Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

25 Kasım 2011 Cuma

Gençlerbirliği : 0 - Fenerbahçe : 0 (Spor Toto Süper Lig 12.hafta maçı) LİDERLİK DEVAM EDİYOR.. ŞİMDİLİK !!



Fenerbahçe'nin son haftalardaki kayıpları devam etti bu akşam da..

Sezon başında yaşanan travmanın etkileri, yeni yeni kendisini hissettiriyor skor anlamında..

Özellike takımdan ayrılan ve geçen sezonun "işbitiricileri" nin yerlerine yapılan transferlerden, şu an itibariyle henüz istenilen verimi alamayan Fenerbahçe, bu hafta da Ankara deplasmanında pozisyona bile girmekte zorlandı..

Maçın hemen başında Emre Belözoğlu'nun direkten dönen şutu ve ikinci yarıda Miroslav Stoch'un karşı karşıya kaçırdığı net pozisyon haricinde neredeyse kaleye şutu bile yok Fenerbahçe'nin..

Cezalı Bekir İrtegün'ün yerine takıma dönen Yobo, yine dikkatli, yine soğukkanlı ve yine çok başarılı..

Gençlerbirliği'nin etkili gol ayağı Tum'a adeta nefes aldırtmadı..

Yine son haftaların formsuz isimlerinden Christian Baroni'nin yerine forma giyen Selçuk Şahin'in takımda yer bulmasıyla birlikte Aykut Kocaman'ın Özer Hurmacı'ya da forma vermesi, bir başka dikkat çekici noktaydı.

Geçen sezonun en güçlü bölgesi olan sağ kanat, bu sezon henüz istenilen düzeyde değil..

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz ikilisi, çeşitli nedenlerle henüz kendilerinden beklenen performansı sahaya yansıtamadılar ne yazık ki.

Bol pas yapan ve atağa kalkan Fenerbahçe, ne yazık ki tehlikeli bölgede ise golcü sıkıntısını yaşamaya devam ediyor..

Geçen sezonun gol yükünü fazlasıyla yerine getiren Alex De Souza'nın şu andaki "partner sorunu" yaşamasının yanında, yine geçen sezon kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Mamadou Niang'ın takımda olmayışı, yerine forma giyen Bienvenu'nun ise beklentileri karşılayamayan performans sergilemesi, "Gitti bir Guiza, geldi bir Guiza" dedirtiyor adeta..

Hafta içinde Twiter'de "takım kadrosunun şampiyonluk için yeterli olmadığını" belirten Kaptan Alex'in bu görüşü, ne yazık ki doğru..

Şu an itibariyle Fenerbahçe kadrosu, şampiyonluk için yeterli değil..

Evet, Türkiye'nin en oturmuş kadrosu, en tecrübeli futbolcuları Fenerbahçe'de, ancak özellikle forvet konusundaki yetersizlik, Fenerbahçe'nin de en büyük handikapı gibi..

Önümüzdeki hafta oynanacak Ankaragücü maçından sonra, sırasıyla Galatasaray-Bursaspor-Trabzonspor ile oynanacak maçlar, Fenerbahçe'nin gerçek gücünü test edecektir elbette..

Bu maçlarda Fenerbahçe belki çok ağır basabilir ancak, forvet konusunda yaşanan sıkıntı, yine Fenerbahçe'nin en büyük handikapı olacak durumda..

Fenerbahçe, şu anda ligde liderliğini devam ettiriyor..

Fenerbahçe'nin bol pasa dayanan oyununa karşılık Gençlerbirliği ise son derece hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesine gitmeye çalıştı.

Özellikle Hurşut'un kaleyi bulmayan vuruşlarının haricinde Azofeifa ve Oktay'ın gollük şutlarında kalesini kapatan Volkan Demirel, kazanılan 1 puanda en büyük pay sahibi..

Maç kadrolarına gelince;

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akkın, Selçuk Kaya

Gençlerbirliği: Ramazan, Cem Can, Kulusic, Aykut, Mehmet Sedef, Hurşut (Dk. 83 Mununga), Özgür, Azofeifa, Erdal (Dk. 63 Oktay), Soner (Dk. 90+2 Zec), Tum

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bilica, Yobo, Ziegler, Özer (Dk. 75 Semih), Selçuk, Emre, Caner (Dk. 65 Uğur), Alex, Bienvenu (Dk. 84 Stoch)
Sarı kart: Dk. 61 Bienvenu (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder