Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

11 Temmuz 2011 Pazartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (11 Temmuz)

11 Temmuz 1993

Fenerbahçe, yeni sezonu açtı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezonu Fenerbahçe Stadı’nda düzenlenen törenle açtı. Açılışa yeni transferlerden Uche ve Novak katılmadı.

***

11 Temmuz 1996

FSV Frankfurt : 1
Fenerbahçe : 4




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Almanya’da oynadığı hazırlık maçında, Murat, İlker (Halil İbrahim Dk.68) Saffet Akbaş, Erol, Tayfun, Kemalettin (Mustafa Katip Dk.68) Tuncay (Haliloviç Dk.76) Bülent (Selahattin Dk.71) Tarık (Aygün Dk.71) Özkan (Benhur Dk.76) dan oluşan kadrosuyla Almanya 3.Lig takımlarından FSV Frankfurt takımını 4-1 mağlup ederken, gollerini Tarık Daşgün (Dk.3 ve 36) Bülent Uygun (Dk.48) ve Tuncay (Dk.71) FSV Frankfurt’un golünü ise Renato attı.

***

11 Temmuz 1998

Grashoppers: 2
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıkları ve kamp çalışmaları için bulunduğu Almanya’da oynadığı ilk hazırlık maçında, Rüştü (Murat Dk.46) İlker (Taner Dk.76) Mustafa, Saffet Akbaş (Serkan Dk.64) Erol, Tayfun, Kemalettin (Erkan Dk.46) Metin Diyadin (Atilla Dk.64) Halil İbrahim (Kubilay Dk.46) Sergio (Elvir Boliç Dk.46) Faruk (Saffet Sancaklı Dk.46) dan oluşan kadrosuyla İsviçre’nin Grashoppers takımı ile 2-2 berabere kalırken gollerini Kubilay (Dk.68) ve Elvir Boliç (Dk.82) Grashoppers’in gollerini ise Blaise (Dk.4 ve 27) attı.

***

11 Temmuz 2000

Fenerbahçe, Kenneth Andersson ile sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, İtalya’nın Bologna takımından transfer ettiği İsveçli Kenneth Andersson ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Başkanvekili Uğur Dündar ile Genel Sekreter Vedat Olcay'ın hazır bulunduğu imza töreninde konuşan Andersson, "Çok mutluyum. İstanbul'da ve Fenerbahçe'de her şey çok iyi olacak. İsveç basınında yazılanlar spekülasyonlardan ibarettir" dedi. Uğur Dündar ise klası bilinen, taktir edilen bir futbolcu olan Andersson'un Fenerbahçe'nin özlemini çektiği bir forvet oyuncusu olduğunu dile getirerek, "Kariyeri için güzel günler onu bekliyor" ifadesini kullandı.

***

11 Temmuz 2003

Fenerbahçe, Pierre Van Hooıjdonk ile sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Hollanda’nın Feyenoord takımında forma giyen ünlü futbolcu Pierr Van Hooıjdonk ile Hollanda’da 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Başkan Aziz Yıldırım ve Teknik Direktör Christoph Daum ile birlikte 2 yıllık sözleşmeye imza atan Pierr Van Hooıjdonk’un basın önünde imzayı daha sonra atacağı açıklandı. Hooıjdonk, "Başkan ve Daum'un buraya kadar gelmesi beni çok duygulandırdı. Fenerbahçe camiası ve taraftarlarıyla karşı karşıya gelmek için sabırsızlanıyorum. Fenerbahçe’de kulüpte tek düşüncenin şampiyonluk olduğunu biliyorum. Kimse merak etmesin şampiyon olacağız. Ben de elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder