Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Haziran 2011 Salı

Fenerbahçe tarihinde bugün (28 Haziran)

28 Haziran 1914

Fenerbahçe, tarihinin ilk yurtdışı gezisi olan Rusya seyahatini tamamlayarak İstanbul'a döndü.




Fenerbahçe Futbol Takımı, kulüp tarihinde yeralan “ilk yurtdışı seyahat” olan ve özel maçlar yapmak üzere 08 Haziran 1914 tarihinde gittiği Rusya’dan İstanbul’a döndü. Fenerbahçe, bu ilk yurtdışı seyahatlerinde 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi alırken 6 gol atıp 4 gol yedi. Bu seyahat aynı zamanda Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya İmparatorluğu arasındaki ilk ve tek sportif temas olarak ta tarihe geçti.

***

28 Haziran 1970

Fenerbahçe : 1
Göztepe : 3

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı Göztepe kazanırken, Fenerbahçeli Can Bartu, Fenerbahçe forması ile son defa resmi maça çıktı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Datcu, Şükrü, Numan, Ziya, Ercan, Levent, Can, Yaşar, Abdullah (Zeki) Nedim ve Ogün’den oluşan kadrosuyla Ankara 19 Mayıs Stadı’nda Göztepe’ye 3-1 mağlup olurken golünü Nedim Doğan (Dk.2) Göztepe’nin gollerini ise Ertan (Dk.44) Gürsel (Dk.68) ve Fevzi (Dk.89) attı. Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Can Bartu, son defa bir resmi maçta Fenerbahçe formasını giydi.

***

28 Haziran 1987

Fenerbahçe, yeni sezonu açarken, açılışta taraftarlar, Selçuk Yula transferini onaylamayan yönetimi protesto etti.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, yeni sezonu törenle açtı. Fenerbahçe Stadı’nda düzenlenen törende, Fenerbahçeli taraftarlar, eski futbolculardan Selçuk Yula’nın transferine engel olan yöneticiler ve Başkan Tahsin Kaya’yı protesto etti. Açılış maçında ise Lukovcan, İsmail, Hasan, Abdülkerim, Sedat, Müjdat, Pesiç, Zafer, Önder, Şenol ve Kayhan’dan oluşan Sarı Takım, Murat, Oğuz, Nezihi, Kemal, Birol, Durmuş, Erdi, Bilal, Cihan, Rıdvan ve Necdet’ten oluşan Lacivert Takım ile 0-0 berabere kaldı.

***

28 Haziran 2007

Fenerbahçe Spor Kulübü, Volkan Demirel ile yeni sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, daha önce yeniden anlaştığı Profesyonel Futbol Takım kalecisi Volkan Demirel ile medya önünde sözleşmesini 2 yıl daha uzattı. Volkan Demirel, kötü bir sezonu geride bıraktığını belirterek, Fenerbahçe'ye borçlu olduğunu ifade etti. Kulübüyle yeniden anlaştığı için mutlu olduğunu kaydeden Volkan, "Çünkü beni Volkan yapan Fenerbahçe. Geçen yıldan dolayı kulübe borçluyum. Borcumu ödemek için 2 yıl daha sözleşmemi uzattım" diye konuştu. Volkan, "Yeni bir başlangıç yapacağım. Herkes eski Volkan'ı görecek" dedi. Volkan, Rüştü'nün sürpriz bir şekilde Beşiktaş'a gitmesiyle ilgili olarak, "Kendi kararıdır, saygı duymak gerekir" yorumunu yaptı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder