Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Anadolu kulüpleri !! Neredesiniz?



Ortalık toz duman..

Fenerbahçe'nin "küme düşürülmesi" konusunda ellerinden geleni yapan "işbirlikçiler", "güdümlü yayın" yapan "işbitiriciler", olmamışları oldu diye lanse eden ve yorumlayan "yorucu yorumcular"..

Hepsi ağız birliği etmişçesine haftalardır meşgul ediyorlar gündemi..

Ve Fenerbahçe ismi sayesinde kendi isimlerini payidar etme uğraş ve telaşı içerisindeler..

İlk dönemlerde "adalet abazanı" kesilen "dost ve ezeli" rakipler bile, şimdi artık saf değiştirmiş durumda ve gizliden gizliye lobi faaliyetlerine devam etmekteler.

Tıpkı geçmişte olduğu gibi..

Hepsinden öte, dün Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı, yazılı bir açıklama yaptı ve sözümona Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu sorguladı..

Hem de öyle garip bir açıklamayla ki..

Anadolu takımlarının onur ve haysiyetlerini ayaklar altına alan bir açıklamayla..

Şöyle diyorlar açıklamalarında;

"Şike skandalı soruşturma sürecinin başlangıcı Aralık 2010 şeklinde anılmaktadır. Ne hazindir ki bazı çevrelerce bu çember içerisine Trabzonspor’da çekilmek istenmektedir.

Belirtilen süreç 2010 – 2011 Spor-Toto liginin ikinci yarısını kapsamaktadır. Bu süreçte Trabzonspor’un elde ettiği başarı ölçüsü bellidir. Bu rakam da 40 puandır. Trabzonspor’un ilk yarıda elde etti puan ise 42’dir. Sonuçta bu ekip 82 puan toplayarak averajla ligi ikinci sırada bitirmiştir.

Bu 82 puanın içerisinde hiç kimse lekeli bir puanın varlığını herhangi bir belgeye dayalı olarak gösterememektedir. Herkes Trabzonspor’un bu puanları emeğiyle kazandığına hem fikirdir!

Şampiyon olan takım ise Spor-Toto Süper Lig’in ilk yarısında 33, ikinci yarısında 49 puan toplayarak, sezonu toplam 82 puan ve averajla birinci sırada tamamlamıştır.

53 sezonluk birinci lig tarihinde hiçbir takımın, özellikle ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet aldığı görülmüş bir olay değildir.

Tartışılması gereken asıl konu budur!"


Ligin ikinci yarısında Fenerbahçe'nin 17 maçta 16 galibiyet almasını, akılları sıra "şaibeli" olarak yorumluyorlar..

İyi de Fenerbahçe bu 16 maçlık galibiyet serisinin ikinci haftasında, sizlerle oynamadı mı paşalar?

İyi de Fenerbahçe, özellikle o maçta sizi eze eze, kalesine tek bir şut atmadan Kadıköy'den göndermedi mi ağalar?

Siz de mi şike yaptınız yoksa?

Ayrıca bu 16 maçlık periyot içerisinde İnönü ve Seyrantepe de var..

Yoksa onlar da mı şike yaptılar?

Hele o Almeida!!

En büyük şikecidir kendisi..

2-1 Beşiktaş galipken atsaydı o golü, Fenerbahçe 4 gol atabilir miydi İnönü'de rakibine.. Veya o Ferrari yok mu o Ferrrari?

Atmasaydı o dirseği maç döner miydi acaba?

Vay şikeci Ferrari seni!!

Ayrıca bu 17 maçlık periyotta Kayserisporundan Gaziantepsporuna, Antalyasporundan Manisasporuna kadar bütün lig takımları yok muydu?

Hedefleri olan takımlardan bahsediyoruz yani..

Yoksa onlar da mı şike yaptılar da 17 de 16 oldu..

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu'nun yaptığı bu açıklama, ne kadar talihsizse bir o kadar da Anadolu kulüplerini töhmet altına alan bir açıklamadır ve ne hazindir ki bu açıklamaya, hiçbir Anadolu kulübü tepki vermemiştir.

Zira Fenerbahçe, bu 17 maçın 13 ünü kendileriyle oynamıştır. Ve eğer Anadolu kulüpleri, Trabzonspor'un bu iddiasına yönelik olarak hareket etmişlerse, gerçekten Türk futbolu diye bir olgu yoktur..

Hani iddia ediyorlar ya..

"Güya soruşturma savcısı, son 5 maçın skorunu biliyormuş.."

Mesela Gaziantepspor maçında ne düşünmüş olabilir Sn. Savcı?

"Stoch, sen 93.dakikada öyle bir şut at ki, top sol kale direğinden sağ altı pasa düşsün ve orada boş bekleyen Andre Santos ta topu içeriye atsın. Atsın ki biz yalancı konumuna düşmeyelim."

Böyle mi düşünmüştür acaba Sn. Savcı?

Veya hani o yüreklerin ağızlara geldiği Karabük deplasmanı..

Hakeza deplasmanda zar zor kazanılan Antalyaspor maçı..

Bütün bu maçları alt alta koyup Trabzonspor açıklamasıyla birleştirdiğimizde ortaya korkunç bir itham çıkıyor ve Anadolu kulüpleri, şimdilik sessiz..

Kendilerini su'izan altına alan bu açıklama nedeniyle sus pus olmuş vaziyetteler..

Birim ve bireylerin haysiyetlerini, hak ve hukuklarını böylesine ayaklar altına alan bir zaman dilimi içerisinde yapılan bu açıklama, TFF'un alacağı kararı da etkileme gayreti içerisinde yapıldığı gibi, Türk futbolunu kaosa sürükleme gayretinden öte birşey değildir.

Fenerbahçe'nin 17 de 16 galibiyetini sorgulayacağınıza, kendi vicdanlarınızı sorgulasanız?

Nasıl olur acaba?

2 yorum:

  1. herkes acaba sıra bana gelirmi,bu ahlaksız medya benide bi şekilde bu işlerin içine sokarmı telaşından susuyorlar sustukça onurlarını kaybediyorlar,arkasına devlet desteği alanlar bu süreci istedikleri gibi yönlendiriyorlar,hani BİZ BİZE YETERİZ sloganımız varya aslında o söylemin altı bu olaylarla tam olarak dolduğunu görmüş olduk..!saygılar(mustafa)

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz bir şey ya...Bu insanlarımza noldu hayretler içindeyim. O Antep maçı, Trabzon, Besiktas macları...Buca macı, son Sivas macı... Bütün bunların hepsi şike ile oldu diye utanmadan, sıkılmadan çamur atabilmek hangi "beynin", hangi ruh halinin sonucu ya...Bizim insanlarımız bu olamaz ya...

    YanıtlaSil