Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

29 Kasım 2010 Pazartesi

Söylemiştik; "Siyahın yanında yeşil, ortak renkleriyse beyaz"



2003-04 sezonuydu.

Beşiktaş, bir önceki sezonu şampiyon olarak tamamlamış, sonraki sezonda ise bir ara lig ikincisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 9 a yükseltmesine rağmen sezon sonunda şampiyonluğa ulaşamamıştı.

Ve o sezonun unutulmaz maçlarından birisi oynanmıştı İnönü Stadı'nda.

Beşiktaş, Akçaabat Sebetspor'a kendi sahasında mağlup olurken, küme düşme potasında bulunan şimdilerin "şampiyonu" Bursaspor vardı ve rakibi Akçaabat Sebatspor idi. Beklenmeyen oldu ve Bursaspor küme düştü.

İşte o sezondan sonra Beşiktaş ile Bursaspor arasında özellikle tribün grupları arasında büyük bir gerginlik ve kavga başladı. Öyle ki bu kavga nedeniyle takımlar, deplasmanlara kendi taraftarını götüremediler. Beşiktaşlılar Bursa'da, Bursalılar ise İstanbul'da tribünlere alınmadılar.

Geçtiğimiz sezonun son haftasında ise bu defa Bursaspor ile Beşiktaş Bursa'da karşılaştılar malum üzere.

İbrahim Toraman'ın "şanssız" bir şekilde kendi kalesine attığı golden sonra, Beşiktaş adeta rakibine "teslim" bayrağını çekti, 2-1 mağlup oldu. Bursaspor ise "şampiyon" oldu. Tabi canım, "bileğinin hakkıyla." Hemen yanlış anlaşılmasın.

İşte bu maçtan sonra söylemiştik yine bu sayfalarda..

Bakın 19 Mayıs 2010 tarihinde "Yeşilin yanında siyah, ortak renkleriyse beyaz" başlıklı yazımızın son bölümünde neler yazmışız?

http://dobrayorum.blogspot.com/search/label/%22Dobrayorum%22

"Müjdeler olsun.. Büyük barış sağlandı ve önümüzdeki sezondan sonra hem Dolmabahçe'de, hem de Heykel'de statlar daha bir şenlenecek.. Siyahın yanında yeşil olacak.. Ortak renkleri ise beyaz.."


Nitekim bugün Beşiktaş Yönetiminin bir açıklaması düştü ajanslara..

"Bu haftasonu Fİ Yapı İnönü Stadı'nda oynanacak Beşiktaş-Bursaspor Spor Toto Süper Lig 15.hafta maçında, Bursasporlu taraftarlara %5 oranında bilet ayrılacaktır."

Tabi ki geçtiğimiz sezon, "büyük barış" sağlanmıştı.

Bir tarafta geçtiğimiz sezonun son haftasındaki maçtan sonra rakip soyunma odasının önünde "şampiyon takım" oyuncularıyla birlikte kutlamalara katılan Beşiktaşlı futbolcularla, diğer yandan yine geçtiğimiz maçın son haftasındaki maçın ardından Bursa Olay TV ye canlı yayında verdiği röportajda, "Trabzonspor kalecisi Onur'a Amerika tatil sözüm var" diyen Ozan İpek, bu haftasonu birlikte tribünlerini selamlayacaklar.

Heykel'de ve Çarşı'da artık ortak renkler var..

Söylemiştik ya hani;

"Siyahın yanında yeşil, ortak renkleriyse beyaz" diye..

Gerisi laf-ı güzaf..

Vesselam..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder