunlu olarak Bekir-Yobo ikilisini oynatan, sağbekte sakatlığı nedeniyle bu sezon bir türlü istediği formu yakalayamayan Gökhan Gönül, önünde ise adeta yine Gökhan gibi formsuzlukta zirve yapan Mehmet Topuz'un yaptığı basit top kayıplarıyla mücadele eden Fenerbahçe, geçen haftayı sakatlığı nedeniyle tedavi olarak geçiren Miroslav Stoch tarafına da bir türlü çare bulamamanın sıkıntısını, maç boyunca yaşadı.

Emre, sezonun belki de en kötü futbolunu oynarken, ne hücumda ne de savunmada takım arkadaşlarına istediği katkıyı sağlayamadı. Tabi ki bunda karşı tarafta oynayan Alper Potuk'un sert futbolu da etkili oldu.

Yanıbaşında oynayan Baroni ise, önceki haftalarda olduğu gibi yine savruk, yine sorumsuz, yine silikti. Gerçi bu kadar düşük performans sergileyen oyuncular içerisinde Baroni de arada kaynayıp gidiyor ya, neyse..

Orta sahası ve defans bloğu bu kadar kötü olan bir takımın, elbette ki topa sahip olmasının yanısıra karşı kayleye etkili ataklar yapması da beklenemezdi. Bütün hızlı hücumlarda Eskişehirspor takımı etkili olurken, orta sahada adeta 1 fazla oynadılar.

Alex, Türkiye kariyerinde belki de karşı karşıya asla gelmek istemediği Hürriyet'in sert futbolu karşısında bir türlü topla etkili olamıyor, geriye gelipp top almak istediği zaman ise Sow'u hücum bölgesinde yanlız bırakıyordu.

Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı futbolda, yaşanılan sürecin etkisi hiç kuşkusuz ki birinci faktör..

Başkan Aziz Yıldırım'ın tahliyesini bekleyen futbolcular, çıkan olumsuz kararın da etkisinde kalmış olmalılar. Gerçi önceki haftalarda da bu konsantrasyon kaybı yaşanmıştı.

Gelelim belki de gecenin kahramanı olan hakem Halis Özkahya'ya..

Hemen hemen yönettiği bütün Fenerbahçe maçlarında skandal ötesi kararlara imza atan Halis Özkahya, bu akşam da yaptı yine yapacağını..

Eskişehirspor'un aşırı sert futboluna taviz gösteren, mesela ikinci yarının ilk 15 dakikasında 2 defa kırmızı kart görmesi gereken Alper Potuk'u sahada tutarken, rakibine en ufak bir temasının olmamasına rağmen aleyhine faul verilen ve bu karara "hadi yaa" diye isyan eden Caner Erkin'e çıkardığı kırmızı kart, en az Özel Yetkili 16.Ağır Ceza Mahkemesi kararı kadar ağırdı..

Zaten kötü gününde olan Fenerbahçe'nin karşısına bir de böylesine kötü ve "artniyetli bir hakem" çıkınca, iyice dağılıyor.. İlginçtir maçtaki en etkili futbolunu kırmızı karttan sonra çok kısa süre sergileyen Fenerbahçe, hemen golü bulurken sonrasında yine Halis Özkahya sahne aldı..

Mehmet Topuz'a çıkardığı sarı kart ile Alper Potuk'a üstüste 3 pozisyonda çıkarmadığı ikinci sarı kart, adeta birbirlerini tekzip edercesineydi.. Kendi kararlarıyla çelişti durdu, kariyerine yine bir "Fenerbahçe maçı" ekledi..

Bu sezon anlaşılan bu şekilde bitecek.. Bitecek bitmesine de, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler, bu sezon kendilerine reva görülen bu ahlaksız, bu çağdışı, bu gaddar uygulamaları asla unutmayacaklar..

Teknikmiş taktikmiş kime ne, iç sahaymış dış sahaymış bize ne, galibiyetmiş mağlubiyetmiş size ne !!

Stat: Atatürk

Hakem: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya

Eskişehirspor: Ivesa, Ediz, Diego, Dede, Alper (Dk. 82 Pele), Serdar (Dk. 90 Batuhan), Erkan (Dk. 49 Volkan Yaman), Kamara, Bülent, Hürriyet, Veysel

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Ziegler, Bekir, Emre (Dk. 65 Selçuk), Yobo, Sow, Stoch (Dk. 81 Bienvenu), Alex, Cristian, Mehmet (Dk. 66 Caner), Gökhan

Goller: Dk. 31 Bülent, Dk. 55 Kamara (Eskişehirspor), Dk. 75 Sow (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 73 Caner (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 45 Diego, Dk. 62 Alper (Eskişehirspor), Dk. 40 Mehmet, Dk. 44 Bekir, Dk. 87 Ziegler (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder