Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

30 Haziran 2011 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (30 Haziran)

30 Haziran 1922

Fenerbahçe : 3
Galatasaray: 0




Fenerbahçe Futbol Takımı, İdman Cemiyeti Kupası maçında Taksim Stadı’nda Galatasaray’ı 3-0 mağlup ederken gollerini Alaaddin Baydar (2) ve Zeki Rıza Sporel attı.

***

30 Haziran 1963

Fenerbahçe : 1
Galatasaray: 2

Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı finalde kaybetti.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye Kupası Final 2.maçında Ali, Osman, Özcan, Tuncay, Özer, Avni, Mustafa, Ferhatoviç, Şeref, Lefter ve Selim’den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Galatasaray’a 2-1 mağlup olurken golünü Lefter Küçükandonyadis (Dk.44) Galatasaray’ın gollerini ise Bahri (Dk.51) ve Mustafa (Dk.71) attı. İlk maçta da rakibine 2-1 mağlup olan Fenerbahçe, kupayı kaybederken, ilk defa düzenlenen Türkiye Kupası’nı, Galatasaray kazandı.

***

30 Haziran 1986

Fenerbahçe, Yugoslavya Milli Takım kalecisi İvan Lukovcan'ı transfer etti.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Yugoslavya Milli Takımı ve Kızılyıldız’ın kalecisi İvan Lukovcan ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Fenerbahçe, ayrıca Çengelköylü Necdet ile resmi sözleşme imzaladı.

***

30 Haziran 1989

Fenerbahçe, Danimarkalı futbolcu Henrik Nielsen ile resmi sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, Yunanistan’ın Iraklis takımından transfer ettiği Danimarkalı futbolcu Henrik Nielsen ve Sakaryaspor’dan transfer ettiği kaleci Neşet Muharremoğlu ile 2 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

***

30 Haziran 2009

Aziz Yıldırım, Christoph Daum ile resmi sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, daha önce de 2003-2006 yılları arasında Profesyonel Futbol Takımı Tekbik Direktörü olarak çalıştığı Alman teknik direktör Christoph Daum ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Daum’un ekibi, yardımcı antrenör Ayhan Tumani, Fiz. Kondüsyoner Roland Koch, Doktor Ertuğrul Karanlık, kaleci antrenörü Holger Gehrke’den oluştu. İmza töreninde bir konuşma yapan Başkan Aziz Yıldırım, Daum ile birlikte yarım kalan işlerini tamamlamak için çabalayacaklarını söyleyip, “Onun Fenerbahçe’de çalışmasını arzu ettik, kendisi de kabul etti. Kongrede bir söz verdik, şampiyonluklar vaat ettik. Bu birlikteliğin bir tarafı da Daum olacaktır. Burası Daum’un evidir, yeni hocamıza ‘Evine hoş geldin” diyorum” diye konuştu. Yıldırım, Kocaman’ın kongreye verdiği söz üzerine göreve getirildiği yolundaki haberle ilgili olarak da şunları söyledi: “Avrupa’daki sportif direktörlük için zaman gerekir, Aykut da bu süreyi kullanacaktır. Bu haber hem bana, hem Aykut’a hakarettir. O burayı hak ettiği için gelmiştir.”
Konuşmasına Türkçe başlayan Daum, “Fenerbahçe’de olmaktan mutluyum. İnşallah şampiyon olacağız. Ben çok çok mutluyum. Aziz bey, efsane başkandır” diye Türkçe konuştuktan sonra, aynı zamanda tercümanlığını yapacak olan yardımcısı Ayhan Tumani devreye girdi.
Daum “Beni evime geri getirdikleri için yönetime teşekkür ediyorum. Geçmişte yapılanlar geride kaldı, artık ilerisi önemli. Bana göre bir kere Fenerbahçe diyen, ömür boyu Fenerbahçe demeli. Yönetimle birlikte bu kulübü iyi yerlere getirmek istiyorum. Fenerbahçe’yi terk etmek normal bir şey değildir. O dönem hastaydım ama şimdi iyiyim. Kalbim hep buradaydı. Ben Almanya’da hep Türkiye’nin temsilciliğini yaptım. Buraya yeniden yüksek motivasyonla geldim. Yönetimle aynı dili konuşuyoruz. 24 saat çalışmaya hazırız. Başkanın antrenörün işine karıştığı iddiası şaka olsa gerek” dedi. Daum, Volkan Demirel ile ilgili geçmişteki sözleri hatırlatılınca da, “Geçmişte söylenen şeylere geri dönmek doğru değil. Bizde oynamak isteyen oynar, kimseyi zorlamayız. Bizimle hedefi paylaşacaklarla birlikte oluruz” diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder