Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Nisan 2011 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (29 Nisan)

29 Nisan 1967

Fenerbahçe : 1
Hacettepe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Hazım, Şükrü, Numan, Ziya, Ercan, Yılmaz, Canan, Ogün, Abdullah, Şeref ve Erdinç’ten oluşan kadrosuyla kendi sahasında Hacettepe ile 1-1 berabere kalırken golünü Ogün Altıparmak (Dk.13) Hacettepe’nin golünü ise İhsan (Dk.56) attı.

***

29 Nisan 1972

Fenerbahçe : 2
Karşıyaka : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Datcu, Şükrü, Cevher, Yılmaz (Niyazi) Serkan (Çetin) Fuat, Nedim, Ostojiç, Canan, Osman ve Ersoy’dan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Karşıyaka’yı 2-0 mağlup ederken gollerini Fuat Saner (Dk.43) ve Osman Arpacıoğlu (Dk.71) attı.

***

29 Nisan 1973

Galatasaray : 1
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 27.hafta maçında Datcu, Timuçin, Yılmaz, Cevher, Serkan (Niyazi) Fuat, Ziya, Ersoy, Cemil, Nedim, Canan (Necati) den oluşan kadrosuyla Mithatpaşa Stadı’nda Galatasaray’a 1-0 mağlup olurken Galatasaray’ın golünü Tuncay (Dk.27) attı. Fenerbahçe, ligin 27.haftasını liderin 5 puan gerisinde 37 puanla 2.sırada tamamlarken, Galatasaray bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu garantiledi.

***

29 Nisan 1979

Fenerbahçe :1
Altay : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 25.hafta maçında İvançeviç, Onur, Coşkun, Erol, Tuna, Önder, Ali Kemal, Raşit, Cemil, Engin (Yenal) dan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Altay’ı 1-0 mağlup ederken golünü, Yenal Kaçıra (Dk.65) attı.Fenerbahçe, ligin 25.haftasını liderin 2 puan gerisinde 34 puanla 2.sırada tamamladı.

***

29 Nisan 1995

Fenerbahçe Atletizm Takımı, Atletizm Federasyonu'nun geçerli saymadığı 27 yıllık Türkiye rekorunu, yeniden kırdı.




Fenerbahçe Atletizm Takımı, 4*100 Bayrak Yarışlarında bir süre önce 41.1 lik derecesiyle kırdığı 27 yıllık Türkiye rekorunun, Atletizm Federasyonu tarafından el kronometresi tutulduğu gerekçesiyle geçerli sayılmaması üzerine, Dinçer Ersoy,Reşat Oğuz, C.Benhur Özden ve Cengiz Kavaklıoğlu’ndan oluşan kadrosuyla, Ekrem Koçak Atletizm Pisti’nde, rekoru bu defa elektronik kronometre ile birlikte 40.91 lik derecesiyle yeniden kırdı.

***

29 Nisan 2001

Trabzonspor : 1
Fenerbahçe : 0

Fenerbahçe'nin 4 şutu direkten dönerken, 9 hafta sonra liderlik koltuğunu devretti.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 30.hafta maçında Rüştü, Mirkoviç, Uche (Ali Güneş Dk.83) Mustafa Doğan, Yusuf Şimşek, Mert Meriç, Revivo, Lazetiç (Celil Sağır Dk.87) Abdullah Ercan, Kenneth Andersson, Serhat Akın (Elvir Baliç Dk.46) ten oluşan kadrosuyla deplasmanda Trabzonspor’a 1-0 mağlup olurken, Trabzonspor’un golünü Hami Mandıralı (Dk.30) attı. 4 şutu direkten dönen Fenerbahçe, ligin 30.haftasında liderliği kaybederken, 67 puanla liderin 3 puan gerisinde 30. haftayı tamamladı.

***

29 Nisan 2007

Fenerbahçe : 2
Denizlispor: 2

Maç yayını sırasında, kimliği belirsiz kişilerce LİG TV'nin kabloları kesildi.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 30.hafta maçında Serdar Kulbilge, Mateja Kezman, Tuncay Şanlı, Tümer Metin, Mehmet Aurelio, Önder Turacı, Alex De Souza, Deniz Barış, Uğur Boral (Deniz Barış Dk.82), Serkan Balcı ve Edu Drecena’dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Denizlispor ile 2-2 berabere kalırken gollerini Alex De Souza (Dk.19 ve 71 –pen.-) Denizlispor’un gollerini ise Adrinao Nascimento (Dk.73) ve Fatih Yiğen (Dk.80) attı. Fenerbahçe, ligin 31.haftasını 56 puanla lider olarak tamamladı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Zico, beraberlik nedeniyle çok üzüntülü olduklarını söyledi.

Zico, "Maçın başları bizim için çok önemliydi. Rakibimizin kapacağını biliyorduk. O yüzden iyi başlamamız gerekiyordu. Nitekim 2-0 öne geçtik. Daha sonra takımda anlaşılmaz bir biçimde rahatlama başgösterdi. 2-1'den sonra ise tanınmaz haldeydik. Maçı kaybedebilirdik de. Belki oyun 1-0 gitseydi bu kadar rahatlamayacaktır. Futbolda hiçbir zaman rahatlama olmaz. Boks maçı gibi skorda önde olduğunuzda kazanmış sayılmazsınız. Bir anda rakip darbeyi vurur ve nakavt olabilirsiniz. Bizim olduğumuz gibi" dedi. Zico, neden erken değişiklik yapmadığı şeklindeki bir soruya ise "Eğer saha içinde takımın yorgunluk ya da oyundan düşme nedeniyle bir sıkıntısının olduğunu görseydim, değişiklik yapardım. Ama bugünkü sonuç yorgunluktan değil, maçı kazandık düşüncesinden kaynaklandı" yanıtını verdi.

Zico, yaklaşan derbi maçları için de "Eğer şampiyonluk kilidini rakiplerin sahasında açmamız gerekiyorsa, açarız. Benim takımıma güvenim var. Derbi maçı her skora açıktır. Büyük maçları oynamasını biliriz. Büyük maç oynamaya alışık kaliteli oyuncularımız var, korkumuz yok. Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında inanarak, savaşarak, azimli, kalbi ile oynarsa galip gelecek skoru alır. Bunu yapabilecek kapasitemiz olduğunu daha önce gösterdik" dedi.

Zico, Aurelio ile Ricardinho arasındaki kavga için de "Maçtan sonra Aurelio ile görüştüm, sakin olması gerektiğini, olayı saha içinde bırakmanın yararlı olacağını anlattım. Otoparktaki olayı öğrendiğimde çok üzüldüm. Her insan farklı yaşar bu olayları. Marco saha dışına çıkarmayı yeğledi. Örnek bir insan ve profesyonel. Tepkisi farklı oldu. Ancak saha dışındaki dostluklara güvenerek, saha içinde istediğiniz kişiye istediğinizi söyleyemezsiniz. Saygı saha içinde de olmalı" yorumunu yaptı.

***

29 Nisan 2009

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Sedat Balkanlı vefat etti.




Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımının eski futbolcusu olan ve 12 yıldır ALS hastalığı nedeniyle tedavi gören Sedat Balkanlı, İstanbul’da vefat etti.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder