Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Ocak 2012 Pazar

Fenerbahçe : 2 - Mersin İdmanyurdu : 1 (Spor Toto Süper Lig 23.hafta maçı) 1000'LER KULÜBÜNE HOŞ GELDİNİZ!!



Fenerbahçe, "ebedi puan cetvelinde, ezeli rakipleri karşısındaki ezici üstünlüğü"nü taçlandırmak adına sahaya çıkmıştı.

Bir akşam önce liderin kaybetmesi karşısında, puantajda farkı azaltmak maksadıyla maça da oldukça arzulu ve baskılı başlayan Fenerbahçe, erken golle birlikte aslında çok çok rahat kazanabileceği bir akşamda, maçın özellikle ikinci yarısında fazlaca tedirgin oldu galibiyeti korumak adına.

Geçen hafta İstanbul B.B. karşısında alınan mağlubiyetin telafisi adına mücadelesini sürdürürken, cezalı Ziegler'in yerine Caner, sakat Emre Belözoğlu yerine ise Mehmet Topuz, sağ kanatta Özer, forvette ise iki hafta aradan sonra yine ve mecburen Bienvenu vardı.

Hem oyuncu, hem de taktik değişiklikleriyle birlikte maça başlayan Fenerbahçe, maçın hemen başında bulduğu golle de rahatladı.

İlerleyen dakikalarda skoru artırmak adına bolca pozisyon bulan Fenerbahçe'de, son bölgedeki pas tercihlerinin yerinde yapılmaması, skorun artmasına engeldi.

Her pozisyondan goller atan Alex bile altı pas üzerinden net pozisyonlardan faydalanamıyor, sürekli eleştirilen Bienvenu ise, kendisinden beklenmeyecek şekilde defans üzerinde pres yaparak geriden oyun kurulmasına engel olduğu gibi, kenarlara deplase olarak ta markajcısı stoperleri çizgilere çekerek, orta sahadan gelen Alex, Stoch, Baroni ve Özer'e boş alanlar açıyordu.

Ne varki hızlı hücumları zamanında yapan Fenerbahçe, son bölgede bir türlü istediği paslaşmayı yapamayarak, farkın artmasını sağlayamıyordu.

Gökhan Gönül sağbekte sürekli hücumlara destek veriyor, Özer ise içeriye katederek kendisine boş koşu yolları açarak olumlu hareketler içerisine girmesine rağmen, bulduğu pozisyonlarda ise "basit oynamayarak" topu forvet hattına aktaramıyordu.

Sol kanatta ise geçen haftadan sabıkalı olan Caner Erkin, Ziegler'în olmadığı akşamda, belki de hiç sevmediği bir mevkide mecburen forma giyerken, özellikle maçın ikinci yarısında Fenerbahçe'nin kendi sahasından çıkmakta zorlandığı anlarda, kaptığı toplarla hızlı hücumlar geliştirmekte ve takımını ileriye taşımaktaydı.

Haftalar sonra defanstaki görevine dönen Serdar Kesimal, yenilen golde zamanlama hatası yapmasına rağmen, yine de girdiği kademelerle birlikte görevini yapan isimlerden birisiydi. Yobo ise yine yenilen golden önceki top kaybıyla defanstaki dengenin kaybolmasına neden oldu. Ancak, bu kadar kusur "kadı kızında da olur" misali, Yobo da elinden gelenin en iyisini takım adına sahaya yansıtan oyunculardandı.

Ve Stoch..

Artık taraftar, "Son Mohikan" olarak nitelendirdiği Stoch'un ayağına aldığı her topta, tribünlerden kaleyi en iyi görme açısını gözleriyle arıyor. Zira biliyorlar ki artık Stoch, her haftaki jeneriklik gollerine yenisini eklemekte. Stoch ta, sezon başından bu yana attığı gollerin tıpkısının aynısını Mersin kalesine de gönderdi.

Alex, Zurita'nın markajından sıkılmış gibi bir görüntü sergilerken, kaleyi bulan şutlarının gollük şutlar olmasına rağmen içeriye girmemesiyle birlikte yine de top ayağındayken takımını rahatlatan isimlerdendi.

Bu akşam Saraçoğlu'nda iki devrede iki farklı görüntü çizen Fenerbahçe'de, ikinci yarıdaki ürkek futbolun en önemli nedenlerinden birisi, orta saha oyuncularının ikili mücadelelerde kazanamadığı toplardı. Özellikle Mehmet Topuz, neredeyse sahada yoktu "top kazanma" adına. Maçın ikinci yarısında Orhan Şam'a attığı iki ara pası haricinde Mehmet Topuz'daki düşüş devam ediyor..

Ve Baroni..

Maçın belki de kopacağı bir anda, ilk yarının son dakikasında orta sahada rakip kaleye giden tam 5 boş arkadaşı varken, kaptırdığı topla maçın kaderiyle oynayan isimdi. O pozisyonda kendisi de topla birlikte ilerleme şansı olmasına rağmen erken ve yanlış kullandığı top, belki de ikinci yarıdaki Mersin İdmanyurdu direnişinin nedeniydi.

Bütün sıkıntı ve stres dolu dakikalara rağmen, Fenerbahçe kendisi açısından oldukça kritik bir galibiyet aldı.

Zira bu galibiyet, liglerdeki 1000.galibiyet olması nedeniyle, Fenerbahçe'yi bir kez daha Türk futbol tarihine geçirirken, aynı zamanda liderle puan farkını da yeniden 2 ye düşürmek adına önemliydi.

Belki de ikinci yarıdaki bu skoru koruma amaçlarının temel nedenlerinden birisi de buydu.

Hafta içi yine deplasmana çıkacak olan Fenerbahçe'de, şimdi de Gökhan Gönül şoku yaşanıyor..

Emre Belözoğlu, Selçuk Şahin derken, Gökhan'ın da sakatlanması, takımdaki dizilişi yeniden değiştirecek gibi. Umarız Gökhan Gönül, bir an önce sakatlık belasından kurtulur..

Hakem Barış Şimşek'e gelecek olursak;

"Trabzon" bölgesi olan Barış Şimşek, hakemlik kariyerinde ikinci defa Fenerbahçe maçı yönetti.

İlk yönettiği maç, 2007-08 sezonunun ilk yarısında Ankara'da oynadığı Gençlerbirliği OFTAŞ-Fenerbahçe lig maçıydı. O maçta, skor 1-0 Fenerbahçe lehineyken, Fenerbahçe forması giyen Mehmet Aurelio'yu ceza sahası içerisinde korner atışı sırasında "5 hareketle kündeye getiren" defans oyuncusunu "görmemiş" (hemen önündeydi pozisyon) ve maçın kopmasına engel olmuştu.

Bu maçta da yine kendisinden beklentileri boşa çıkarmadı.

İlk Fenerbahçe golünde aktif alandaki Özer'in ofsayt pozisyonunda olması, elbetteki yardımcı Cem Satman sorumluluğunda olmasına rağmen, özellikle maçın ikinci yarısında ve kırılma anlarında Fenerbahçe aleyhine çaldığı "ince ince faullerle" O da "modaya uydu.

Flaş transferi Sow'un şovu başlamadan, Fenerbahçe'nin haftayı kayıpsız geçmesi gerekiyor..

Derbiye moralli ve avantajlı çıkması için..

Darısı önümüzdeki haftalara..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Barış Şimşek, Cem Satman, Mehmet Metin

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 59 Orhan Şam), Serdar Kesimal, Yobo, Caner Erkin, Özer Hurmacı (Dk. 83 Sezer Öztürk), Mehmet Topuz, Cristian, Stoch, Alex, Bienvenu (Dk. 78 Semih)

Mersin İdman Yurdu: Sehiç, Erhan Güven, Boum, Çağdaş Atan, Mustafa Keçeli, Bueno, Zurita (Dk. 74 Beto), Hakan Bayraktar, Erdal Kılıçaslan, Moritz, Delev (Dk. 46 Nduka)

Goller: Dk. 8 Bienvenu, Dk. 39 Stoch (Fenerbahçe), Dk. 57 Nduka (Mersin İdmanyurdu)

Sarı Kartlar: Dk. 47 Nduka, Dk. 73 Çağdaş Atan, Dk. 89 Erdal Kılıçaslan (Mersin İdmanyurdu), Dk. 77 Orhan Şam (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder