Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

10 Temmuz 2011 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (10 Temmuz)

10 Temmuz 1937

Fenerbahçe : 3
Güneş : 1

Fenerbahçe, ilk defa düzenlenen Milli Küme'nin, ilk şampiyonu oldu.




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Güneş’i 3-1 mağlup ederek ilk kez düzenlenen Milli Küme’de, 14 maçta 36 puan toplayarak 1.defa şampiyon oldu.

***

10 Temmuz 1974

Fenerbahçe, yeni sezonu törenle açtı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezon hazırlıklarına törenle başladı. Törenden önce futbolcular ve yöneticiler, Fenerbahçe Spor Kulübü kurucularından Galip Kulaksızoğlu ve Zeki Rıza Sporel’in mezarlarını ziyaret etti. Açılışa 20 futbolcu katılırken, Sarıyer sahasında yapılan antrenman maçında Sarı Takım, Lacivert Takım’ı 2-0 mağlup etti. Sarı Takımın gollerini Ender ve Ersoy attı. Açılışa, Romanya’da bulunan kaleci Datcu ile izinli olan Timuçin ve Alpaslan katılmadı.

***

10 Temmuz 1977

Fenerbahçe, yeni sezonu törenle açtı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezonu Kurbağalıdere’deki antrenman sahasında törenle açtı. Açılıştan sonra bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktör Toma Kaloperoviç, “Yeni bir Fenerbahçe doğacak, futbolcularım belki çalışmalardan şikayetçi olacaklar ama buna mecburuz.” dedi.

***

10 Temmuz 1988

Fenerbahçe, yeni sezonu törenle açtı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezonu, Fenerbahçe Stadı’nda 35 bin taraftarı önünde düzenlenen törenle açtı. Açılışa, yeni transferlerden Oğuz, Turhan ve Aykut, askerde olduğu için katılmadı. 40 dakika süren antrenman maçında ise Schumacher’in takımı, Şenol Çorlu ve Birol’un golleriyle 2-0 galip geldi.

***

10 Temmuz 1994

Yeni Salihlispor : 2
Fenerbahçe : 6




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, hazırlık maçında Kazım, Tayfur, Müjdat, Nuri, İlker (Toprak) Kemalettin (Ali Nail) Oğuz, Mecnun (Hakan) Nielsen (Semih) Pingel, Aykut (Aygün) den oluşan kadrosuyla deplasmanda Yeni Salihlispor’u 6-2 mağlup ederken gollerini Frank Pingel (2) Aykut (2) Oğuz ve Aygün, Yeni Salihlispor’un gollerini ise Ozan ve Adem attı.

***

10 Temmuz 2003

Fenerbahçe, Brezilyalı futbolcu Fabio Luciano'yu transfer etti.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Brezilya Milli Takımı'nda da forma giyen 1.90 boyundaki defans oyuncusu Fabio Luciano ile anlaştı. Üç yıllık sözleşme imzalayan Corinthias takımının kaptanı bu akşam Türkiye'ye geleceği açıklandı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder