Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Nisan 2011 Çarşamba

Fenerbahçe tarihinde bugün (27 Nisan)

27 Nisan 1923

Fenerbahçe : 10
Süleymaniye: 0

Fenerbahçe, İstanbul Ligi'ni gol yemeden şampiyon olarak kapatırken, aynı zamanda Dünya futbol tarihinde gol yemeden şampiyon olan tek takım olma ünvanını kazandı.




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında Süleymaniye’yi 10-0 mağlup etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, 1922-23 sezonunu gol yemeden tamamlayarak dünyada ilk ve tek şampiyon olan takım ünvanını kazanırken 5.defa İstanbul Şampiyonu oldu. 12 maçta 11 galibiyet 1 beraberlik alan Fenerbahçe’nin puanı 23.

***

27 Nisan 1963

Fenerbahçe : 1
İstanbulspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Milli Lig Final Grubu maçında Hazım, Atilla, Özcan, Tuncay, Özer, Avni, Mustafa, Şeref, Nedim, Selim ve Lefter’den oluşan kadrosuyla İstanbulspor’u 1-0 mağlup ederken golünü Lefter (Dk.88) attı. Lefter, 16.dakikada bir penaltı vuruşundan da yararlanamadı.

***

27 Nisan 1969

Fenerbahçe'nin Galatasaray'a tarihteki ilk golünü atan, eski futbolcu ve başkanlarından Hasan Kamil Sporel, İstanbul'da vefat etti.




Fenerbahçe tarihinin efsane isimlerinden olan ve Galatasaray’a ilk gol atan Fenerbahçeli olarak tarihe geçen, eski başkanlardan Hasan Kamil Sporel, İstanbul’da vefat etti.

***

27 Nisan 1969

Beşiktaş : 1
Fenerbahçe: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 25.hafta maçında Yavuz, Şükrü, Numan, Ziya, Ercan, Yılmaz (Erdinç) Selim (Abdullah) Salim, Nedim ve Nunweiller’den oluşan kadrosuyla İnönü Stadı’nda Beşiktaş’a 1-0 mağlup olurken, Beşiktaş’ın golünü Faruk (Dk.54) attı. Fenerbahçe, ligin 25.haftasını liderin 7 puan gerisinde 32 puanla 4.sırada tamamladı.

***

27 Nisan 1983

Fenerbahçe : 2
Adana Demirspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 26.hafta maçında Nurettin, Cem, Onur, Alpaslan, Sedat, Arif, Mehmet, Özcan (Mustafa) Müjdat, Selçuk, Önder (Zafer) den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Adana Demirspor’u 2-0 mağlup ederken gollerini Mehmet Hacıoğlu (Dk.22) ve Selçuk Yula (Dk.80) attı. Fenerbahçe, ligin 26.haftasını 27 puanla lider olarak tamamladı.

***

27 Nisan 2007

Fenerbahçe Spor Kulübü, hakem ve Federasyon kararlarına karşı bir açıklama yaptı.




Fenerbahçe Spor Kulübü yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde Profesyonel Futbol Takımı aleyhine verilen hakem kararlarına dikkat çekti ve konunun çözümsüzlüğü halinde liglerden de çekilebileceklerini ifade etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Futbol Federasyonu'nun dün öğle saatlerinde yaptığı açıklamaya cevaben yayınladığı basın bildirisinde şu görüşlere yer verdi:

"Tüm spor kamuoyunun gözleri önünde cereyan eden ve futbol takımımız aleyhine hakem hatalarının ön plana çıktığı bir maçın ardından takımımız Türkiye Kupası'na veda etmiştir. Bir sezon boyunca harcanan emeğin ve futbol takımımıza yapılan milyonlarca dolarlık yatırımın heba olduğu maçın ardından, TFF'nin yaptığı açıklamasında hamaset dolu sözlerle popülist mesajlarla dolu ifadeleri son derece ilginçtir.
TFF, dünyanın her yerinde gergin maçlarda hakem hataları olma olasılığı olduğunu, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında da hakemin hatalar yapmış olabileceğini ifade etmektedir. Tüm futbol otoriteleri maçın hakemi Selçuk Dereli'nin futbol takımımız aleyhine maç sonucuna etki eden hatalar yaptığını kabul ederken, federasyon da hatalar vardır düşüncesini paylaşmaktadır, ancak bu paylaşım kulübümüzün elenmiş olmasını ne şekilde telafi edilebilecektir? Taraftarların tribünde, yöneticilerin görevleri başında, sporcuların sahada verdikleri heba olmuş emeğin karşılığı ne olacaktır? Yapanın yanına kâr kaldığı, hata yapanın ödüllendirildiği bir ortamda adaletten ve tarafsızlıktan söz etmek mümkün değildir. 100 yıllık şerefli tarihi olan kulübümüz milyonlarca taraftarını keder ve elem içine sokan önceden yazılmış bir senaryonun figüranı olmayacaktır. Yönetimimiz taraftarından ve camiasından güçlü bir şekilde gelen ligden çekilme düşüncesi dahil bütün ihtimalleri değerlendirmektedir."

***

27 Nisan 2008

Galatasaray : 1
Fenerbahçe : 0

Fenerbahçe, ligin bitimine 2 hafta kala liderliği kaybetti.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig 32.hafta maçında Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Diego Lugano (Yasin Çakmak Dk.43) Edu Drecena, Uğur Boral (Gökçek Vederson Dk.73) Kazım Kazım (Semih Şentürk Dk.58) Mehmet Aurelio, Maldonado, Deivid De Souza, Alex De Souza ve Mateja Kezman’dan oluşan kadrosuyla Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’a 1-0 mağlup olurken, Galatasaray’ın golünü Shabani Nonda (Dk.37) attı. Fenerbahçe, bu mağlubiyetle birlikte ligin bitimine 2 hafta kala liderliği rakibine kaptırdı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Türkiye’de 11.derbi maçında Galatasaray’a karşı ilk mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından bir basın toplantısı düzenledi. Zico, futbolcularının derbiye normal bir mücadeleymiş gibi çıktıklarını, buna karşılık Galatasaraylı oyuncuların final havasında olduklarını gösterdiklerini söyledi. Zico, takımının gerekli azmi göstermediğini, final maçı havasında mücadele eden Galatasaray’a karşılık veremediklerini kaydetti, “Maçın hakkını vermedik. Oyuncularım derbinin önemini kavradığı zaman zaten oyunun sonları yaklaşmıştı. Galatasaraylı bir savunma oyuncusu öndeyken Ümit Karan, arkadaşının açığını kapatmak için geride koştu ve Aurelio’nun atabileceği bir golü önledi. Bu, isteği ve azmi gösteriyor. Maalesef bunu bizim takımda göremedik” dedi.

Zico, “Fenerbahçe sezonu kupasız kapatmayla karşı karşıya. Bu, sözleşmenizi uzatmanızı etkiler mi?” biçimindeki soruya verdiği yanıtta, “Kendi işim adına gönül rahatlığıyla, Fenerbahçe için olumlu işler yaptığımızı söyleyebilirim” ifadesini kullandı. Zico, “Sezon başında Süper Kupa’yı kazandık. Sonra lig mücadelesine, ardından da Türkiye Kupası mücadelesine başladık. Kupadan nasıl elendiğimizi yinelemeye gerek yok. Sözetmek bile istemiyorum, herkes gördü. Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gayet başarılı bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi’nde bunları başarırken ligde puanlar yitirdik, bu kayıplarla da şampiyonluğu yitirmekle burun buruna geldik. Sözleşme hakkında ilerleyen günlerde yeterli bilgiye sahip olacaksınız. Görüşmeler başladı. Verimli ve güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

***

Kaynak : Milliyet arşivleri-kişisel arşiv

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder