Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Ekim 2011 Pazartesi

Mersin İdmanyurdu : 1 - Fenerbahçe : 2 (Spor Toto Süper Lig 6.hafta maçı) 24 te 22 -SAYMAYA, SAYDIRMAYA DEVAM



24.maç 22.galibiyet..

Fenerbahçe, içeride de dışarıda da kazanmayı alışkanlık haline getirdi artık..

Geçtiğimiz sezonun ikinci devresi başladıktan sonra gerçekleşen seri, yılmadan ama "yıldırarak" devam ediyor..

Üstelik te son şampiyon olan kadrodan, bu akşam Mersin'de sahaya tam 8 as oyuncu çıkmamışken..

Ama takım olmanın özelliğidir, "gelenin gideni aratmaması"

Defansını sezon başından beri değişik isimlerden kuran Aykut Kocaman, bu akşam da Bilica yerine Bekir'i, Gökhan Gönül yerine Orhan Şam'ı sürdü sahaya..

Artık klasikleşen Yobo hamleleri bu maçta da sıkça kendisini gösterdi.

Hemen hemen bütün Mersin ataklarında tek başına set oldu, hamle yaptı, kademe yaptı, kritik pozisyonlara kendisini ve farkını gösterdi..

Solbek Reto Ziegler ise, Fenerbahçe'nin belki de en iyisiydi bu akşam..

Öyle kritik pozisyonlarda stoperlerin kademesine girdi ki, adeta tek başına iki kişilik oynadı.. Hücumlara pek fazla çıkmasa da çıktığı zamanlar yaptığı etkili kanat bindirmeleriyle, sol taraftan pozisyon üretti.. Caner ile birlikte iyi anlaştı..

Son haftaların formda ismi Caner Erkin, bu akşam da çok çalıştı, toplu topsuz birçok atakta yeralırken, mükemmel olarak başlattığı ve pozisyona dönüştürdüğü atakta gol vuruşunu gerçekleştirememesi ise, O'nun şanssızlığıydı..

Bu sezon ilk defa Fenerbahçe'de forma giyen Emre'nin sahada olduğu, her haliyle belliydi.. Zira Fenerbahçe orta sahası topla daha fazla oynamasını, top rakipteyken ise sürekli rakibe baskı yapmasını sağladı..Kazandığı her topu dikine oynadı, adam eksiltti, pas verdi, pozisyon üretti.. Bienvenu'ya attırdığı gol ise, Emre'nin tekniğinin getirisiydi..

Özer Hurmacı, attığı mükemmel golün yanısıra görev yaptığı süre içerisinde yine Fenerbahçe'nin en çok koşan oyuncusuydu.. Orta sahaya göreve geldi, rakibe bastı, top kazandı..Hatta kalesinden gol bile çıkardı..Ama işte basit oynamaması ve sürekli olarak "süslü futbolu" tercih etmesi, Özer'in yeteneklerini daha rahat ortaya çıkarmasına engel oluyor..

Fenerbahçe, bu akşam belki de son yılların en farklı galibiyetini alacaktı, girdiği pozisyonları golle sonuçlandırabilse..

Öyle ki maçın ilk yarısında en az 5 net pozisyonda rakip kaleye topu sokamayan Fenerbahçe forvet ve orta saha oyuncuları, gol kaçırma konusunda maçın özellikle son yarım saatinde ise adeta zirve yaptılar..

Miroslav Stoch'un çok çok net pozisyonları heba ederken, adeta saç baş yoldurdu..

Alex De Souza, belki de kariyerinde bu maçta olduğu kadar %100 gollük paslar atmamıştır arkadaşlarına..

Ama hepsi birbirinden acemice kaçırdılar golleri..

Bienvenu, top ayağına geldiğinde etkili, rakipten topu saklamada farklı, gol vuruşlarında ise bir o kadar etkisizdi..

Kaleci Mert Günok, maçın ilk yarısında, Mersin İdmanyurdu'nun penaltı beklediği pozisyon öncesi atılan serbest vuruşta kurduğu barajda hatalı, diğer pozisyonlarda ise gayet başarılıydı. Zira bir kaleci, oynaya oynaya bazı özellikler kazanırken, Mert gibi her sezon en fazla 3-5 maç oynayan bir kalecinin, oynadığı ilk maçta ise yerini yadırgamaması, o kalecinin kalitesini göstermektedir..

Fenerbahçe, çok kolay bir galibiyet alırken, girdiği pozisyonları da golle sonuçlandırabilse belki de lig tarihinin en farklı galibiyetini alabilirdi..

Mersin İdmanyurdu'nun her iki yarıda oynayan kalecileri, gollerde acemice hatalar yaparken, tam tersine diğer pozisyonlarda başarılıydılar..

Maçın hakemi Halis Özkahya'ya gelecek olursak;

Maç 1-0 Fenerbahçe lehine devam ederken, Mersin İdmanyurdu atağında kale sahası içerisinde topa tokat atan Bekir İrtegün'e çalmadığı penaltı ve sarı kartı olmasına rağmen Emre'ye kasti dirsek atan Zurita'ya çıkarmadığı ikinci sarı kart, eksileriydi. Zira, çift sarı karttan ihraç ettiği İbrahim Kaş'a gösterdiği ilk sarı kart ile, Zurita'ya çıkarmadığı ikinci sarı kart, hemen hemen aynı pozisyonlardı..

Şimdi önümüzde Samsunspor maçı var.. Ve arkasından da Beşiktaş derbisi..

Fenerbahçe, sezon öncesi yaşanan olumsuzluklara rağmen yoluna devam ediyor ve bu olumsuzluklar, takıma artı bir motivasyon sağlamış durumda..

Zira bu akşam da Mersin'de görüldüğü gibi kim oynarsa oynasın, farketmiyor.. Bütün futbolcular, kazanmaya endeksli bir oyun anlayışı içerisinde..

Darısı önümüzdeki haftalara..

Stat: Tefik Sırrı Gür
Hakemler: Halis Özkahya, Baki Tuncay Akın, Cem Sapman

Mersin İdman Yurdu: Hakan Arıkan (Dk. 46 İbrahim Sehiç), Mustafa, Josep Boum, İbrahim Kaş, Erhan, Erman, Ben Yahia (Dk. 46 Hakan Bayraktar), Zurita, Nduka, Moritz (Dk. 79 Amoah) , Beto

Fenerbahçe: Mert Günok, Reto Ziegler, Bekir, Yobo, Orhan, Cristian, Emre Belözoğlu (Dk. 77 Sezer), Caner (Dk. 60 Selçuk), Özer (Dk. 60 Stoch), Bienvenu, Alex

Goller: Dk. 4 Özer, Dk. 53 Bienvenu (Fenerbahçe), Dk. 90+1 Beto (Mersin İdmanyurdu)

Sarı kart: Dk. 38 Ben Yahia, Dk. 42 Moritz, Dk. 53 ve 55 İbrahim Kaş, Dk. 58 Zurita, Dk. 81 Mehmet Polat (Mersin İdmanyurdu), Dk. 70 Reto Ziegler (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 55 İbrahim Kaş (Mersin İdmanyurdu)

1 yorum:

  1. Hımm nedense bana hiç etkili gelmedi bu oyun tarzı,bence öğrenmeleri gereken daha çok şey var...Sanki kalecinin performansı bu sene çok kötü hiç beğenmedimm...Süslü kelimelerlede bu takımı kurtaramazsınız...

    YanıtlaSil