Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Ağustos 2011 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (28 Ağustos)

28 Ağustos 1965

Fenerbahçe : 2
Beşiktaş : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, TSYD Kupası maçında İnönü Stadı’nda Ali, Şükrü (Özcan) Bülent, Şeref (Özer) Ali İhsan, Ercan, Ziya, Yaşar, Ogün, Şenol, Birol ve Aydın’dan oluşan kadrosuyla Beşiktaş ile 2-2 berabere kalırken gollerini Ogün Altıparmak (Dk.18 pen.) ve Ziya Şengül (Dk.29) attı. 2.defa turnuvaya katılan Fenerbahçe, 2.oldu.

***

28 Ağustos 1966

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Spor Toto Kupası maçında Ali Sami Yen Stadı’nda Hazım, Özcan (Şükrü) Numan, Şeref, Ercan, Yılmaz, Ogün, Nedim, Lemiç, Birol ve Yaşar’dan oluşan kadrosuyla Galatasaray ile 1-1 berabere kalırken golünü Yaşar Mumcu (Dk.86) attı. Fenerbahçe ile Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda ilk maçlarına çıktılar.

***

28 Ağustos 1988

Fenerbahçe : 4
Altay : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Liginin 2.hafta maçında Shcumacher, Taygun, Ergin, Müjdat, Şenol, Erdi (Önder) Turan, Oğuz, Serdar, Rıdvan, Aykut (Orhan) dan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Altay’ı 4-0 mağlup ederken gollerini, Turhan Sofuoğlu (Dk.59), Aykut Kocaman (Dk.61) Rıdvan Dilmen (Dk.78) ve Serdar Şenkaya (Dk.84) attı. Sezon başında Sakaryaspor’dan transfer edilen Turhan Sofuoğlu ve Serdar Şenkaya ilk defa Fenerbahçe formasıyla ligde gol attılar. Fenerbahçe, ligin ikinci haftasını da 6 puanla lider olarak tamamladı.

***

28 Ağustos 2004

Kayserispor : 0
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 4.hafta maçında Volkan Demirel, Fabıo Luciano, Servet Çetin, Ümit Özat, Fabiano, Serhat Akın (Marcio Nobre Dk.67), Tuncay Şanlı (Deniz Barış Dk.79), Marco Aurelio, Pierr Van Hooıjdonk, Önder Turacı ve Alex De Souza’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Kayserispor’u 2-0 mağlup ederken gollerini Pierr Van Hooıjdonk (Dk.44 ve 73) attı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder