Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

23 Ekim 2011 Pazar

Fenerbahçe : 0 - Samsunspor : 0 (Spor Toto Süper Lig 7.hafta maçı) BU MAÇIN YORUMU OLMAZ!!



Fenerbahçe kazanmış neye yarar, kaybetmiş kime zarar?

Hafta içi yaşanan hain saldırılarda, "açıklanan resmi rakamlara" göre, bu topraklar için toprağa düzen 25 fidanın acısı henüz yüreklerde taze iken, bugün ise Van'da yaşanan deprem felaketi acımızı bir kez daha yeniledi..

Şehitlerimize ve Van'daki depremde hayatını kaybedenlere bir kez daha rahmet dileyerek başlayalım..

Afat-i araziye ve belalar, üstüste geliyor..

Bu şartlar altında Kadıköy'de kimin umrunda Fenerbahçe'nin maça çıkması, kazanması.. Veya mağlup olması..

Hafta içi Fenerbahçe yönetiminin, resmi internet sitesinden yaptığı "Samsunspor maçında olacak gollerden sonra sevinç gösterisi yaşanmasın, sadece Türk bayrakları sallansın" çağrısına, bu akşam en çok Fenerbahçeli futbolcular uydu desek yeridir..

Zira, gol olmaması için ellerinden geleni yaptılar..

Maça, geçtiğimiz haftaki Mersin kadrosundan Caner ile Stoch, Bienvenu ile Semih değişikliği yaparak başlayan Aykut Kocaman, geriye kalan 9 oyuncuyu yine sahaya sürmüştü..

Fenerbahçe'nin, yine Kadıköy'de 2009-10 sezonunda oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Diyarbakırspor maçını açın izleyin, bu akşamki Fenerbahçe-Samsunspor maçını izlemeyin..

Tıpkısının aynısı çünkü..

Son 2 sezonun en kötü Fenerbahçe'si.

Her hattıyla kötü..

Takımda diyebiliriz ki Yobo haricinde hiç bir oyuncu, ne oynadığını, neden oynadığını ve nasıl oynayacağını bilemez durumdaydı..

Sağbek Gökhan Gönül durgun, solbek Reto Ziegler tedirgin, önlibero Emre Belözoğlu savurgan, Baroni vurdumduymaz, Alex gamsız, Semih umursamaz, kısacası bütün futbolcuların kendileri Kadıköy'de, akılları belli ki başka yerlerdeydi..

Samsunspor orta sahasında Fink'in mücadeleci ve yıldırıcı futboluna karşılık veremeyen Emre, savunmasında Kemal'in müdahalelerinden kurtulamayan Semih, ileriye oynadığı zaman etkili olan ancak genelde yeteneklerini geriye doğru kullanmayı tercih eden Baroni başta olmak üzere, yukarıda da söylediğimiz gibi neredeyse bütün takım kötüydü..Buna karşılık ise Bance'nin sprintir futboluna ise adeta set olan Yobo, son haftalarda olduğu gibi bu akşam da takımın en iyisiydi..

Samsunspor'a gelecek olursak; 90 lı yıllarda İstanbul'a gelen Anadolu takımlarının taktiği neyse, Samsunspor'un taktiği de aynen öyleydi..

İleride Bance'yi tek bırakan, zaman zaman da yanına Zenke'yi takviye olarak gönderen Petkoviç, geçen yıl Kadıköy'de Young Boys'un başında iken altettiği Fenerbahçe'yi, yine aynı silahla vurmak istedi. Geçen yılki silahı Bienvenu idi, bu yılki silahı Bance.. Zaman zaman etkili kontraataklara da çıkmalarına rağmen, gol noktalarında başarılı olamadılar.

Fenerbahçe'den kiralık olarak giden Ertuğrul ise, profesyonellik dersi verdi adeta Kadıköy'de.. Üstelik te "bizden size kiralık gelen futbolcuları, bizim maçlarımızda oynatamazsınız" diktalarının geçerli olduğu bir ülke ve bir ligde.. Belki de Samsunspor'un kazandığı 1 puanın asıl sorumlusudur Ertuğrul.. Fenerbahçe belki bu akşam 1 puan kaybetti ama yine yürekli bir oyuncu kazandı.. Karakterli bir oyuncu kazandı.. Tebrikler Ertuğrul kardeşim..

Fenerbahçe'nin önünde şimdi Beşiktaş derbisi var..

Sezon başından beri saha içi ve saha dışı bir sürü olayla mücadele eden Fenerbahçe, hemen her hafta bir oyuncusunu sakat veriyor..

Önce Serdar, sonra Gökhan, Emre, Mehmet Topuz, Volkan derken, bu akşam da Dia gitti..

Hepsi de takımın banko oyuncuları..

Umarız ciddi birşeyi yoktur..

Bu kadar fazla sakatın olduğu bir takımın, lig liderliğinde bulunması bile başarıdır aslında..

Bütün bu olumsuzluklara rağmen Fenerbahçe, son yıllarda başarılı sonuçlar aldığı İnönü deplasmanına yine kazanmak için gidecektir hiç kuşkusuz ki..

Başarılar diliyoruz..

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: İlker Meral, Asım Yusuf Öz, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Özer Hurmacı (Dk. 64 Bienvenu), Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch (Dk. 64 Dia - Dk. 72 Caner Erkin), Alex, Semih Şentürk

Samsunspor: Ertuğrul Taşkıran, Adem Alkaşi, Kemal Tokak, Andre Santos, Ergün Teber, Murat Yıldırım (Dk. 87 Dilaver Güçlü), Fink, Alvaro Cabezas, Ufuk Bayraktar (Dk. 90+4 Savaş Yılmaz), Zenke (Dk. 68 Ekigho), Bance

Sarı Kartlar: Dk. 25 Alvaro Cabezas, Dk. 72 Adam Alkaşi (Samsunspor), Dk. 29 Bekir İrtegün (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder