Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

24 Haziran 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (24 Haziran)

24 Haziran 1961

Fenerbahçe : 5
Beykoz : 2

Fenerbahçe, 2.defa Türkiye 1.Futbol Ligi şampiyonu oldu.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 37.hafta maçında Şükrü, Atilla, İsmail, Şeref, Basri, Kadri, Mustafa, Naci, Yüksel, Ergun ve Hilmi’den oluşan kadrosuyla Beykoz’u 5-2 mağlup ederken gollerini, Naci Erdem (Dk.13) Hilmi Kiremitçi (Dk. 55 ve 77) Ergun Öztuna (Dk.69 pen.) ve Mustafa Güven (Dk.87) Beykoz’un gollerini ise Erol (Dk.42 pen.) Saim (Dk.62) attı. Fenerbahçe, bu sonuçla ligin bitimine 1 hafta Galatasaray’ın İstanbulspor’a mağlup olması üzerine 61 puanla toplamda 2.defa Türkiye 1.Futbol Ligi şampiyonu oldu.

***

24 Haziran 1984

Fikret Arıcan, Fenerbahçe'nin 32.Başkanı seçildi.




Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Sosyal Tesisler’de yapılan kongrede 410 oy kullanıldı, başkan adaylarından Fikrer Arıcan 237 oy alarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 32.başkanı seçilirken diğer başkan adayı Eşref Aydın ise 170 oy aldı.

***

24 Haziran 2002

Fenerbahçe Spor Kulübü, Arjantinli ünlü futbolcu Ariel Ortega ile medya önünde sözleşme imzaladı.




Fenerbahçe Spor Kulübü, daha önce transferini gerçekleştirdiği Arjantinli ünlü futbolcu Ariel Ortega’ya medya önünde 4 yıllık imza attırdı.

Kulüp binasında gerçekleştirilen imza törenine Başkan Aziz Yıldırım’ın yanısıra Fenerbahçeli yöneticiler de katıldı. Fenerbahçe’ye geldiği için çok mutlu olduğunu açıklayan Ortega, "Mutlu olmak istiyorum ve benim için mutluluğun sırrı başarı. Fenerbahçe’yi tercih etmemin nedeni, bu kulübün büyüklüğü ve çok fazla başarı istemesidir. Doğru bir karar verdiğim için mutluyum" dedi. İstanbul’da bulunduğu iki gün içinde büyük ilgi gördüğünü de açıklayan Ortega, "Bu kulübün taraftarlarına, beni bağrına basan insanlara, kısacası herkese teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’ye geldiğim için çok mutluyum. Son zamanlarda Türk Futbolu’nu yakından tanıma şansı buldum. Bütün yüreğimle Fenerbahçe’de kalmak istiyorum" diye konuştu. Ortega, Almeyda ile ilgili olarak da şunları söyledi; "O da büyük bir futbolcu. Bu konuda kararı yönetimimiz verecek. Bence iyi bir tercih olur. Başka da yorum yapamam." Öğlenden sonra Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelen Ariel Ortega, Fenerium Mağazası’nda taraftarlarla buluşup, imza dağıttı. Ortega, daha sonra da yeni maraton tribünündeki locaları gezdi. Ayrıca sahaya inerek zemini de inceledi. Bu arada Ortega’yı görebilmek için Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelen taraftarlar, Arjantinli futbolcuya tezahüratlarla sevgi gösterilerinde bulundu. Ortega da, bu müthiş coşkuya, el sallayarak yanıt verdi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise yaptığı konuşmada Ortega’nın kulübe gelir getiren bir transfer olduğunu söyledi. Yıldırım, "Fenerbahçe’nin kadrosu yıldız oyuncularla dolu. Bu kadroyu yeni bir dünya yıldızı ile takviye ettik. Fenerbahçe sadece Ortega ile değil, diğer bütün oyuncularıyla birlikte bir takım olacaktır. İnanıyorum ki Ortega 4 yıl sonra da dünyada Fenerbahçe ve Türkiye’nin elçiliğini yapacaktır. Kendisiyle 10 gün önce imza atmıştık. Aramıza katıldığı için çok mutluyuz" dedi.

Ariel Ortega, imza törenin ardından Samandıra Tesisleri’ne giderek yeni takım arkadaşları ve Teknik Direktör Werner Lorant ve yardımcılarıyla tanıştı.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder